Slutsky lost belofte in en geeft training aan team van zieke Vitesse-fan (10)

Vitesse-trainer Leonid Slutsky en zijn assistent Oleg Yarovinsky hebben donderdagavond een training gegeven aan het O12-team van amateurclub Eldenia. Daarmee loste de coach een belofte in die hij enkele weken geleden deed aan de zieke Vitesse-fan Damian Pultrum (10), die speelt in dat team.

​Damian heeft de Ziekte van Crohn, een darmaandoening, en lag daarvoor begin maart in een Arnhems ziekenhuis toen de staf en spelers van Vitesse daar langs kwamen. De eredivisieclub brengt ieder jaar een bezoek aan de kinderafdeling om de patiënten een hart onder de riem te steken.

'Natuurlijk!'
De jonge Eldenia-speler trok tijdens dat bezoek de stoute schoenen aan en vroeg Slutsky of hij een keer zijn voetbalteam zou willen trainen. De Rus stemde er direct mee in, en herhaalde zijn belofte na wat bezorgde blikken van het verplegend personeel, dat nog even twijfelde of de Vitesse-coach het wel echt meende. ,,Natuurlijk!", zei hij.

'Het was heel leuk'
Damian dacht ook nog wel even: ,,zou hij wel komen?" Maar toen Vitesse belde, was duidelijk dat het écht zou gebeuren. Slutsky nam zijn assistent mee, zette oefeningen uit, liet de pupillen een partijtje spelen en maakte er een dolle boel van, vertelt moeder. ,,Het was echt heel leuk. Ik heb hem alleen maar zien lachen."

Gelukkig gaat het met Damian ook weer de goede kant op, aldus zijn moeder.

 Bron: sportnieuws.nl / Foto: Angela Pultrum

 

Reacties

Gast - Peter op zaterdag 13 april 2019 13:29

Prachtig!

Gaan ze daar nog iets over zeggen in de media?

0
Prachtig! Gaan ze daar nog iets over zeggen in de media?
Corina van Kreij op maandag 22 april 2019 10:35

Heel mooi

0
Heel mooi
Gast
maandag 17 juni 2019

Captcha afbeelding

Scoreboard

Laatste update

Programma Vitesse

Eerste training 2
  1.   23rd juni, 2019 10:30
Vitesse - FC Midtjylland
  1.   1st juli, 2019 12:00
Vitesse - Ajax 2
  1.   3rd aug, 2019 18:30


| Ultras Arnhem | Studio ViaNova | Disclaimer

Zoek