•   nikos demis santi reageerde
  Bazoer spreekt zich uit na rel bij Vitesse: ‘Mijn familie wees me terecht, dat is pijnlijk hoor’

  Hij heeft er al zijn moed voor verzameld. Hij stapt over schaamte heen. Over schuldgevoel en zelfverwijt. Hij heeft de rits donderpreken uit familiekring met kloppend hart weggestoken.

  Riechedly Bazoer (23) is een spijtoptant. Na de misdragingen bij Vitesse is de zomeraankoop weer in genade aangenomen. Op een nederig excuus aan de spelersgroep en de technische staf in de gewelven van Papendal van maandagochtend volgt nu de publieke boetedoening. Dat is zwaar, zegt hij.

  Hij is immers ook maar een mens.

  Rel
  Bazoer doorbreekt het stilzwijgen na de rel van vorige week bij de Arnhemse voetbalclub. Hij heeft opzichtig geruzied. Op het trainingsveld. Met teamgenoot Jay-Roy Grot en hoofdtrainer Leonid Sloetski, nota bene. Hij heeft zich verbaal misdragen.

  ,,Dat is nooit goed te praten”, zegt de Utrechter. ,,In het vuur van het moment ben ik me te buiten gegaan. Ik had mijn emoties niet onder controle. Ik baal er enorm van. De uitspatting is een fout van mij. Ik alleen draag er ook de verantwoordelijkheid voor. Niemand anders.”

  In het vuur van het moment ben ik me te buiten gegaan. Ik had mijn emoties niet onder controle.

  Ouders
  Bazoer, zesvoudig international, is beboet door Vitesse. Maar erger nog dan de financiële penalty is de disciplinaire schorsing. De verbanning uit de selectie.

  ,,Hoezeer ik die schorsing ook betreur, de straf is wel terecht geweest. Ik heb iedereen teleurgesteld. Het team, de technische staf. Mijn vriendin, mijn broer en mijn ouders. Vooral mijn ouders. Dat spijt mij. Ik ben terecht gewezen in mijn familie. Dat is pijnlijk, hoor.”

  Bazoer kampt met een licht ontvlambaar karakter, zo wordt in de voetbalwereld gezegd. Jaren is hij bestempeld als een talent van de buitencategorie. Jaren is hij onder lof bedolven. Maar na zijn doorbraak bij Ajax heeft hij de keerzijde van het profbestaan leren kennen. De teleurstelling en de afwijzing. Aan zijn imago kleven ook incidenten.

  Verleden
  Via topclubs als Porto en VfL Wolfsburg is Bazoer deze zomer zo bij Vitesse beland. Voor een transfersom van anderhalf miljoen euro. Het doel is in Arnhem een carrière van nieuw elan te voorzien, maar met het recente conflict wordt hij door het verleden achtervolgd.

  ,,Dat is wel een last”, stelt Bazoer. ,,Voor mijn gevoel is heel Nederland over mij heen gevallen. Dat moet je slikken. Maar dat valt niet mee. Ik wil niet continu omkijken. Daar moet ik nu doorheen. Ik heb immers zelf de zaken gezegd die niet kunnen.”

  Kijk in de spiegel
  Bazoer is door Vitesse goed opgevangen. ,,Ik heb uitvoerige gesprekken gehad met Mohammed Allach (technisch directeur van Vitesse, LL). Hij heeft me op de vingers getikt. Maar hij heeft me ook begeleid naar de weg terug.

  Excuses aanbieden is confronterend. Maar de groep reageerde heel goed. Dat doet me deugd. Er is begrip, maar er is mij ook een spiegel voorgehouden. Dit kan niet meer. Dat is glashelder. Het woord is aan mij om goed gedrag te tonen.”

  Voor de strijd met zijn demonen heeft de Utrechter hulplijnen gezocht. Steun komt vanuit de familie. Vanuit de club. En Bazoer heeft een vertrouwenspersoon in de arm genomen. ,,Die ken ik nog uit mijn tijd bij PSV. Verder zeg ik hier niet veel over. Dit is ook een privékwestie. Ik wil vooral mijn kwaliteiten óp het veld laten zien.”

  Basisplaats
  Coach Sloetski gelooft daar volledig in. De Rus heeft na het generaal pardon meteen een basisplaats voor Bazoer gereserveerd. In de beker tegen De Graafschap al en nu ook in de competitie tegen FC Emmen. Omdat de topaankoop ook een topspeler is van Vitesse.

  ,,Het vertrouwen doet me deugd”, vertelt Bazoer. ,,Maar ik heb ook de plicht de trainer te overtuigen. Dit moet het einde zijn van een turbulente periode. Er heeft veel door het hoofd gespookt. Dat zijn de consequenties van mijn acties. Maar nu moet alles ook weer om voetbal draaien.”
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Unable to load tooltip content.

Scoreboard

Laatste nieuwsberichten

Uit het archief

Partner

Zoeken

Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Online stats

4 Leden
19 Bezoekers