Nederlands Elftal

Voetbal en andere sporten uit het binnen- en buitenland
User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Nederlands Elftal

Unread postby The Fixer » 22 May 2016

PSV-aanvaller meldt zich met dubbele blessure af voor Nederlands elftal

Het Nederlands elftal werkt zonder Jürgen Locadia toe naar de oefeninterlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk. De aanvaller van PSV heeft zich zaterdagavond afgemeld.

Locadia heeft last van zijn knie en enkel en is niet fit genoeg om mee te gaan op trainingskamp met Oranje in het Portugese Lagos. Dat meldt de KNVB zaterdagavond in een persbericht. Bondscoach Danny Blind roept vooralsnog geen vervanger op voor de aanvaller.

De selectie van het Nederlands elftal bestaat daardoor uit 25 spelers. Locadia maakte voor de derde keer deel uit van het keurkorps van Blind, maar wacht nog op zijn eerste speelminuten. Hij moest al twee keer eerder afhaken door fysieke klachten.

Oranje speelt vrijdag 27 mei tegen Ierland in Dublin, is woensdag 1 juni de sparringpartner van Polen in Gdansk en sluit de oefentrip af tegen Oostenrijk, op zaterdag 4 juni in Wenen. Blind gaat de wedstrijden gebruiken om veel 'nieuwe' spelers aan het werk te zien.

http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/661 ... lftal.htmlUser avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 28 May 2016

Ierland geeft Oranje veel stof tot nadenken

Image

Nederland heeft tegen Ierland laten zien terecht op het EK-podium te ontbreken (1-1). Kevin Strootman was in Dublin een van de schamele lichtpuntjes bij Oranje.
Voor Ierland-bondscoach Martin O'Neill maakte de wedstrijd tegen Oranje deel uit van de voorbereiding op het EK. Voor zijn Nederlandse collega Danny Blind lag de horizon verder weg. Het duel in Dublin was de eerste van drie testwedstrijden, die de Oranje-bondscoach meer duidelijkheid moeten verschaffen voor de WK-kwalificatie.

Een van de openstaande vragen had Strootman als onderwerp. Na een absentie van ruim twee jaar vanwege knieproblemen stond er achter hem een vraagteken. De eerste indrukken tijdens het trainingskamp in Portugal waren al positief.

In de wedstrijd liet Strootman zien dat hij zonder twijfel een toegevoegde waarde is voor het zoekende Oranje. De middenvelder van AS Roma speelde in Dublin vanaf de aftrap alsof hij nooit was weggeweest. Als controleur was hij de leider en inspirator die het Nederlands elftal zo had gemist. In de zeventigste minuut kon hij tevreden over zijn eigen spel naar de kant.

Image

Een ander vraagstuk voor Blind en zijn staf is de invulling van de spitspositie. Tegen Ierland kreeg Vincent Janssen de voorkeur boven Luuk de Jong en Bas Dost. Maar voor de AZ-aanvaller was er geen eer te behalen, laat staan dat hij zich kon manifesteren. Vanaf de zijkanten kreeg hij geen steun. Met name Memphis Depay leed meer balverlies dan dat hij voorzetten afleverde.

Maar naar aanleiding van het optreden tegen Ierland is er een ander vraagstuk dat misschien nadrukkelijker om een oplossing smeekt. In defensief opzicht maakte Oranje een uiterst kwetsbare indruk. De openingstreffer van Ierland was daarvan een voorbeeld.

De 1-0 werd ingeleid door een onnodig weggegeven corner van Virgil van Dijk, die bij de hoekschop in de lucht werd geklopt door John O'Shea. De 35-jarige verdediger zag zijn kopbal nog stranden op de gezamenlijke redding van Jasper Cillessen en Janssen op de doellijn. Zijn strafschopclaim maakte snel plaats voor vreugde, want in de rebound was Shane Long wel succesvol.

Image

Oranje was helemaal niet bij machte een antwoord te formuleren op het Ierse doelpunt. De formatie van Blind bleef zonder inspiratie en ideeën tevergeefs zoeken naar de gelijkmaker. Ook Steven Berghuis kon bij zijn verdienstelijke debuut niet voor een noodzakelijke impuls zorgen, zoals Bas Dost in het kwartier dat hem als vervanger van Janssen was gegund evenmin iets kon uitrichten.

De entree van Luuk de Jong bood wel soelaas. De PSV'er tekende zes minuten voor tijd zowaar voor de gelijkmaker na een voorzet van Jetro Willems. Tekenend genoeg was dat de eerste en ook enige Nederlandse poging in Dublin op het Ierse doel.

De aanvallende onmacht en defensieve kwetsbaarheid onderstrepen de twijfels over Oranje. Ierland gaf zonder te overtuigen de bevestiging dat er voor Blind cum suis nog veel werk ligt voor in september de WK-kwalificatie begint tegen Zweden, dat op 13 juni de eerste tegenstander is van Ierland op het EK.

http://www.vi.nl/nieuws/ierland-geeft-o ... denken.htm


User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 28 May 2016

Heb niet eens gekeken. Zonde van de tijd

User avatar
Sansoni026
Status: Offline

Unread postby Sansoni026 » 03 Jun 2016

Zag op teletekst voorbijkomen dat we van Polen hadden gewonnen. :cheers:

Online
User avatar
Bonkie
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 14
Joined: 27 May 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Online

Unread postby Bonkie » 03 Jun 2016

Zo lang die blind er zit kan me het nl-elftal gestolen worden.
Wel grappig dat al die buitenlanders vaak niet weten en niet kunnen snappen dat we niet geplaatst zijn.

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 03 Jun 2016

Zo grappig vind ik het niet :dude:


Image :crysmile:
Image ImageImage

Image

Online
User avatar
Bonkie
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 14
Joined: 27 May 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Online

Unread postby Bonkie » 03 Jun 2016

Ik ook niet. Woon in Basel, allemaal duitse, engelse, franse en italiaanse en zwitserse collega's. Begint nu te leven dus moet het nu elke keer aanhoren........

User avatar
VA1892
Status: Offline

Unread postby VA1892 » 05 Jun 2016

Ook gewonnen van Oostenrijk. Nederland had zich gewoon makkelijk moeten plaatsen voor het EK.
Maar door die kut Blind..

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 17 Jun 2016

Van Breukelen benoemd tot technisch directeur KNVB

Image

Hans van Breukelen is per 1 juli de nieuwe technisch directeur van de KNVB. Maandag zijn de bond en de 59-jarige oud-doelman tot een overeenkomst gekomen voor de functie waarvoor ook Louis van Gaal heel even in beeld was. Van Breukelen vertrekt bij PSV, waar hij lid was van de raad van commissarissen.

De roep om een technisch eindverantwoordelijke met bagage in het internationale topvoetbal werd steeds groter door de slechte internationale resultaten van het Nederlands elftal en de Eredivisie-clubs. Daar heeft de KNVB nu gehoor aan gegeven door Van Breukelen aan te stellen. De oud-international wordt lid van het directieteam en krijgt alle facetten (topsport, breedtesport, talentontwikkeling en opleidingen) van de voetbaltechnische kant in zijn portefeuille.

'Een uitdagende opdracht in een tijd waarin het Nederlandse voetbal veel te winnen heeft', zegt Van Breukelen, Europees kampioen met Oranje in 1988, in een persbericht. 'Deze functie haalt het gevoel in me naar boven dat ik herken uit mijn tijd als actief sportman. Hier krijg je adrenaline van.'

Image
Hans van Breukelen veroorzaakt een strafschop tijdens de EK-finale van 1988 tegen de Sovjet-Unie die hij zelf zou stoppen.

'Binnen de KNVB is er het afgelopen jaar hard gewerkt aan het plan Winnaars van Morgen. Een blauwdruk voor de toekomst, gedragen door het hele voetbal', zegt Van Breukelen over zijn nieuwe job. 'Ik ga mijn bijdrage leveren aan het realiseren van de doelstellingen van dat plan. En niet alleen dat. Ik ga binnen de KNVB werken aan het verder optimaliseren van een klimaat waarin onze voetballers zich goed voelen en geprikkeld worden; een topsportklimaat. Ik heb er veel zin in.'

Bert van Oostveen is uitermate tevreden met de aanstelling van Van Breukelen. 'Hans past precies in het profiel dat we voor de functie van td hebben geschreven. Hij is een winnaar en heeft in het voetbal ervaring als topsporter, manager en bestuurder. Zijn analytisch vermogen is uitstekend. En hij heeft bewezen in de organisaties waarvoor hij in actie kwam, dat hij een verbinder is. Wij hebben alle vertrouwen in hem.'

Behalve oud-doelman van Nottingham Forest, FC Utrecht, PSV en het Nederlands elftal (73 caps) was Van Breukelen eind vorige eeuw (1997-2000) ook technisch directeur bij FC Utrecht. In 2010 keerde Van Breukelen als commissaris terug bij PSV, de club waarmee hij in 1988 onder meer de Europa Cup I won. Verder schreef hij boeken en lezingen over motivatietechnieken.

http://www.vi.nl/nieuws/van-breukelen-b ... r-knvb.htm

User avatar
Toon
Moderator
Moderator
Posts: 16
Joined: 18 Jun 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Toon » 18 Jun 2016

:X :lol:

User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 15 Aug 2016

Image

Advocaat houdt het alweer voor gezien bij Oranje

Dick Advocaat vertrekt na drie duels alweer bij het Nederlands elftal. De Hagenaar heeft de KNVB laten weten elders aan de slag te gaan.
Advocaat trad in mei toe tot de technsiche staf van Oranje. De gewezen bondscoach werd naast Marco van Basten assistent van Danny Blind, die de Hagenaar had benaderd deel uit te gaan maken van de Oranje-staf.

Advocaat werkte drie vriendschappelijke interlands als assistent van Blind. De Hagenaar ziet echter geen ruimte meer voor een vervolg omdat hij een nieuwe uitdaging heeft gevonden.

Blind en KNVB-technisch directeur Hans van Breukelen toonden zich onaangenaam verrast.

http://www.vi.nl/nieuws/advocaat-houdt- ... ranje-.htm

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 15 Aug 2016

Wist niet eens dat hij coach was :crysmile:
Image ImageImage

Image

User avatar
Jeff
+100 posts
+100 posts
Posts: 176
Joined: 27 May 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Offline

Unread postby Jeff » 15 Aug 2016

Coach van Blind. En dat kan die gozer goed gebruiken. Wat een droeftoeter.

User avatar
nikos demis santi
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 817
Joined: 25 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby nikos demis santi » 15 Aug 2016

Dikke euro.het die nou nog niet genoeg

User avatar
ernem zuid
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 94
Joined: 06 Jun 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby ernem zuid » 01 Sep 2016

blind mot gewoon optieve

User avatar
Coke
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 28
Joined: 30 May 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Offline

Unread postby Coke » 02 Sep 2016

Tijd voor een buitenlandse bondscoach? Jurgen Klinsmann?

User avatar
Rooie
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 496
Joined: 27 May 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Offline

Unread postby Rooie » 02 Sep 2016

Verliezen van een ploeg die nog lager eindigde dan de Faeröer eilanden in de laatste kwalificatie en dan zeggen maar het gaat om dinsdag... Koekoek

Snap ook werkelijk waar niet dat mensen voor dit soort potjes nog kaarten kopen ook, boycotten die bende man

User avatar
fatih terim
+50 posts
+50 posts
Posts: 65
Joined: 27 Jun 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Offline

Unread postby fatih terim » 02 Sep 2016

het is dat die zichzelf heeft verplicht er een jood in te zetten maar doe dan aub geen Veltman

User avatar
Willem
Status: Offline

Unread postby Willem » 02 Sep 2016

Kan me niet voorstellen dat Blind mag blijven als we niet van Zweden winnen.

User avatar
Damion
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 104
Joined: 27 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Damion » 02 Sep 2016

Vrees van wel. Met de voorgenomen aanstelling van De Jong voor Van Oostveen is wel duidelijk dat er nauwelijks iets gaat veranderen in Zeist. Dikke gemiste kans om schoon schip te maken en een nieuwe koers te varen.

User avatar
Rooie
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 496
Joined: 27 May 2016
Gender: None specified - None specified
Status: Offline

Unread postby Rooie » 02 Sep 2016

Als je die gasten toch ook ziet zitten op de bank, dat straalt gewoon ellende uit... Die hebben een blik in de ogen van ok, nog negentig minuten en we mogen weer naar huis...

En dan die proleten op de tribune, zo'n directeur die de 80e minuut de tribune gewoon verlaat... Wat een enorme zooi daar, iedere koekenbakker doet het beter

User avatar
Lexie
Since 1892
Since 1892
Posts: 1078
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby Lexie » 02 Sep 2016

'We' hebben verloren begrijp ik ?
Image ImageImage

Image

User avatar
Gerry76
Status: Offline

Unread postby Gerry76 » 10 Nov 2016

1-1 (Y)

User avatar
nikos demis santi
Forum oldschool
Forum oldschool
Posts: 817
Joined: 25 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby nikos demis santi » 11 Nov 2016

Staat gewoon slecht elftal.welke trainer je er ook voor zet.nederlandse voetbal is beschamend.staan de komende jaren op gemeen toenooi.of er moet een omslag komen dat het ineens hele goede voetballers worden maar daar geloof ik niet in.

User avatar
Willem
Status: Offline

Unread postby Willem » 11 Nov 2016

Ik zou wel gewoon met Huntelaar spelen, dat is nog wel een speler met ervaring en die een beetje boven de marge uitsteekt.
Bovendien schiet hij de ballen er nog gewoon in. Laat Janssen zich maar richten op 2020. Het is nu allemaal erg jong.


Return to “Voetbal & Andere Sporten”

Who is online

Users browsing this forum: Krabber and 0 guests