Sfeer & Gelredome

Past jouw topic over Vitesse nergens tussen, plaats hem dan hier

Naar wie moet de Oost-Tribune vernoemd worden?

Charly Bosveld
6
29%
John van den Brom
3
14%
Dejan Curovic
10
48%
Hofs (Ben en Nicky)
1
5%
Nikos Machlas
1
5%
 
Total votes: 21

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Sfeer & Gelredome

Unread postby The Fixer » 20 May 2016

Column: Sfeer is niet te arrangeren

Image

Vitesse wil komend seizoen de capaciteit van stadion Gelredome verkleinen door delen van de tribunes met doeken af te dekken. Algemeen directeur Joost de Wit van de Arnhemmers hoopt met deze maatregel de ‘voetbalbeleving’ te versterken, wat wel managersjargon zal zijn voor wat reguliere voetbalsupporters simpelweg ‘sfeer’ noemen.

Ik heb het gezeur over lege tribunes bij Vitesse nooit zo goed begrepen. Het leeft niet in Arnhem, concluderen de Johan Derksens van deze wereld dan. Terwijl de enige reden voor die lege plekken is dat het stadion te groot is voor een club met de statuur van Vitesse. Dit seizoen trokken thuiswedstrijden van de Arnhemmers gemiddeld een kleine 17.000 bezoekers. Vitesse is daarmee qua aantallen de achtste club van Nederland, keurig tussen de vergelijkbare subtoppers FC Utrecht en AZ.

FC Utrecht is sowieso aardig vergelijkingsmateriaal. Het gemiddeld aantal toeschouwers bij wedstrijden in de Galgenwaard is 17.660, niet heel veel meer dan bij Vitesse, en dan heeft Utrecht nog twee keer zoveel inwoners als Arnhem. Gelredome en Galgenwaard hebben bovendien elk een capaciteit van circa 25.000 plaatsen. De bezettingsgraad is dus bij beide clubs nagenoeg even laag, zo’n zeventig procent. Toch hoor je vrijwel nooit dat Utrechters niet warm lopen voor de plaatselijke FC.

In Arnhem menen ze dat het ook een visuele kwestie is. Op televisie is de camera standaard gericht op de slechtst bezette vakken, waardoor de indruk wordt gewekt dat Vitesse altijd voor grotendeels lege tribunes voetbalt. Daarom moeten de fans die hoog zitten, buiten beeld, volgend seizoen naar beneden, dichter op het veld.

Toch geloof ik niet dat clustering van fans het ei van Columbus is. Het type stadion speelt ook een grote rol. In de Gelredome worden ook nog concerten gegeven, de Galgenwaard is een echt voetbalstadion. In Arnhem is het stadion op evenementen gebouwd, met dat dak en die spuuglelijke grijze hoeken. In Utrecht constateerden de beleidsbepalers een paar jaar geleden juist dat het stadion ongeschikt is voor concerten vanwege de akoestiek. Die is nu op maat gesneden voor een authentieke voetbalsfeer. Het gezang rolt er nog ouderwets van de hoge tribunes, wordt een prooi voor de wind, die het mee de lucht in neemt of over het veld blaast.

En er is nog iets. In Utrecht komt het geluid vaak van alle vier de tribunes, niet alleen van de fanatieke Bunnik-Side of uit een bepaald sfeervak. Dat weegt ruimschoots op tegen het feit dat het stadion nog niet voor driekwart is gevuld.

Gertjan Verbeek klaagde onlangs op een persconferentie van zijn club VfL Bochum over wegblijvende supporters. Het stadion zat lange tijd vol, maar nu de club geen kans meer maakt op promotie zijn er lege plekken. ”De sfeer is geweldig, maar zou met meer mensen nog beter zijn”, aldus Verbeek. Dat is echter een misverstand.

De schrijver Daniel Gray maakte in 2011 een voetbalreis door Engeland. Hij beschreef die in zijn boek Hatters, Railwaymen and Knitters. Travels through England’s Football Provinces (2013). Een van de clubs die Gray aandeed was Middlesbrough, in 2006 nog UEFA Cup-finalist, maar ten tijde van zijn bezoek afgegleden naar het tweede niveau.

Supporters keken uiteraard met enige weemoed terug op de laatste succesperiode, maar ergens waren ze ook opgelucht dat die tijd voorbij was: “Although attendances have halved […], somehow the atmosphere is often better at games than it was then. It feels as is the club is down to a hardcore of deep, deep carers: those that identify most with the team. The drifters have gone; long live the belongers.”

Hier raken we volgens mij de kern van de zaak. De formule ‘hoe meer supporters, hoe meer sfeer’ is zeker geen wet van Meden en Perzen. Een toename van de bezoekersaantallen betekent in de eerste plaats extra toeschouwers, in de meest letterlijke zin van dat woord. Er is meer voor nodig om ze ook tot betrokken fans te maken, de belongers waarover Gray spreekt.

‘Voetbalbeleving’, sfeer, ontstaat altijd bottom up, door gepassioneerde aanhangers die op dezelfde golflengte zitten en in een omgeving die voetbal ademt. Het is niet van bovenaf te arrangeren door meer mensen je stadion in te lokken, laat staan door ze planmatig te groeperen in het zicht van de camera’s.

http://staantribune.nl/column-sfeer-is- ... rrangeren/User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 31 May 2016

Galaxy vernoemd naar Toon Huiberts

De businessclub-ruimte in GelreDome, de Galaxy, heet vanaf vanavond de Toon Huiberts-businessruimte (Galaxy).

Alle businessclub-leden konden tot vrijdag 27 mei stemmen op de nieuwe naamgeving van de businessclub-ruimte in het stadion. Huiberts werd op 9 augustus 1934 geboren in Arnhem. De Arnhemmer speelde tussen 1951 en 1968 in het eerste elftal van Vitesse en scoorde in totaal 66 keer. In het bijzijn van familie Huiberts werd de naamgeving dinsdagavond onthuld door Edward Sturing en Albert van ’t Blik, namens het Stichtingsbestuur.

Op voordracht van de Supportersvereniging Vitesse gaan, naast de Theo Bos-tribune (Zuid), komend seizoen ook de overige drie tribunes en de businessclub-ruimte in GelreDome een naam dragen. Alle leden van de Business Club Vitesse-GelreDome hadden de mogelijkheid om voor de businessclub-ruimte 'De Galaxy' in GelreDome te stemmen op Dik Herberts, Willem Hesselink of Toon Huiberts. Voor de Oost-tribune kon er worden gekozen uit de spelers Charly Bosveld, John van den Brom, Dejan Curovic, Hofs (Ben en Nicky) en Nikos Machlas. Stemmen kon tot 27 mei. Aanstaande zondag, voorafgaand aan de wedstrijd van de Vitesse Legends vs PAOK Thessaloniki Legends, wordt de benoeming van de Oost-tribune bekend gemaakt.

Alle personen hebben een roemrijk verleden bij Vitesse en maken onderdeel uit van het Elftal van de Eeuw. Wellicht is het opvallend dat Theo Janssen in het rijtje ontbreekt. Hij heeft echter aangegeven nog vele jaren voor Vitesse te willen werken en het nog te vroeg te vinden voor een eventuele vernoeming.

Image

Over Toon Huiberts
Antoon Huiberts, ook wel 'Toontje' genoemd, kwam op 12-jarige leeftijd bij Vitesse. De aanvaller debuteerde in 1951 op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal van Vitesse. Uiteindelijk speelde hij zeventien seizoenen voor de club. Een echte Arnhemse jongen die zijn club altijd trouw bleef. Zijn specialiteit was het nemen van penalty's. Bij Vitesse nam hij er 35 en daarvan scoorde hij er 31. In totaal schreef Huiberts 66 doelpunten op zijn naam voor Vitesse. Na zijn voetbalcarrière bleef hij als teammanager, scout en gastheer verbonden aan Vitesse. Ook verzorgde Huiberts vele rondleidingen in GelreDome en werd hij benoemd tot Zilveren Vitessenaar. Op 14 april 2005 overleed Huiberts. Hij werd 70 jaar.

Edward Sturing-tribune (Noord) en Just Göbel-tribune (West)
In het voorbereidende proces gaven meerdere belanghebbenden aan dat de naam Edward Sturing op voorhand wordt verbonden aan de Noord-tribune. Samen met de Theo Bos-tribune (Zuid) hebben zo twee echte clubmensen de erkenning die hen toekomt. Op basis van historische betekenis wordt de West-tribune omgedoopt tot Just Göbel-tribune (West).

http://www.vitesse.nl/nl/nieuws/detail/ ... n-huiberts

User avatar
LuubHoeffen
Status: Offline

Unread postby LuubHoeffen » 31 May 2016

Waarom mochten we eigenlijk maar op 1 tribune stemmen? Sturing vind ik persoonlijk nog wat vroeg, die is nog gewoon werkzaam bij de club. Ik zelf kies voor Curovic, wat een held was dat zeg.

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 05 Jun 2016

Ook 'Charly' Bosveld heeft nu zijn tribune bij Vitesse

Image

ARNHEM - De Oosttribune van Vitesse in stadion GelreDome in Arnhem is vernoemd naar oud-speler Henk 'Charly' Bosveld. Dit is bekend geworden na een verkiezing onder seizoenkaarthouders.

In die verkiezing waren er ook stemmen voor onder anderen Dejan Curovic, John van den Brom en Nikos Machlas.

Bosveld kwam zeven seizoenen uit voor Vitesse. Hij overleed in 1998 op 57-jarige leeftijd. Een jaar na zijn overlijden werd hij gekozen tot Vitessenaar van de twintigste eeuw. Zijn bijnaam 'Charly' kreeg hij van zijn trainer bij Sportclub Enschede Friedrich Donenveld, die vond dat Bosveld liep als Charlie Chaplin.

De drie andere tribunes van Vitesse zijn al eerder vernoemd: De Zuidtribune draagt de naam van de drie jaar geleden overleden Theo Bos, de zitplaatsen aan de westzijde gaan sinds kort door het leven als de Just Göbel Tribune, terwijl Edward Sturing naamgever is van de Noordtribune.

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2 ... ij-Vitesse

User avatar
Botje
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 191
Joined: 25 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Botje » 21 Jun 2016

M'n dochter zou graag een knuffelbeer van Vito willen.
Zit gewoon niet in het assortiment bij de Vitesse fanshop of online :omfg: :idiot:

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 22 Jun 2016

Bestaan die dingen uberhaupt wel? Anders regelen we dat gewoon voor je Botje. (L)
Image ImageImage

Image

User avatar
Botje
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 191
Joined: 25 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Botje » 22 Jun 2016

Heb gevraagd of ze er een aantekening van wilde maken, de 2 dames vonden het zelf ook van de gekke dat zo'n knuffel er niet is.

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 22 Jun 2016

En jij denkt dat er iets met die aantekening gedaan wordt. Botje Botje :crysmile:
Image ImageImage

Image

User avatar
Botje
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 191
Joined: 25 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Botje » 22 Jun 2016

Laat mij lekker naïef zijn :bigsmile:

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 22 Jun 2016

:top:
Image ImageImage

Image

User avatar
LuubHoeffen
Status: Offline

Unread postby LuubHoeffen » 22 Jun 2016

Image

User avatar
LuubHoeffen
Status: Offline

Unread postby LuubHoeffen » 22 Jun 2016

Mooie actie, als we zo doorgaan krijgen we die Dome wel een keertje vol. :bigsmile: :cheers:

User avatar
sovjet henk
Member +
Member +
Posts: 45
Joined: 21 Jun 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby sovjet henk » 22 Jun 2016

LuubHoeffen wrote:Mooie actie, als we zo doorgaan krijgen we die Dome wel een keertje vol. :bigsmile: :cheers:

Met genoeg doek moet dat kunnen. :bigsmile: ;)

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 22 Jun 2016

Mooie kerel (L)
Image ImageImage

Image

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 13 Jul 2016

GelreDome Wallet. Nieuw betaalsysteem in GelreDome

Per 1 juli 2016 gaat GelreDome gebruik maken van een nieuw betaalsysteem voor de horeca. Het bestaande muntensysteem wordt vervangen door de GelreDome Wallet. De GelreDome Wallet is een betaalkaart waarmee je contactloos kunt afrekenen bij de horecapunten op het buitenterrein, de zaalvloer en de Promenade.

Dit is snel, handig en het zorgt voor kortere wachtrijen. Je saldo checken kan eenvoudig bij één van de saldocheckers of bij de betaalautomaten. Je kunt de GelreDome Wallet kopen tijdens een evenement of wedstrijd bij een automaat of één van de bemande verkooppunten. Je koopt dan een Wallet met een saldo. De Wallet zelf is kosteloos.Heb je het saldo opgebruikt dan kun je de Wallet weer laten opwaarderen. Het is ook mogelijk om via de Gelredome website je Wallet te registreren en te personaliseren.

Je kunt dan ook online je saldo checken, opladen, terug laten schrijven naar je rekening en je bestellingen terugzien. Wat ook handig is, is dat je bij verlies of diefstal je gepersonaliseerde Wallet kunt laten blokkeren, zodat je saldo niet verloren gaat. Online opwaarderen kan eenvoudig via Ideal of met je creditcard.

De GelreDome Wallet is tijdens alle evenementen en wedstrijden in GelreDome te gebruiken in tegenstelling tot de munten die per evenement geldig waren. De prijzen bij de horecapunten worden vanaf nu in Euro’s weergegeven. Dit is ook de munteenheid die op je GelreDome Wallet staat. Het is helaas niet mogelijk om voorafgaand aan een evenement je GelreDome Wallet te bestellen.

De GelreDome Wallet zal voor het eerst gebruikt worden op 21 juli aanstaande tijdens de Fox Sports Cup. Dit is een toernooi georganiseerd door Fox Sports in samenwerking met de Eredivisie en Match IQ. Vitesse speelt deze avond een wedstrijd tegen West Bromwich Albion en PSV tegen FC Porto.

Seizoenkaarthouders van Vitesse ontvangen deze week een exemplaar van de GelreDome Wallet in de brievenbus samen met hun nieuwe seizoenkaart. Eventuele voetbalmunten van afgelopen seizoen kunnen nog tot en met 1 oktober 2016 ingewisseld worden bij de bemande verkooppunten op de promenade of na afloop van de wedstrijd bij de kassa aan de westzijde van het gebouw.

Klik hieronder om naar de GelreDome Wallet website te gaan.
http://wallet.gelredome.nl/nl/

https://www.gelredome.nl/evenementen/ev ... 4aIWbh97IU

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 13 Jul 2016

Haha, nou misschien dat ik dit systeem een keer bij een concert zie of zo :crysmile: :crysmile:
Image ImageImage

Image

User avatar
Rooie
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 496
Joined: 27 May 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Offline

Unread postby Rooie » 13 Jul 2016

Is toch wel schrikken om dan 4,80€ te zien staan voor een 0,4l pilske...

User avatar
Botje
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 191
Joined: 25 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Botje » 13 Jul 2016

Snap het ook niet.
Denk dat mensen minder snel een rondje halen als het in euro's staat.

User avatar
Willem
Status: Offline

Unread postby Willem » 14 Jul 2016

De Kramer rouwstoet tijdens de eerste Vitesse uitvaart in #Arnhem

Image

https://t.co/Uvwf7nWXRQ

http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2 ... ij-Vitesse

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 15 Jul 2016

Rooie wrote:Is toch wel schrikken om dan 4,80€ te zien staan voor een 0,4l pilske...


Biertje in de kroeg is veel goedkoper :cheers:
Image ImageImage

Image

User avatar
Willem
Status: Offline

Unread postby Willem » 13 Aug 2016

Ze kunnen er nog wel wat doeken bijleggen. :top:

User avatar
nikos demis santi
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 817
Joined: 25 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby nikos demis santi » 14 Aug 2016

Lexie wrote:Bestaan die dingen uberhaupt wel? Anders regelen we dat gewoon voor je Botje. (L)

Vito is een kinderlokker

User avatar
Gerry76
Status: Offline

Unread postby Gerry76 » 14 Aug 2016

Wat een treurige bedoeling met die doeken. Op TV zag het er ook niet uit. Hoe verzinnen ze het. De directie heeft toch mooi 2.000 supporters weggejaagd in 2 maanden tijd. (Y)

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 14 Aug 2016

nikos demis santi wrote:
Lexie wrote:Bestaan die dingen uberhaupt wel? Anders regelen we dat gewoon voor je Botje. (L)

Vito is een kinderlokker


Sinterklaas ook :bigsmile:
Image ImageImage

Image

User avatar
nikos demis santi
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 817
Joined: 25 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby nikos demis santi » 14 Aug 2016

_O-
Lexie wrote:
nikos demis santi wrote:
Lexie wrote:Bestaan die dingen uberhaupt wel? Anders regelen we dat gewoon voor je Botje. (L)

Vito is een kinderlokker


Sinterklaas ook :bigsmile:

_O-


Return to “Algemeen”

Who is online

Users browsing this forum: Krabber and 0 guests