FIFA

Voetbal uit het binnen- en buitenland
User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 440
Joined: 24 May 2016, 12:54
Gender: Male - Male
Status: Offline

FIFA

Unread postby The Fixer » 03 Jun 2016, 15:27

FIFA-top stak ruim zeventig miljoen euro in eigen zak

Image

De FIFA-top heeft tussen 2011 en 2015 ten onrechte een bedrag van 79 miljoen Zwitserse frank (71 miljoen euro) in eigen zak gestoken, zo meldt de wereldvoetbalbond vrijdag na onderzoek.
Het gaat om bonussen voor oud-president Sepp Blatter, voormalig secretaris-generaal Jérôme Valcke en Markus Kattner, die als hoofd financiën fungeerde en tot voor kort ad-interim secretaris-generaal was.

De FIFA heeft de bevindingen gedeeld met de Zwitserse en Amerikaanse autoriteiten, die onderzoek doen naar de schandalen bij de wereldvoetbalbond. Volgens de FIFA-advocaten zijn de contracten in strijd met de Zwitserse wet.

'Er was sprake van een gecoördineerde poging van drie voormalige topbestuurders van de FIFA om zichzelf te verrijken via jaarlijkse salarisverhogingen, WK-bonussen en andere betalingen. Het gaat om 79 miljoen Zwitserse frank in de laatste vijf jaar', specificeert onderzoeker Bill Burck.

Eerder op de dag meldden de Zwitserse autoriteiten dat er donderdag een inval is gedaan in het hoofdkantoor van de FIFA.

Salarisverhoging
De FIFA komt met verschillende voorbeelden van zelfverrijking. Zo zouden Blatter, Valcke en Kattner na het WK 2010 in Zuid-Afrika in totaal bijna 21 miljoen euro aan bonussen hebben geïncasseerd, zonder dat dit contractueel was bepaald.

Valcke en Kattner kregen in oktober 2011 een bedrag van 12,6 miljoen euro toegekend als premie voor het WK 2014 in Brazilië.

In april 2011, vlak voor de presidentsverkiezingen, kregen Kattner en Valcke een aanbieding om hun verbintenis tot eind 2019 tegen een fikse salarisverhoging te verlengen. Op dat moment was het nog onzeker of Blatter aan zou blijven als FIFA-preses, die aan zou gaan treden tegen Mohammed Bin Hamman. Wegens corruptie mocht de Qatarees niet deelnemen aan de verkiezingen. In de regel stelt een nieuwe president zijn 'eigen mensen' aan: een contractverlenging van topbestuurders vlak voor de verkiezingen is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen.

Schorsing
Eind 2015 werd Blatter voor zes jaar geschorst door de juridische kamer van de ethische commissie van de FIFA. De tachtigjarige Zwitser vecht zijn sanctie aan bij het sporttribunaal CAS. Zijn voormalige rechterhand Valcke is voor twaalf jaar geschorst. Kattner werd ruim een week geleden ontslagen door de FIFA.

De Zwitserse openbaar aanklager Michael Lauber is al bezig aan een strafrechtelijk onderzoek naar Blatter en Valcke. Beiden worden verdacht van fraude en bestuurlijke misstanden.

http://www.vi.nl/nieuws/fifatop-stak-ru ... n-zak-.htmUser avatar
Damion
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 99
Joined: 27 May 2016, 21:19
Gender: Male - Male
Status: Online

Unread postby Damion » 03 Jun 2016, 19:17

Beschuldigde Blatter: niets mis met bonussen

Nos 03-06-2016

Sepp Blatter, de ex-voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA, heeft vrijdagavond ontkend dat hij zich de afgelopen vijf jaar schuldig maakte aan zelfverrijking. Volgens onderzoek van de FIFA heeft Blatter tussen 2010 en 2015 ruim 71 miljoen euro uit de pot van de wereldvoetbalbond gehaald.

Blatter zou daarbij hulp hebben gehad van voormalig secretaris-generaal Jérôme Valcke en ex-financieel directeur Markus Kattner, die beiden eveneens op grote bedragen, buiten de boeken om, konden rekenen. Het trio zou gezamenlijk met een gecoördineerde werkwijze een bedrag van ruim 71 miljoen euro aan buitensporige inkomsten onder elkaar hebben verdeeld.

Eerlijk en gepast

De tachtigjarige Zwitser liet via zijn Amerikaanse advocaat weten dat zijn salarissen, bonussen en premies hoorden bij de topfunctie die hij vervulde.

"Ze waren eerlijk, gepast en geheel in lijn met de vergoedingen die de leiders van andere grote professionele sportorganisaties in de wereld ontvangen", aldus raadsman Richard Cullen in een persverklaring. "We kijken ernaar uit om dat de FIFA duidelijk te maken."

User avatar
Damion
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 99
Joined: 27 May 2016, 21:19
Gender: Male - Male
Status: Online

Unread postby Damion » 03 Jun 2016, 19:17

Wat een waus...

User avatar
Velpenaar
+100 posts
+100 posts
Posts: 114
Joined: 01 Jun 2016, 18:04
Gender: None specified - None specified
Status: Offline

Unread postby Velpenaar » 04 Jun 2016, 02:11

:lol: Wat een bedragen zeg. :idiot:

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1002
Joined: 24 May 2016, 12:00
Gender: Male - Male
Status: Online

Unread postby Lexie » 04 Jun 2016, 05:27

Niet normaal joh. En gewoon gekke Henkie spelen hea.
Image ImageImage

Image

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 440
Joined: 24 May 2016, 12:54
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 14 Jul 2016, 10:58

Negatief record Oranje met 26ste plek op FIFA-ranking

Image

Het Nederlands elftal is op de FIFA-ranking van de veertiende naar de 26ste plaats gezakt. Nog nooit stond Oranje zo laag: het dieptepunt was tot donderdag de 22ste positie in 1997.
De topdrie bestaat net als voor het EK en de strijd om de Copa América uit Argentinië, België en Colombia. Copa América-winnaar Chili handhaaft zich op de vijfde positie, onder Duitsland.

EK-winnaar Portugal klimt van de achtste naar de zesde plaats. Verliezend finalist Frankrijk wint veel meer terrein: van plek zeventien naar zeven. EK-revelaties Wales en IJsland zitten ook in de lift. Wales wint vijftien plaatsen en is op positie elf het beste Britse land. IJsland bekleedt de 22ste plek, twaalf posities beter dan vorige maand.

Oranje komt op 1 september weer in actie, wanneer een oefenwedstrijd tegen Griekenland op het programma staat in Eindhoven. Vijf dagen later begint voor Nederland de WK-kwalificatie met een uitwedstrijd tegen Zweden.

http://www.vi.nl/nieuws/negatief-record ... anking.htm


FIFA/Coca-Cola World Ranking
http://www.fifa.com/fifa-world-ranking/ ... table/men/


Return to “Voetbal Algemeen”

Who is online

Users browsing this forum: Bink, Majestic and 0 guests