Autonieuws

Discussieer hier over nieuws & actualiteiten
User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Autonieuws

Unread postby The Fixer » 24 May 2016

Voor 2020 komt Mercedes met vier nieuwe batterijslurpers

Image

Met dank aan de Duitse overheid gaat Mercedes-Benz werken aan het afschaffen van verbrandingsmotoren. In ruil daarvoor komen ze met batterijpower in vier nieuwe modellen.

Duitsland volgt het Nederlandse voorbeeld van geld uitdelen aan mensen die een elektrische auto kopen. Binnenkort krijgen kopers van een EV die minder kost dan €60.000 een subsidie voor de aanschaf. Daarvoor is nu een bedrag van €1,2 miljard gereserveerd en die pegels wil Mercedes-Benz graag hebben. Om de knaken te kunnen vangen moest er wel een beetje vaart gezet worden achter de ontwikkeling van nieuwe elektromobielen.

Meedoen met de wereld van het gratis geld betekent dat Mercedes voor 2020 twee elektrosedans gaat maken en twee batterijSUVs, want die gaan zo lekker efficiënt met stroom om, ofzo. De vier modellen worden gebaseerd op bestaande modellen, maar ze worden wel zo geredesignd dat je ze meteen herkent als stekkeraars. De twee sedans worden gebaseerd op de C klasse en de S klasse terwijl de SUVs in de GLA en de GLC komen. Dan zou je zeggen, auto's die minder kosten dan €60.000 dat zijn doorgaans geen elektrische S-klasses en GLC's. Dat klopt natuurlijk, maar die bakken moeten ook ergens voor ontwikkeld worden en als je toch bezig bent dan is het handiger om alle kosten op een hoop te gooien en te hopen op een beetje subsidiegeld.

Als de volumebakken met veel subsidie over de toonbank vliegen is het eens een omgekeerde ontwikkeling dan we bij Tesla gezien hebben. Die begonnen met het maken van high-end sportauto's en zich nu langzamerhand naar de volumemarkt toewerken. De bodemplaat die Mercedes gaat gebruiken voor de nieuwe line-up is nu al in gebruik als MRA (modular rear architecture) in de S, C en GLC en is vanaf het begin ontworpen om ook ingezet te kunnen worden met batterijen of zelfs met waterstoftanks voor brandstofcelmodellen.

Er wordt volgens Autocar al gewerkt aan een lijn van elektromotoren om de wagens aan te gaan drijven. Daarover laten de Duitsers nog weinig los, maar er wordt hard gefluisterd over motoren vanaf 75 kW (100 pk), tot 400kW (536 pk). Als die laatste nou eens op alle vier de wielen komt te liggen, dan willen wij nog wel eens een testje doen met zo'n Duracellauto.

https://www.autobahn.eu/921/voor-2020-k ... jslurpers/User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 07 Jul 2016

Buy this Buick Bonneville racer for £150K

165mph 1952 Buick comes up for sale. We must have it immediately

Image

Image


http://www.topgear.com/car-news/classic ... cer-ps150k

User avatar
Rem
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 271
Joined: 01 Jun 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Offline

Unread postby Rem » 08 Jul 2016

haha, wat een bak. :respect:


Return to “Nieuws & Achtergronden”

Who is online

Users browsing this forum: Krabber and 0 guests