KNVB

Voetbal uit het binnen- en buitenland
User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 440
Joined: 24 May 2016, 12:54
Gender: Male - Male
Status: Offline

KNVB

Unread postby The Fixer » 25 May 2016, 09:22

KNVB denkt aan bekertoernooi met Belgen

Image

Deze week presenteert de KNVB zijn nieuwe voetbalplan getiteld Winnaars van Morgen. Het totale Nederlandse voetbal is ter discussie gesteld. Tal van aanbevelingen aan clubs en trainers moeten gaan leiden tot meer toptalenten.
Voetballen onder hogere weerstand om winnaarsmentaliteit te ontwikkelen is de rode draad in het 180 pagina's tellende boekwerk. Het systeem gaat op de schop en de opleidingen en amateurclubs wachten een logistieke operatie, maar in de topcompetities verandert nog niks.

Volgens technisch manager Jelle Goes worden achter de schermen wel hervormingen van de Eredivisie en Jupiler League voorbereid. 'In mei 2017 moet er echt een nieuwe promotie/degradatieregeling liggen. Want als we blijven doen zoals we het altijd hebben gedaan, worden we niet beter. Maar je begrijpt dat hier veel belangen mee gemoeid zijn. Eredivisie, Jupiler League, tv-zenders. We zijn er wel mee bezig. Iedereen is er van overtuigd dat het anders moet.'

Ook de huidige opzet van de KNVB-beker staat ter discussie. 'We zouden een Nederlands/Belgische beker kunnen organiseren', zegt Goes. 'Dat is op tafel gekomen. Met bijvoorbeeld een uit- en thuiswedstrijd, om tot meer wedstrijden onder hogere weerstand te komen. Je zou ook kunnen denken aan een bekertoernooi tussen de beste acht uit Nederland en België, waarbij ze strijden om een Europees ticket. We hopen dat de Belgen ook open staan voor dit soort ideeën.'

Vandaag bespreken de betaald voetbalclubs in hun vergadering het grootscheepse programma om ons voetbal op te waarderen. Zaterdag moeten de amateurs nog hun goedkeuring geven.

http://www.vi.nl/nieuws/knvb-denkt-aan- ... belgen.htmUser avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 440
Joined: 24 May 2016, 12:54
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 25 May 2016, 22:27

Invoering videoscheidsrechter stap dichterbij

Image

Soms lijkt het alsof de FIFA staatsgeheimen bewaart. Vorige week belegde de KNVB in Amsterdam een internationale conferentie over de videoscheidsrechter.
Daarbij waren verschillende geïnteresseerde bonden aanwezig, maar van de wereldvoetbalbond mocht niet worden bekendgemaakt om wie het ging. De ultraconservatieve spelregelcommissie IFAB reageerde voor zijn doen niettemin gematigd positief na een test met een videoscheidsrechter in Almelo. 'We gaan een lijst opstellen van minimum eisen en de bonden die daaraan voldoen, mogen live gaan testen', zegt IFABsecretaris Lukas Brud.

De KNVB loopt internationaal voorop en wil komend seizoen in het bekertoernooi beginnen met testen. Ook de Amerikaanse en Australische bonden hebben interesse. 'We gaan niet zeggen welke leagues willen gaan testen, want we willen daar niet onnodig druk leggen.' De Nederlandse bond wil zo snel mogelijk groen licht. In de afgelopen vijf jaar heeft de KNVB bijna een miljoen euro geïnvesteerd in het project.

Directeur competitiezaken Gijs de Jong presenteerde vorige week zij aan zij met Marco van Basten de resultaten. IFAB-man Brud gaf ook antwoord op de vraag waarom het in de voetbalindustrie in tegenstelling tot andere sporten zo lang duurt voordat gebruik wordt gemaakt van videobeelden. 'Voetbal is complex, er is veel interpretatie. Doellijntechnologie was gemakkelijk, maar hier praten we soms ook over emotionele beslissingen. Bij de NBA gaat het om de vraag of er wel of niet een voet op de driepuntslijn staat. Dat is zwart-wit, in het voetbal vaak niet. Vandaar dat we nu eerst twee jaar gaan nemen voor experimenten om het systeem te perfectioneren.'

http://www.vi.nl/nieuws/invoering-video ... terbij.htm

User avatar
Willem
Status: Offline

Unread postby Willem » 29 Jun 2016, 17:49

Beste 8 uit beide landen is wel een aardig idee, meer ook niet want verder zit er ook niks bijzonder in die Jupiler Pro League.

User avatar
Fenghao
Status: Offline

Unread postby Fenghao » 29 Aug 2016, 22:21

Advocaat weg, Van Basten weg, Van Oostveen weg

Goed bezig. Nu Scholletje nog :cheers:


Return to “Voetbal Algemeen”

Who is online

Users browsing this forum: Bink, Majestic and 0 guests