•   Suzanne Kooij vindt dit leuk!
  d.d. 29 april 2018: Vitesse – Twente (met een gele kaart voor scheids Kamphuis en Twente degradeert)

  Mensen, mensen, wat kan het leven toch een feestje zijn!

  Ik heb de hele Koningsnacht gedanst totdat mijn voeten er zowat vanaf vielen, daarna in een kroegje nog wat verder gefeest, om vervolgens tegen 05.00 uur moe maar voldaan mijn bed in te rollen. Hééééérlijk!

  De ochtend daarna was lastig, geef ik eerlijk toe, maar het antwoord op al mijn problemen is ‘koffie’! En naarmate de ochtend vorderde en de koffie z’n werk deed, voelde ik me steeds beter worden. Goddank, want de verjaardag van Willem moet natuurlijk ook op vrijdag uitgebreid gevierd worden. En ook dat is weer uitstekend gelukt!

  Gisteren gelukkig f een time-out om een beetje bij te komen en ’s avonds voor de tv met stijgende belangstelling en waardering de prestaties van Fortuna gevolgd. Ja hoor, zij winnen en promoveren naar de eredivisie. Gefeliciteerd! Helemaal goed!
  ODW moet nog maar f wachten. Dikke prima!

  Nou en dan is het ineens zondag 29 april en staat de ‘uitzwaaidag’ tegen Twente op het programma. Ik heb er een goed gevoel over en veel zin in! Bea en ik hebben die ochtend al geappt en we komen tot de conclusie dat we winnen met 2-0 of 3-1 en dat Matavz zeker scoort. Mooi, ook al weer geregeld!

  Ik stap de bus in richting het Gelredome en even later ontmoet ik Bea en de buurman op de promenade. We kussen en knuffelen elkaar f en daarna lopen we met z’n 3-tjes naar onze stoeltjes op noord.

  Het uit-vak zit al tjokvol met Tukkers en rode vlaggen en met een mix van leedvermaak en bewondering (voor hun niet aflatende aanmoedigingen en chronische positivisme) bekijk ik het allemaal meewarig. Ach, ze moesten eens weten ……

  Iets voor half drie begint het spektakel. Onze jongens betreden het gras met muziek die keihard uit de speakers knalt, met geel-swèrte vlaggen die zwiepen op het veld en op de tribune, met linten confetti die in de lucht worden geschoten, met vuurwerk dat explodeert en met een mega-mooi spandoek dat op zuid verschijnt met het logo van Twente, echter zònder paard maar met stier! Fantastisch!

  Arbiter Kamphuis fluit en de wedstrijd begint.

  Tja, tenminste daar ga je vanuit. Maar de wedstrijd begint eigenlijk helemaal niet. Er gebeurt namelijk heel weinig. Onze jongens tikken de bal een beetje inspiratieloos heen-en-weer, nul creativiteit, nauwelijks beweging en het baltempo is weer zo hemeltergend traag dat de jongere bejaarden in Ernem elke willekeurige positie op het veld makkelijk zouden kunnen overnemen, pfffff ……

  In verband met een volstrekt gebrek aan interessante voetbalacties, tactische hoogstandjes en subtiele moves, richten Bea en ik onze aandacht op andere, ook hoogst boeiende, zaken op het veld . En natuurlijk komen we dan uit bij onze captain.

  Zijn haar is er af!!! Ooowww …. nee hè! Bea en ik zijn hierover tamelijk ontsteld en we raken er niet over uitgesproken. Kijk, Guram met of zonder baard, dat maakt niet uit; hij blijft dan toch ontegenzeggelijk een knapperd. Maar door zijn gemillimeterde piepkleine stekeltjes, is zijn baard ineens te groot geworden en omdat er geen stoere bruine lok meer over zijn voorhoofd valt, verliest hij gewoon een groot deel van zijn charme.

  Zo onnodig, zo jammer! Ik stel voor dat dit de laatste keer was dat hij alleen naar de kapper ging. De volgende keer gaan Bea ik wel mee om hem van advies te dienen.

  En op het veld blijft het sappelen hoor. Vitesse wil niet of zo, Twente kan niet en staat vast helemaal stijf van de spanning en ik heb werkelijk nog geen actie gezien waarvoor ik de handen op elkaar druk. Tot aan de 39e minuut dan ….

  Büttner heeft de bal op links en tikt ‘m subtiel door naar Serero. Bea en ik en heel voetbalminnend Ernem weten natuurlijk dat Serero lekker in vorm is de laatste tijd. In mum van tijd verandert de sfeer en kijken we hoop- en verwachtingsvol naar wat hij van plan is. Nou, hij neemt de bal op de pantoffel en schiet snoeihard op het doel van Twente en …. passeert Drommel!!! Jááááá, eindelijk ….1-0! Een heel mooi doelpunt van Thulani Serero.

  Bea en ik vliegen elkaar in de armen van blijdschap. Wat is dit fijn! Dit doelpunt voelt als een bevrijding en we zijn er van overtuigd dat dit pas het begin is. We juichen voor Serero en we schreeuwen en zingen onze mannen toe. Come on now, you yellow-and-blacks!

  Na de rust zie je eigenlijk al meteen dat er iets veranderd is. Waar het in de 1e helft voor geen meter liep, voetballen onze jongens nu met zelfvertrouwen, met prima combinatiespel en ze lijken nu doordrongen van het feit dat er voor ons nog echt wat te halen valt: namelijk de play-offs.

  De blik is naar voren gericht en dat is prima. Opnieuw heeft Büttner de bal en hij bekijkt wat hij daarmee het beste kan doen. Nou afspelen naar Matavz dan maar! Briljant bedacht Büttner. Matavz staat voor het doel van Twente en hij krijgt de bal op zijn hoofd. Hij kopt hard, hij kopt zuiver en hij kopt raak! 2-0!

  En dan is de ban totaal gebroken. Een explosie van gelukzalig geschreeuw en gejoel stijgt op vanuit het hele Gelredome. Iedereen juicht en is dolgelukkig. Ik omhels Bea en samen dansen en springen we mee met iedereen op noord. Wat een feest mensen, geweldig!

  En de wedstrijd wordt vervolgd. Na een kwartiertje of zo vindt er op het middenveld een duel om de bal plaats door Foor en Maher (T). Ze schoppen allebei naar de bal maar raken ‘m niet goed. De scheids staat hierbij hopeloos in de weg en hij wordt dus wel geraakt en tuimelt opzichtig op de grond. Hij staat weer op en wil het spel hervatten.

  Foor denkt daar echter anders over. Hij trekt uit het borstzakje van de scheids Jochem Kamphuis de gele kaart en toont deze voor zijn neus. Het was een schwalbe van de scheids volgens Foor en dat kan natuurlijk niet onbestraft blijven.

  Hilariteit alom. Echt super tof van Navarone Foor dat hij de Tukkers toch iets leuks meegeeft op deze, voor hen, inktzwarte zondag.

  En onze boys blijven goed voetballen. Het is inmiddels éénrichtingsverkeer geworden richting het doel van Drommel en je ziet dat Twente alle hoop heeft verloren en hun ellende is nog lang niet voorbij.

  Halverwege de 2e helft wil Maria (T) een sprint inzetten om de bal te achterhalen, maar het schiet hem plotseling in de lies. Hij moet de achtervolging staken. Mitchell van Bergen heeft inmiddels balbezit en hij schiet richting de goalie van Twente. Zijn schot wordt echter geblokt, ah … shit.

  De bal komt dan terecht bij Linssen. Hij loert op een kans en schiet de bal …. er net niet in. Ah … KAK!
  Vliegensvlug neemt Mount de bal over, aarzelt niet en knalt gewoon droog de bal wel tegen het netje. 3-0! Majestueus Mason Mount!

  Een oorverdovend gebrul vult het Gelredome. Gekkenhuis op de tribune! Dit had je toch ook niet verwacht! Bea en ik zijn uitzinnig van vreugde, klappen en dansen weer mee op de muziek en samen met de buurman vieren we ons Vitesse-feestje. Hoe vet is dit?! Nou mensen, zo ontzettend gaaf!

  Met een schuin oog kijk ik ook f naar het uit-vak. De Tukkers storten helemaal in en zijn muisstil geworden. Heel diep in mijn geel-swèrte-Vitesse-hert vind ik het ook wel een beetje zielig. Maar de buurman geeft mij een por in mijn zij en een reprimande: “Nancy, ze verdienen niet beter en dat weet jij ook!”

  De Tukkers zijn op sterven na dood, maar dan is het nog niet over voor het arme, strompelende Twente. In de 70e minuut lobt Matavz prachtig richting Van Bergen. Mitchell tikt de bal door naar Linssen en Bryan doet wat ie het hele seizoen al zo goed doet: hij scoort. 4-0! Lekker hoor Linssen!

  Ook in de laatste minuten van deze pot hebben onze mannen er nog steeds heul veul zin in en ze besluiten om ons, het publiek, nog éénmaal vreselijk te verwennen.

  Mount geeft een prachtige voorzet op Matavz. Tim staat alweer precies op de juiste plek en kegelt de bal van dichtbij als een dolle in de touwen. Wat heerlijk doelpunt! Het is maar liefst 5-0!

  De scheids besluit om geen extra tijd bij te trekken. Het is wel genoeg zo en de lijdensweg van Twente komt ten einde. Of hij begint pas, ’t is maar net hoe je het bekijkt.

  Bea en ik verlaten super tevreden en trots het Gelredome. De 1e helft was matig, maar de 2e helft heeft alles goed gemaakt. Ons doel is bereikt: de play-offs zijn gehaald en vanaf daar verder mannen! Kom op Vitesse!

  Nou, doei tot de volgende wedstrijd!
  X Nancy
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Unable to load tooltip content.
| Ultras Arnhem | Disclaimer