Wetenschap & Technologie

Discussieer hier over nieuws & actualiteiten
User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Wetenschap & Technologie

Unread postby The Fixer » 20 May 2016

Het internet van de toekomst

Nog sneller en slimmer data verzenden

Specialisten luiden de noodklok. Rond 2020 duurt het downloaden van een film of het ophalen van een mailtje mogelijk veel langer dan nu. Want de limieten van de datatransport zijn in zicht. Wetenschappers werken aan oplossingen voor het internet van de toekomst.

http://www.kennislink.nl/publicaties/he ... e-toekomstUser avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 21 May 2016

Japans bedrijf wil een kunstmatige meteorenregen creëren

Tijdens de start van de Olympische Spelen in Tokio in 2020 moeten er vallende sterren te zien zijn. Een Japans onderzoeksbedrijf genaamd ALE Co. wil deze kunstmatige meteorenregen creëren door honderden ballen vanuit de ruimte naar de aarde te slingeren. Een ambitieus plan!

ALE Co. wil in een eerste instantie een satelliet lanceren met aan boord 500 tot 1.000 speciale kogeltjes. Deze kogeltjes worden in de ruimte losgelaten en verbranden vervolgens in de atmosfeer, namelijk boven de stad Tokio tijdens de openingsceremonie. Ieder kogeltje bestaat uit ander materiaal, waardoor er allerlei verschillende kleuren ontstaan als de kogeltjes opbranden in de atmosfeer.

Volgens het bedrijf is de meteorenregen veilig. Gelukkig maar. Wel kost het aanzienlijke duit om de kogels te produceren. Een kogeltje heeft een prijskaartje van 8.100 dollar (oftewel ruim 7.000 euro), dus doe dit bedrag maar eens keer duizend! Daar komen nog de kosten bij voor het lanceren van de satelliet.

Een ander punt is dat de meteorenregen niet mag mislukken, want dan is dat een fiasco voor Japan. Tijdens de openingsceremonie kijkt immers de hele wereld. Je herinnert je vast nog wel de technische blunder tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Sotsji in 2014.

Als het hele plan doorgaat, dan heeft iedere kunstmatige meteoor een magnitude van -1 tijdens het verbranden. Dit betekent dat de meteoren ongeveer even helder zijn als Sirius, de helderste ster (na de zon) die vanaf de aarde te zien is. De vallende sterren zullen goed zichtbaar zijn, zelfs boven een stad als Tokio, waar veel lichtvervuiling is.

http://www.scientias.nl/japans-bedrijf- ... n-creeren/

[youtube]https://youtu.be/vHvyz3h-rRo[/youtube]


Return to “Nieuws & Achtergronden”

Who is online

Users browsing this forum: Krabber and 0 guests