Politiek

Discussieer hier over nieuws & actualiteiten

Op welke partij ga jij stemmen?

PVV
0
No votes
VVD
1
20%
CDA
1
20%
GroenLinks
0
No votes
SP
0
No votes
D66
0
No votes
PvdA
0
No votes
ChristenUnie
0
No votes
50PLUS
0
No votes
Partij vd Dieren
0
No votes
SGP
0
No votes
DENK
0
No votes
Forum voor Democratie
3
60%
Overig
0
No votes
 
Total votes: 5

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Politiek

Unread postby The Fixer » 20 May 2016

Sylvana Simons sluit zich aan bij DENK

Image

Presentatrice Sylvana Simons gaat de politiek in. Zij sluit zich aan bij DENK, de politieke partij van Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk.

http://www.elsevier.nl/nederland/achter ... nk-306756/
User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 20 May 2016

Links liegt

Er wordt wat moed ingepraat op links de laatste tijd. Journalisten, historici en andere peptalkers roepen dat het avondrood de horizon kleurt, dat de tijden gaan veranderen. Denkers, politici, demonstranten genoeg.

En het zal tijd worden ook, want het crisisjaar 2008 ligt al weer even achter ons. Het kapitalisme is inmiddels een aantal keer failliet verklaard, maar daarmee nog niet verdwenen. Alternatieven komen niet van de grond, de tijd begint te dringen.

Een van de linkse journalisten die vertrouwen houdt is Rutger Bregman van De Correspondent. Bregman put zijn hoop uit de Occupy-beweging, de bezetting van het Maagdenhuis in Amsterdam en van het Place de la Republique in Parijs. In de coulissen wachten Bernie Sanders, Jeremy Corbyn en Jesse Klaver voor het echte werk.

Historicus Bram Mellink ziet ook linkse ideeën en belangstelling genoeg, maar volgens hem ontbreekt het links aan zelfvertrouwen. Zo worden plannen niet concreet en komt beleid niet van de grond.

Toch is in Griekenland het links-radicale Syriza niet zonder zelfvertrouwen aan de macht gekomen. Geholpen door mooie beloften, waarvan de mooiste: Griekenland blijft lid van de Euro, schuldeisers kunnen de boom in en geen nieuwe bezuinigingen!

Iets eerder hees Frankrijk de socialist Hollande in het zadel. Zijn beloften: ik trek de economie uit het slop, regel banen voor jongeren en verlaag de pensioenleeftijd. De linkse hoop in Spanje - Podemos - is nog niet aan regeren toegekomen, omdat het samenwerking met andere partijen blokkeert. In Brazilië zitten twee linkse presidenten (de huidige en de vorige) tot hun nek in een corruptieschandaal, president Hollande bakt er in Frankrijk niets van en in Griekenland is van alle beloften alleen de Euro nagekomen.

Wat gaat het mis met links? Dit: het onmogelijke beloven en mensen teleurstellen. De handel in hoop is een cynische weg naar de macht. Daar eenmaal aangekomen worden de beloften onvermijdelijk gebroken. Links liegt.

Zachte heelmeesters als Bregman en Mellink preken voor eigen parochie. Het is beter voor links als iemand van buiten de ramen eens lapt. Dan wordt het uitzicht misschien onaangenaam, maar wensdenkers zijn vaker allergisch voor het onaangename.

Nog een ongemakkelijke werkelijkheid: de crisis is niet begonnen door de banken, maar door de Amerikaanse overheid. Een breed gedragen politiek dogma - dat iedere Amerikaan een eigen huis moest bezitten - heeft de huizenmarkt in de jaren negentig en daarna overspoeld met waardeloze hypotheekcontracten. Sociaal-economische sturing door Democraten en Republikeinen heeft de huizenmarkt ontwricht en later - geholpen door de banken - het financiële systeem naar de afgrond geduwd.

In Europa hebben overheden zich in de jaren voor de crisis misdragen door een overdaad aan schulden op te bouwen en met belastinggeld op financiële markten te speculeren. Als de crisis het vertrouwen in de banken om zeep geholpen heeft, waarom staat het vertrouwen in de overheid bij links nog zo fier overeind?

De overheid als grote herverdeler, als bezorger van banen en een basisinkomen. Een overheid die ondernemers hun winsten afroomt en verwacht dat zij risico's voor lief nemen. Een droomwereld waar de overheid zorgt en regelt, waar nivelleren een nationale feestdag heeft en waar kleinschalige landbouw 7 miljard mensen voedt.

Links als levensgevoel ken ik nog van vroeger. Een gevoel dat gaat over de bevrijding van mensen en over anderen helpen die een zetje nodig hebben of soms wat meer. Genoeg mensen in het nauw door echte armoede, maatschappelijke achterstand en religieuze onderdrukking. Er is nog werk genoeg voor links. Maar zet eens een ander deuntje op, zonder holle slogans, salonsocialisten en valse beloften. Lap de ramen ook van binnen of beter, zet ze open.

Bekijk hieronder het gesprek dat Roderick Veelo had met Rutger Bregman over de toekomst van links.
http://www.rtlz.nl/opinie/het-nieuwe-links-komt-er-aan

http://www.rtlz.nl/opinie/column/roderi ... inks-liegt

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 25 May 2016

PVV: verhoog AOW met 300 euro

De PVV wil dat alle AOW´ers er onmiddellijk 300 euro per jaar bij krijgen. Volgens de oppositiepartij moeten ouderen ervan profiteren dat de rentelasten van de staat vorig jaar zijn gedaald. Ook een eventuele rentemeevaller dit jaar moet naar de ouderen.

PVV-leider Wilders benadrukt dat veel pensioenen de afgelopen jaren zijn gekort of niet zijn geïndexeerd (aangepast aan de inflatie). "Het kan niet zo zijn dat premier Rutte profiteert terwijl de gepensioneerden worden gedupeerd. De meevallers door de lage rente moeten juist bij onze ouderen terechtkomen, want zij hebben het meest te lijden van de lage rente." Door de lage rente staan de pensioenen onder druk.

De kans dat het kabinet AOW'ers er dit jaar 300 euro bijgeeft, lijkt niet groot. Naar aanleiding van het nieuws dat de pensioenen van ouderen vrijwel zeker worden gekort, zei premier Rutte vorige week wel ernaar te streven dat de koopkracht van ouderen volgend jaar op peil blijft.

http://nos.nl/artikel/2107077-pvv-verho ... -euro.html

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 26 May 2016

Einde van Clinton als ook FBI negatief is over emailgate

Emailschandaal Hillary wordt groter en groter

ARTIKELHet vernietigende onderzoek van woensdag naar het gebruik van haar privémail, vormt niet het grootste gevaar voor Hillary Clinton. Wel die van de FBI. Als FBI-agenten binnenkort oordelen dat ze de wet heeft overtreden door topgeheimen via haar privémail te sturen, en Clinton wordt aangeklaagd, is haar kandidatuur voorbij. Donald Trump houdt al rekening met Clintons politieke dood.

Image

http://www.volkskrant.nl/buitenland/ein ... 922cfa8524

User avatar
Rem
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 271
Joined: 01 Jun 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Offline

Unread postby Rem » 02 Jun 2016


User avatar
Samantha95
Status: Offline

Unread postby Samantha95 » 02 Jun 2016

Wat een gekkie die Kuzu, maakt hij zich zorgen omdat z'n kinderen beter Nederlands spreken dan Turks, zo moet het toch ook? :idiot:

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 03 Jun 2016

Zou je denken hè. Die gasten zijn bezig om heel Europa te veranderen. En het gaat ze lukken ook , dat ziet iedereen behalve onze regering.
Image ImageImage

Image

User avatar
Sansoni026
Status: Offline

Unread postby Sansoni026 » 03 Jun 2016

Suikerfeest in
Sinterklaas out

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 23 Jun 2016

Man schiet om zich heen in Duitse bioscoop

Een gewapende man heeft zich verschanst in een bioscoop in het Duitse plaatsje Viernheim, dat tussen Frankfurt am Main en Mannheim ligt. Diverse Duitse media maken melding van het bericht. Hij zou om zich heen geschoten hebben waarbij minstens 25 mensen gewond zijn geraakt.

De man zou even na 15:00 uur de bioscoop binnengedrongen zijn, vermomd, wapen in de hand en een patroongordel om zijn schouder. Tientallen bezoekers zouden naar buiten zijn gevlucht.
Image ImageImage

Image

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 01 Jul 2016

Presidentsverkiezing in Oostenrijk moet over

Image

De Oostenrijkse presidentsverkiezing moet worden herhaald omdat er onregelmatigheden zijn geconstateerd bij het tellen van de stemmen.

Er moet in heel het land opnieuw worden gestemd, heeft het Constitutionele Hof vrijdag besloten.

De verkiezing was aangevochten door de populistische partij FPÖ. De verkiezing in mei was met nipt verschil gewonnen door Alexander van der Bellen, de onafhankelijke kandidaat die steun kreeg van de Groenen. FPÖ-kandidaat Norbert Hofer had het nakijken. Maar volgens de partij was zowel het stemmen als het tellen niet volgens de regels verlopen.

Getuigen

Na de tellingen bleek Van der Bellen 30.863 meer stemmen te hebben dan zijn concurrent, op een totaal aantal stemmen van 4.5 miljoen. Vooral bij de stemmen die per post werden opgestuurd, zo’n 750.000, had de linkse kandidaat een opvallend grote voorsprong. Negentig getuigen vanuit het hele politieke spectrum stonden vorige week tegenover de Oostenrijkse rechter om te praten over de gang van zaken bij de presidentsverkiezingen. Ze gaven toe dat er bij de tellingen van alles was misgegaan.

Zo werd in veel kiesdistricten bewust te vroeg begonnen met het tellen van de briefstemmen, iets wat veelal met toestemming van alle bijzitters gebeurde. Door de grote tijdsdruk konden de waarnemers niet anders, zeggen ze. Ook was de telling onnauwkeurig en raakten stemenveloppen kwijt, iets waarover een getuige uit het kiesdistrict Wenen zei dat dit simpelweg niet te voorkomen viel. Toch ondertekenden de aanwezigen een verklaring dat alles correct was verlopen.

Als Hofer alsnog wordt gekozen, is hij de eerste politicus van FPÖ die het schopt tot een dergelijk hoog ambt. De nieuwe verkiezingen zullen worden gehouden in september of oktober. De huidige president Heinz Fischer zal tot die tijd worden vervangen door drie parlementsleden, onder wie Hofer zelf, schrijft de BBC.

http://www.elsevier.nl/buitenland/achte ... uw-323430/

User avatar
Alteveer
Status: Offline

Unread postby Alteveer » 01 Jul 2016

FPÖ zijn toch vriendjes van Wilders? Die hadden ook moeten winnen, las al eerder dat de groenen fraude hadden gepleegd.
Zou wel lachen zijn als Oostenrijk ook uit de EU gaat stappen, Frankrijk zou ook zomaar dr uit willen en ik zie die oostblok landen ook nog wel volgen. Dan is het wel klaar in Brussel. maar goed dat krijg je als je niet naar het volk luisterd.

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 02 Jul 2016

CDA wil weer militaire dienstplicht

DEN HAAG - CDA-leider Sybrand van Haersma Buma pleit voor herinvoering van de militaire dienstplicht. Het moet volgens hem stapsgewijs weer worden ingevoerd en het moet voor zowel jongens als meisjes gaan gelden.

Hij ziet de verplichte dienstplicht als een verbindend element tussen jongeren, zo meldt het AD. "Het is fnuikend als een samenleving zijn zijn onderlinge binding verliest." Over de lengte van de militaire dienstplicht "valt te praten", zegt hij in de krant. "Een jaar misschien. Of een half."

Twee jaar geleden pleitte hij al voor een maatschappelijke dienstplicht voor jongeren voor een half jaar. Hij houdt ook dit keer de optie open voor vervulling van de dienst bij politie en mogelijk de zorg. "Maar het begint bij de militaire component. Stapsgewijs, want de krijgsmacht moet het wel aan kunnen."

In de Tweede Kamer is geen steun voor herinvoering van de militaire dienstplicht. Buma heeft er nog niet over gesproken met andere partijen. Hij wil eerst een maatschappelijk debat hierover losmaken.

Aan de dienstplicht kwam in 1996 feitelijk een einde door de opschorting van de opkomstplicht. Sindsdien is er een beroepsleger.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2613 ... cht__.html

User avatar
Rem
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 271
Joined: 01 Jun 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Offline

Unread postby Rem » 06 Jul 2016

Tweede Kamer voor Nederlandse troepen in Oost-Europa

http://nos.nl/artikel/2115606-tweede-ka ... uropa.html


Nu wil de NAvO ineens 4000 militairen stationeren in Oost Europa, ik snap heel die haat naar de Russen niet zo, bovendien ook levensgevarlijk om te gaan provoceren tegen zo'n grootmacht. De echte vijanden komen uit het midden oosten en noord afrika, en die hebben hier vrijspel.

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 07 Jul 2016

Precies dat!

Er worden momenteel hele gevaarlijke spelletjes gespeeld. En ook geheel onbegrijpelijk.

Ben overigens bezig met een nieuwe website:

http://nwo.theorist.nl (tijdelijk url)
Image ImageImage

Image

User avatar
Willem
Status: Offline

Unread postby Willem » 13 Jul 2016

Webmaster wrote:CDA wil weer militaire dienstplicht

DEN HAAG - CDA-leider Sybrand van Haersma Buma pleit voor herinvoering van de militaire dienstplicht. Het moet volgens hem stapsgewijs weer worden ingevoerd en het moet voor zowel jongens als meisjes gaan gelden.

Hij ziet de verplichte dienstplicht als een verbindend element tussen jongeren, zo meldt het AD. "Het is fnuikend als een samenleving zijn zijn onderlinge binding verliest." Over de lengte van de militaire dienstplicht "valt te praten", zegt hij in de krant. "Een jaar misschien. Of een half."

Twee jaar geleden pleitte hij al voor een maatschappelijke dienstplicht voor jongeren voor een half jaar. Hij houdt ook dit keer de optie open voor vervulling van de dienst bij politie en mogelijk de zorg. "Maar het begint bij de militaire component. Stapsgewijs, want de krijgsmacht moet het wel aan kunnen."

In de Tweede Kamer is geen steun voor herinvoering van de militaire dienstplicht. Buma heeft er nog niet over gesproken met andere partijen. Hij wil eerst een maatschappelijk debat hierover losmaken.

Aan de dienstplicht kwam in 1996 feitelijk een einde door de opschorting van de opkomstplicht. Sindsdien is er een beroepsleger.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/2613 ... cht__.html


Ik ben het er wel mee eens dat de jeugd een schop onder de reet moet krijgen. Maar wij deden eigenlijk niet veel in dienst, beetje blowen en zuipen, daar schiet niemand wat mee op. Je zal zo'n zootje naar het front moeten sturen. :lol:
Op je 18e ben je sowieso al verpest, dus dat zal dan eerder moeten, misschien moeten de kinderen na de lagere school op een soort zomerkamp voor een maand of 3 waar ze disipline en sociale vaardigheden kan worden bijgebracht, flink sporten want meer dan de helft is al op hun 12e te dik. Beetje een mix van alles, ook bijvoorbeeld huttenbouwen enzo, moet ook wel leuk en spannend zijn.

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 13 Jul 2016

Lekker verplicht in dienst om je vervolgens af te laten schieten omdat Rutte zo nodig de NATO in de reet moet kruipen. Flikker toch op man
Image ImageImage

Image

User avatar
Rem
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 271
Joined: 01 Jun 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Offline

Unread postby Rem » 26 Jul 2016

Image

Image

User avatar
Willem
Status: Offline

Unread postby Willem » 31 Aug 2016

MARK RUTTE: ‘WAAROM ZOU IK NOG IETS BELOVEN ALS TOCH NIEMAND ME GELOOFT?’

Dit weekend was premier Mark Rutte volop in het nieuws. Samen met Diederik Samsom revitaliseerde hij onze sorrycultuur die ik al een beetje begon te missen.

Maandag gaf de voormalige PvdA-strateeg Dig Istha Rutte een groot compliment: Mark maakte de driedubbele flikflak die je volgens de regels van het spel onder deze omstandigheden hoort te maken. Je fout toegeven. Excuses maken. En beloven het nooit meer te doen. Met zo’n schone lei kun je dan de volgende fase in, in dit geval de nieuwe kandidatuur. Rutte beloofde ons direct dat hij nooit meer een belofte zal doen.

Toch doet Mark Rutte ons impliciet wel degelijk een belofte: nog vier jaar van onpeilbare leegte en de anti-aanbaklaag. Zoals het er nu voor staat wordt de PVV de onbetwiste winnaar van de verkiezingen. Ik sluit niet eens uit dat er een bocht wordt gevonden om toch weer een gedoogconstructie met Wilders op te tuigen maar de PVV levert natuurlijk nooit de premier. Misschien over nog eens vier jaar.

Toch doet Mark Rutte ons impliciet wel degelijk een belofte: nog vier jaar van onpeilbare leegte en de anti-aanbaklaag.
Dus zal het wel weer Rutte worden. VVD, CDA en D66. Alexander Pechtold kan zo zijn belofte houden dat-ie nooit met de PVV in een kabinet zal zitten. Over gedogen heeft hij niks gezegd. En u weet: wat je in de politiek niet benoemt, is altijd mogelijk. Voor wat je wel benoemt, geldt het tegenovergestelde.

Toch denk ik dat het er helemaal niet toe doet dat Mark Rutte excuses maakte voor niet nagekomen beloftes. Toen hij die beloftes deed waren er nog kiezers die ‘m geloofden. Dat is nu wel anders, waarom dan nog het jezelf moeilijk maken? Verkiezingsbeloftes zijn zó 2013, ik denk dat straks niemand ze meer doet, althans niet als je zicht hebt op het pluche. Voor de linkse partijen ligt dat anders. Die mogen van alles beloven. Niemand die ze eraan houdt, in de oppositiebankjes.

http://www.hpdetijd.nl/2016-08-30/mark- ... e-gelooft/

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 31 Aug 2016

Hoe moet gestraft worden voor wat hij mensen heeft aangedaan.
Image ImageImage

Image

User avatar
Rem
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 271
Joined: 01 Jun 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Offline

Unread postby Rem » 09 Oct 2016Als het goed is volgen er snel onthullingen over Clinton betreffend oorlogen, wapens, olie, Google, de Amerikaanse verkiezingen en grootschalig staatstoezicht. :top:

User avatar
Willem
Status: Offline

Unread postby Willem » 01 Nov 2016


User avatar
Gerry76
Status: Offline

Unread postby Gerry76 » 01 Nov 2016

Mooi initiatief weer. Ik was toch al niet van plan om op die verraders te stemmen.

User avatar
sovjet henk
Member +
Member +
Posts: 45
Joined: 21 Jun 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby sovjet henk » 01 Nov 2016

Voor diegene die een PVV voorkeur hebben wil ik even wijzen naar het progamma van VNL want die zijn de toekomst in mijn ogen.

User avatar
Rem
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 271
Joined: 01 Jun 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Offline

Unread postby Rem » 01 Nov 2016

VNL heeft inderdaad prima punten en Joram van Klaveren heeft altijd goede en duidelijke teksten. PVV is wat mij betreft ook wat te links, maar is wel een partij die de instroom van al die moslims wat gaat indammen. Dat lijkt me een prima start. Bovendien alle immigranten zonder werk lekker terug naar eigen land, van al dat geld wat we besparen kunnen we de zorg voor onze oudjes flink verbeteren.

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 01 Nov 2016

Stelletje kneuzen zijn het, allemaal :kots:
Image ImageImage

Image


Return to “Nieuws & Achtergronden”

Who is online

Users browsing this forum: Krabber and 0 guests