Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Matavz terug in de basis bij Vitesse tegen PSV

ARNHEM - Tim Matavz keert terug in de basis van Vitesse. De Sloveen verdringt voor de slotwedstrijd van 2017, zaterdagavond uit tegen PSV, Luc Castaignos in de spits. De huurling van Sporting Portugal heeft trainer Henk Fraser niet overtuigd van zijn kwaliteiten.

Matavz (28) is clubtopscorer van Vitesse. De Sloveen staat op acht goals, maar begon vorige week zaterdag tegen FC Twente (1-1) op de bank.

Luwte

Hij kampte de laatste weken met vermoeidheid en werd na het midweekse duel met Willem II (2-2) in de luwte gehouden.

Matavz is de aanvalsleider van Vitesse en keert tegen zijn voormalige werkgever PSV terug in het elftal. Bij de Arnhemse club staat verder het geraamte ook wel vast. Maar Fraser heeft de voorbije week op diverse varianten getraind. Daarbij was het systeem zowel 5-3-2 als 4-3-3. Dat heeft wel gevolgen voor de personele invulling. In 5-3-2 staan Thomas Oude Kotte en Julian Lelieveld aan de aftrap. Kiest Fraser voor vier verdedigers, dan start Fankaty Dabo.

Versies

In beide versies rest voor Fraser ten slotte vooral de keuze voor de derde middenvelder. Daarvoor komen Thomas Bruns, Bryan Linssen en Thulani Serero in aanmerking. Navarone Foor, voor de balans in het team, en Mason Mount, vanwege zijn aanvallende ingevingen, zijn de andere middenvelders.

,,We hebben beide versies geprobeerd", stelt Fraser. ,,Uiteraard doe ik geen mededelingen over de speelwijze. We staan voor een loodzware klus. PSV is thuis al lange tijd onverslaanbaar (negentien zeges op rij, red.). Maar we gaan het wél proberen."

Fraser mist voor het duel in Eindhoven Maikel van der Werff (knie), Arnold Kruiswijk (rug), Charlie Colkett (knie) en Michael Tornes (hand).


Bron: De Gelderlander

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
donderdag 18 april 2024

Laatste reacties

RIP Richard Wien
09 april 2024
RIP
RIP Richard Wien
15 maart 2024
RIP Maat! Gone but never forgotten
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Mooie tijden beleefd helaas mocht ook jij niet oud word...
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Weer een echte!
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

7 Leden
42 Bezoekers