• Ko Andriessen, directeur van de spelersvakbond ProProf, wil dat de KNVB een huurlimiet invoert voor de Eredivisieclubs. De toestroom van spelers van Chelsea en Manchester City loopt volgens hem helemaal uit de hand.

  "We kunnen niet inzetten op jeugdopleidingen als tegelijk de eerste elftallen steeds meer plaatsen inruimen voor jeugd van buitenlandse clubs. We dreigen een satellietcompetitie te worden en er moeten heel snel een paar strategische keuzes worden gemaakt", zegt Andriessen in gesprek met Voetbal International.

  Hij vervolgt: "Willen we wel of geen eigenaren? Persoonlijk zou ik voor het Duitse model zijn waarbij clubs maximaal 49 procent van de aandelen mogen verkopen. Dan is duidelijker voor wie je opleidt en waarom. ADO heeft een Chinese spits gehaald, Vitesse haalt spelers van Chelsea, NAC van City en bij Fortuna komt ook van alles van buitenaf binnen. Met het verenigingsmodel voorkom je dat we straks allemaal transferetalages van fondsen in de Eredivisie zien spelen."

  "Met een huurlimiet van bijvoorbeeld vijf in totaal en drie van dezelfde club, voorkom je dat het doorslaat. Het gaat om de balans. Ik snap dat toptalenten zoals Mount en Angeliño (foto) echt wat hebben toegevoegd. Alleen moet het niet zo zijn dat hier lukraak hele legers worden gedropt. Daar gaat het wel steeds meer naar toe", klinkt het.

   http://www.soccernews.nl/news/466867/vakbondsbaas-hekelt-vitesse-en-nac-en-pleit-voor-huurlimiet
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Unable to load tooltip content.

Volgende wedstrijd

Programma Vitesse

Willem II - Vitesse 2
 1.   25th nov, 2018 14:30
Vitesse - FC Emmen
 1.   1st dec, 2018 18:30
NAC - Vitesse
 1.   9th dec, 2018 20:45


| Ultras Arnhem | Disclaimer