Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Punt is al een megastunt voor Vitesse bij PSV

ARNHEM – Vitesse sluit het kalenderjaar 2017 af met een loodzwaar karwei. Zelfs een punt bij PSV is al een megastunt. De Brabantse club overlegt in eigen huis een reeks van negentien (!) competitiezeges op rij. De Arnhemmers verkeren daarbij ook nog eens in belabberde vorm.

Voor het laatste duel van het jaar zijn de cijfers voor Vitesse allerminst positief. PSV heeft voor het laatst in Eindhoven punten ingeleverd op 5 november 2016, tegen FC Twente (gelijkspel). De laatste nederlaag van PSV in eigen stadion dateert van september 2016, toen Feyenoord in Eindhoven won.

Ajax

Vitesse verloor intussen veertien van de laatste vijftien eredivisiewedstrijden tegen een club uit de traditionele top drie. Maar: dit seizoen werd Ajax wél verslagen (1-2 in Amsterdam, op 24 september). Vitesse is de laatste club in Nederland, die in één eredivisie-seizoen zowel bij Ajax als PSV won. Dat deed de Gelderse formatie in het seizoen 2012/13 en 2013/14.

Vitesse mist al lange tijd vorm. De formatie van trainer Henk Fraser won slechts één van de laatste zeven eredivisiewedstrijden. Dat is de 2-0 thuis tegen ADO Den Haag (op 26 november). In december heeft Vitesse twee punten verzameld. In de eredivisie overlegt alleen Sparta (0) slechtere cijfers. De Gelderse club is daarmee gezakt naar de zevende plek in de eredivisie.

Uitduels

Vitesse begon het eredivisieseizoen voortvarend. In de eerste vijf uitwedstrijden werden vier zeges geboekt. Maar de Arnhemmers hebben nu al drie uitduels op rij niet gewonnen (alleen gelijk bij FC Twente, 1-1).

Vitesse kán wel stunten in Eindhoven. Op 7 december 2013 vermorzelden de Arnhemmers PSV in het Philips Stadion met 6-2. Davy Pröpper (2 goals), Lucas Piazón, Mike Havenaar, Kelvin Leerdam en Patrick van Aanholt zorgden voor een avond vol Brabantse tranen.

Een zege in Eindhoven is nu een sensatie, een punt geldt als een stunt.


Bron: De Gelderlander

 

Reacties 1

Lexie 026 op donderdag 21 december 2017 15:21

Niks punt, gewoon winnen daar.

Niks punt, gewoon winnen daar.
Gast
vrijdag 29 maart 2024

Laatste reacties

RIP Richard Wien
15 maart 2024
RIP Maat! Gone but never forgotten
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Mooie tijden beleefd helaas mocht ook jij niet oud word...
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Weer een echte!
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Sterkte allemaal
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

4 Leden
40 Bezoekers