Spelers Go Ahead Eagles aangevallen door De Graafschap-fans

Supporters Binnen & Buitenland
User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Spelers Go Ahead Eagles aangevallen door De Graafschap-fans

Unread postby The Fixer » 25 May 2016

Spelers Go Ahead Eagles aangevallen door De Graafschap-fans

De spelers van Go Ahead Eagles zijn zondag direct na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tegen De Graafschap op het veld aangevallen.
Fans van De Graafschap klommen vanaf de tribunes over de boarding en raakten slaags met de feestvierende spelers uit Deventer. Die hadden zich met een gelijkspel in Doetinchem (1-1) verzekerd van promotie naar de Eredivisie.

Over en weer werden rake klappen uitgedeeld. Met hulp van stewards en politieagenten werden de voetballers naar de catacomben van De Vijverberg geleid.

Vele tientallen supporters van de thuisclub stonden toen op het veld. Ze namen hun eigen spelers, van wie er een paar huilden vanwege de degradatie, op de schouders. Voor De Graafschap is het verblijf in de Eredivisie in principe na een jaar al weer voorbij, al blijft dat voorlopig onzeker door de complexe situatie rond FC Twente."Jammer dat we geen feestje konden vieren omdat een paar gekken klappen uitdeelden aan ons op het veld", zei Go Ahead-spits Leon de Kogel tegen RTV Oost.

"Een paar van onze jongens hebben een zak ijs op hun hoofd omdat ze een stomp op hun hoofd hebben gehad. Het lijkt normaal te worden, maar dat is het natuurlijk niet."

KNVB
De Graafschap moet vrezen voor een straf van de KNVB. "Doodzonde dat de wedstrijd op deze manier eindigt. De beelden worden ook doorgestuurd naar de aanklager betaald voetbal", schrijft de voetbalbond op Twitter.

"Dit is een grove schande, ongelooflijk wat hier na het laatste fluitsignaal is gebeurd'', brieste aanvoerder Bart Vriends van Go Ahead Eagles.

"Ik kan hier geen greintje respect voor opbrengen. Maar dit mag de pret niet drukken voor ons. We zijn de kleedkamer ingerend en gaan een paar dagen lang feest vieren. Ik wil de hele stad Deventer dronken zien!''

De Graafschap-comissaris Sjoerd Weikamp noemde de vechtpartij een flinke smet op de wedstrijd. "Het was een geweldige voetbalmiddag. Maar dat laatste smetje ging dwars door het hart. Tien tot vijftien man verpest het voor een vol stadion.''

"Helaas was er ook een heel klein groepje dat naar de fans van Go Ahead liep en uiteindelijk zelfs ging knokken met hun spelers. Die mensen zullen aangepakt worden.''

De politie hield vijftien mensen aan na de ongeregeldheden. Hen wordt openlijke geweldpleging ten laste gelegd. Aan de hand van beelden denkt de politie meer aanhoudingen te doen.

http://www.nu.nl/algemeen/4265692/spele ... ml#slide-3User avatar
The Fixer
Moderator
Moderator
Posts: 376
Joined: 24 May 2016
Gender: Male - Male
Status: Offline

Unread postby The Fixer » 25 May 2016

De Graafschap-fans maken excuses met taart en bloemen

Image

DOETINCHEM - De supportersvereniging SV Superboeren De Graafschap wil een promotietaart en een bos geelrode bloemen laten bezorgen in Deventer, als gebaar naar spelers en supporters van Go Ahead Eagles. „Het liefst komen we persoonlijk daarvoor persoonlijk langs in Deventer”, zegt voorzitter Hans Boesberg.

„Wij vinden dat we dit gebaar moeten maken”, zegt Boesberg, verwijzend naar de aanval van een klein groepje hooligans, die na de wedstrijd van hun club de op het veld feestende spelers van GA Eagles sloegen en schopten.

'Zogenaamde supporters'
„Wij schamen ons diep, als supportersverenigingen. Wij veroordelen het allemaal. Wat er is gebeurd, past absoluut niet bij de waarden en normen van onze club. Maar het is toch gebeurd. Ik heb er geen verklaring voor. Wat ons betreft komen die zogenaamde supporters nooit meer ons stadion in”, laat Boesberg niets aan duidelijkheid te wensen over.

Waardering
Secretaris Marloes de Vries van de Deventer supportersvereniging SV GAE is blij met de geste van de Doetinchemse fans. 'Ik waardeer dit bericht enorm, dank namens supporters die in het uitvak zaten. Zoals het er nu uitziet zullen we elkaar hoogstwaarschijnlijk volgend jaar weer treffen en het zou jammer zijn als dit een tweede vete zou worden', schrijft zij.

Voorzitter
Eagles-voorzitter Edwin Lugt beschermt zijn spelers die in reactie ook enkele klappen of schoppen uitdeelden. „Als ik ertussen had gestaan had ik hetzelfde gedaan. Het was puur zelfverdediging.”

Hij zegt nog geen excuses te hebben gehad van het bestuur van De Graafschap. Wel kreeg GA Eagles tientallen verontschuldigende berichten van fans van de Doetinchemmers, die ook de voorzitter op Twitter persoonlijk benaderden met excuses. Ook landde er een bericht in de Deventer mailbak van een medewerker van de Achterhoekse club die 'sorry' zei.

Lugt: „Zij lieten ons weten zich diep te schamen voor wat er is gebeurd, maar wij nemen het de club niet kwalijk.”

http://www.gelderlander.nl/sport/de-gra ... oemen-1.60


Return to “Supporter Nieuws”

Who is online

Users browsing this forum: Krabber and 0 guests