Premier League & FA Cup

Voetbal uit het binnen- en buitenland
User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 440
Joined: 24 May 2016, 12:54
Gender: Male - Male
Status: Offline

Premier League & FA Cup

Unread postby The Fixer » 20 May 2016, 11:55

Leicester's Impossible Dream
User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 440
Joined: 24 May 2016, 12:54
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 22 May 2016, 07:44

Van Gaal wint FA Cup met United

Louis van Gaal heeft zijn eerste prijs als manager van Manchester United binnen. Op Wembley zegevierde zijn elftal in de finale van de FA Cup over Crystal Palace. Invaller Jesse Lingard bezorgde United met een prachtige goal in de verlenging de zege. Het was twaalf jaar geleden dat United het Engelse bekertoernooi voor het laatst winnend afsloot.

Het is nu de vraag of Van Gaal met deze prijs afscheid bij Manchester United, of dat hij zijn contract mag uitdienen/uitdient. Zelf heeft de 64-jarige manager de laatste tijd meermaals gezegd ook volgend jaar aan het roer te staan op Old Trafford.

http://www.telegraaf.nl/telesport/voetb ... ted__.html

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 440
Joined: 24 May 2016, 12:54
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 28 May 2016, 18:34

Hull City wint 'duel om 300 miljoen' en promoveert

http://www.vi.nl/nieuws/hull-city-wint- ... veert.html


"Hull is na een afwezigheid van een seizoen weer terug op het hoogste niveau, een promotie die via prijzengeld en extra commerciële en media-inkomsten driehonderd miljoen euro waard is."

20 keer de begroting van Vitesse :bigsmile:

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 440
Joined: 24 May 2016, 12:54
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 16 Jun 2016, 10:01

Chinezen willen Liverpool met megabod binnen hengelen

Image

Liverpool is hard op weg om in Chinese handen te komen. Volgens The Independent wil investeringsgroep SinoForntone een megabod op de roemruchte Engelse club uitbrengen. De Chinese onderneming zou 700 miljoen pond, omgerekend 880 miljoen euro, willen betalen.

In de overnameplannen is ook de bouw van een compleet nieuw trainingscomplex opgenomen. SinoFortone, dat de steun heeft van de Chinese regering, investeerde het afgelopen jaar al flink in Britse projecten. De huidige eigenaar van Liverpool, Fenway Sports Group, zou vooralsnog niet happig zijn op de lucratieve toenadering.

Liverpool eindigde afgelopen seizoen op de achtste plaats in de Premier League. De ploeg van manager Jürgen Klopp bereikte in de Europa League de finale, die ging verloren tegen Sevilla.

http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/29 ... -hengelen/

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 440
Joined: 24 May 2016, 12:54
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 21 Jun 2016, 09:08

Engeland na Brexit beloofde land met hoge hekken

Image

Als de Britten donderdag kiezen voor een vertrek uit de EU, dan kan dat ook verstrekkende gevolgen hebben voor Nederlandse voetballers in Engeland.

Groot-Brittannië maakt deel uit van de Europese Unie, waardoor er een vrij verkeer van arbeid is. Dat betekent ook dat spelers uit bijvoorbeeld Nederland zonder problemen aan de slag kunnen in Engeland.

Voor spelers van buiten de EU zijn drempels vastgesteld. Om in aanmerking te komen voor een werkvergunning moet worden voldaan aan een aantal voorwaarden, waaronder een minimaal percentage van de laatste interlands van hun land. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de positie op de FIFA-ranking.

In het geval van Nederland – nummer 14 – betekent dat dat een speler minimaal 45% van de Oranje-interlands in de laatste twee jaar moet hebben gespeeld. Van de 22 Nederlanders die afgelopen seizoen actief waren in de Premier League voldoen er slechts drie aan de criteria. Memphis Depay, Daley Blind en Georginio Wijnaldum (foto) komen aan het vereiste minimum van elf interlands.

Jordy Clasie, Virgil van Dijk, Jeremain Lens, Tim Krul, Daryl Janmaat, Siem de Jong, Michel Vorm, Ibrahim Afellay, Erik Pieters, Nathan Aké, Leroy Fer, Patrick van Aanholt, Steven Berghuis, Marco van Ginkel, Maarten Stekelenburg en Vurnon Anita komen (recente) interlands tekort. Marvin Emnes, Leandro Bacuna en Timothy Fosu-Mensah hebben (nog) geen minuut gespeeld in Oranje.

De Gea
De voorwaarden voor een werkvergunning zullen bij een Brexit waarschijnlijk ook gaan gelden voor spelers uit de Europese Unie. Met name voor spelers buiten de top van de Premier League zal het grote gevolgen hebben. Want veel buitenlandse krachten in bijvoorbeeld het Championship komen niet in de buurt van de criteria.

Maar ook in de top van de Premier League zullen de gevolgen voelbaar zijn. Onderzoek van The Guardian heeft vorig jaar uitgewezen dat tweederde van de Europese spelers niet voldoet aan de eisen gesteld voor voetballers van buiten de EU. Onder hen bijvoorbeeld ook Manchester United-doelman David de Gea.

'Ons afsnijden van Europa zou verwoestende gevolgen hebben', liet West Ham United-voorzitter Karren Brady eerder weten in een brief aan de andere clubs in de Premier League. 'Het verlies van een ongehinderde toestroom van Europees talent zou de Britse clubs een nadeel geven ten opzichte van clubs van het Europese vasteland.'

Een Brexit kan voor spelers ook verstrekkende gevolgen hebben. De brug naar het lucratieve voetbalmekka krijgt een hefboom, die niet makkelijk meer opengaat. Ook niet voor Nederlandse spelers. Mogelijk worden de regels versoepeld, maar het is eerst afwachten hoe donderdag wordt gestemd.

http://www.vi.nl/nieuws/engeland-na-bre ... ekken-.htm

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 440
Joined: 24 May 2016, 12:54
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 24 Jun 2016, 09:21

Brexit brengt onzekerheid over positie Premier League

Image

Groot-Brittannië heeft donderdag met een kleine meerderheid gekozen voor een vertrek uit de Europese Unie. Een dergelijke Brexit heeft ook consequenties voor het voetbal in én buiten Engeland.

De gevolgen van een Brexit zijn nog met vraagtekens omhuld. Met de Europese Unie moet nog worden onderhandeld over hoe de scheiding precies gaat verlopen en wanneer welke Europese wetten en regels niet meer zullen gelden voor de Britten. Tijdens deze overgangsperiode zal ook uitsluitsel komen over de consequenties voor het voetbal.

De Nederlandse clubs zullen de gevolgen van de Brexit waarschijnlijk ook gaan voelen. In Engeland is door de hoge tv-gelden een ruim transferbudget beschikbaar. Door de jaren heen is vanuit de Premier League meer dan zeshonderd miljoen euro richting de Eredivisie gestroomd. De schijnbaar onuitputtelijke bron droogt ook enisgzins op.

De stroom van spelers in de richting van de Premier League wordt mogelijk ook op een andere manier beperkt. De Brexit biedt de Engelse bond een kans om het eigen voetbal te stimuleren. De Premier League, en ook de divisies eronder, telt menig buitenlandse speler die een eventuele doorbraak van de eigen jeugd in de weg staat.

Mogelijk wordt er in het Engelse voetbal een maximum gesteld aan het aantal buitenlanders in de selectie. Vanwege het lidmaatschap van de Europese Unie was dat niet toegestaan, omdat dat in strijd was met de afspraken over vrij verkeer van arbeid. Maar met de Brexit is de FA daar in de toekomst niet meer aan gehouden.

De topclubs in de Premier League zullen zich ongetwijfeld gaan verzetten tegen deze beperkende maatregel, omdat daardoor hun concurrentiepositie ten opzichte van de topclubs van het Europese vasteland verslechtert. Dat argument zal zonder twijfel vaker klinken in de discussie over de gevolgen van de Brexit.

Evident is dat het minder eenvoudig zal zijn voor een Nederlandse speler om aan de slag te gaan in Engeland. Ook voor die groep zullen waarschijnlijk de regels gaan gelden die nu voor spelers van buiten de EU gelden. Om in aanmerking te komen voor een werkvergunning moeten zij voldoen aan een aantal voorwaarden, waaronder een minimaal percentage van de laatste interlands van hun land. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de positie op de FIFA-ranking.

Voor de huidige buitenlandse spelers in Engeland heeft Brexit waarschijnlijk geen directe gevolgen. Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken, dat de werkvergunningen moet verlenen, heeft in het verleden laten zien dat het niet met terugwerkende kracht de wetgeving kan gaan toepassen.

Gezien de looptijd van veel contracten is de vraag wel gerechtvaardigd of er daarna nog plaats is voor de Nederlanders die niet voldoen aan voorwaarden voor een werkvergunning, zoals die worden gesteld aan spelers van buiten de EU. Van de huidige 22 Nederlanders in de Premier League voldoen alleen Memphis Depay, Daley Blind en Georginio Wijnaldum aan de vereisten.

http://www.vi.nl/nieuws/brexit-brengt-o ... league.htm

User avatar
Botje
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 177
Joined: 25 May 2016, 15:48
Gender: Male - Male
Status: Online

Unread postby Botje » 24 Jun 2016, 09:22

Veranderingen komen pas over 2 tot 4 jaar

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 440
Joined: 24 May 2016, 12:54
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 24 Jun 2016, 10:30

VVCS over Brexit: 'Geen reden voor paniek'

Image

De gevolgen van een Brexit voor het voetbal zijn waarschijnlijk minder groot dan geschetst. Louis Everard van de Nederlandse spelersvakbond VVCS ziet alle donkere scenario's als bangmakerij.

In de discussie rond de Brexit liet de Premier League begin deze week ook van zich horen. Een onheilspellend vooruitzicht werd geschetst, waarin de concurrentiepositie van de Engelse clubs zou worden ondermijnd. Volgens Everard was dat niet meer dan 'goedkope propaganda' en 'prematuur'.

De directeur van de VVCS waarschuwt voor overhaaste conclusies. 'De gevolgen zijn lastig te voorspellen', zegt hij in gesprek met Voetbal International. 'Eerst zal er een nieuwe premier moeten komen, wegens het opstappen van David Cameron. Pas dan komen er onderhandelingen die minimaal een jaar gaan duren en intensief zullen zijn.'

Everard verwacht dat de gevolgen voor het voetbal allerminst verstrekkend zullen zijn. 'Noorwegen en Zwitserland zijn ook geen lid van de EU. Maar dat wil niet zeggen dat dat je als Nederlander er niet kan werken. Er zijn goede afspraken te maken.'

Everard verwacht dergelijke afspraken ook met Groot-Brittannië, net zoals de VVCS-directeur er niet op rekent dat de Engelse bond kiest voor een maximum aantal buitenlanders per club. 'Dat zou een stap terug in de tijd zijn. Het is niet zo dat de Britten voor een isolement kiezen wat betreft vrij verkeer van arbeid.'

'Maar het is allemaal nog prematuur', waakt Everard voor te snelle conclusies. 'We spreken nog met de Nederlandse politici en ook met onze Engelse collega's. Er is nog geen reden voor paniek.'

http://www.vi.nl/nieuws/vvcs-over-brexi ... paniek.htm


Return to “Voetbal Algemeen”

Who is online

Users browsing this forum: Bink, Majestic and 0 guests