Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Feyenoord - Vitesse

 zaterdag 2 december 2017 - 20:45 uur

Speelronde 14 • De Kuip, Rotterdam

 

Voorbeschouwing:

In de veertiende speelronde van de Eredivisie speelt Vitesse de uitwedstrijd vs Feyenoord. Milot Rashica, die herstellende is van een lichte blessure, trainde de afgelopen dagen weer volop met de groep mee.

Fraser is duidelijk over de aanpak in het duel vs de regerend landskampioen: "We moeten vooral naar onszelf kijken. We hebben ons niet op een andere manier voorbereid dan normaal. We willen mee blijven strijden om de posities op de ranglijst die aan het eind van het seizoen er toe doen." Of Rashica in De Kuip inzetbaar is, is nog twijfelachtig. De vlugge buitenspeler is herstellende van lichte liesklachten die hij opliep in de Europese wedstrijd vs S. S. Lazio. Fraser: "Milot heeft vanaf donderdag weer met de groep getraind. We moeten nog even aankijken of hij de wedstrijd tegen Feyenoord gaat redden."

Vitesse speelde dit seizoen al eerder tegen de Rotterdammers. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal won de landskampioen na strafschoppen, nadat de wedstrijd na negentig minuten in 1-1 eindigde. Fraser: "We hebben het in de strijd om de Johan Cruijff Schaal behoorlijk gedaan, maar als we écht willen winnen, moeten we net wat meer brengen dan toen."

Fraser vindt het iedere keer weer een belevenis om in De Kuip een wedstrijd mee te maken. "Het is een uitdaging om daar punten te pakken. Feyenoord blijft speciaal in De Kuip. Als je trainer wordt, kun je meer waardering opbrengen voor verschillende clubs, maar Feyenoord blijft gezien de entourage iets aparts. Dat heeft niks te maken met mijn verleden bij Feyenoord."

"Het is het stadion dat het meest de Engelse voetbalsfeer uitademt. Feyenoord wordt altijd geweldig gesteund door het publiek. Ik weet niet hoe intimiderend dat kan zijn voor onze jonge spelers. Ik heb er met ADO Den Haag wel eens gewonnen. Het zou machtig mooi zijn om dat nu met Vitesse weer te doen. En we hebben een ploeg die dat kan. Dat hebben we eerder dit seizoen al tegen Ajax laten zien."

De wedstrijd begint zaterdag 2 december om 20.45 uur. Pol van Boekel is de scheidsrechter van dienst. Bijna 160 Vitessenaren reizen de ploeg achterna.

 

 


Arbitrage:

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Assistent-scheidsrechters: Jan de Vries en Charles Schaap
Vierde official: Joey Kooij



Blessures en Schorsingen:


Vitesse
Arnold Kruiswijk (niet wedstrijdfit) en Maikel van der Werff (knie). Onzeker: Milot Rashica (lies).

Feyenoord
Ridgeciano Haps (sleutelbeen), Eric Botteghin (knie) en Jan-Arie van der Heijden (kuit).



Vermoedelijke opstelling:

Vitesse
Pasveer; Dabo, Kashia, Miazga, Faye; Serero, Mount, Foor; Rashica, Matavz, Linssen.

Feyenoord
Jones; Nieuwkoop, Van Beek, Tapia, Nelom; El Ahmadi, Amrabat, Vilhena; Berghuis, Jørgensen en Larsson.



Stand Eredivisie:

 

Actueel

• Feyenoord kwam afgelopen week bij FC Groningen eindelijk weer eens tot winst. Bij aanvang van dit weekeinde stonden de Rotterdammers nog steeds op de tegenvallende zevende plaats. Vitesse heeft net zoveel punten, maar staat zesde op basis van een beter doelsaldo.

• Een mooie bijvangst voor Feyenoord van dat duel met FC Groningen was dat de landskampioen weer eens de nul hield. De Rotterdammers kregen in de acht officiële wedstrijden daarvoor minimaal één tegendoelpunt.

• Feyenoord zegevierde niet in zijn laatste vier thuiswedstrijden in de Eredivisie. De laatste keer dat de Rotterdammers minimaal vijf maal achtereen zonder overwinning bleven in De Kuip was in het seizoen 1990/91.

• In de eerste dertien competitieduels kwam Feyenoord slechts vier keer tot scoren in het laatste half uur. Alleen Roda JC Kerkrade presteert minder goed met drie goals na de zestigste minuut.

 • Liefst 35,4 procent van de doelpogingen van Vitesse dit Eredivisie-seizoen kwam voort uit een standaardsituatie, het hoogste percentage van alle teams.
 

Historie

• Feyenoord - Vitesse stond 32 keer eerder op de rol in een Eredivisie-seizoen. De Rotterdammers triomfeerden negentien maal en gingen slechts drie keer onderuit. Tien edities bleven onbeslist.

• Van de laatste 24 Eredivisie-ontmoetingen tussen deze clubs verloor Feyenoord er slechts twee. In liefst dertien van die duels hielden de Rotterdammers de nul.

 

De laatste 5 Eredivisie-edities van Feyenoord - Vitesse:

2016/2017 Feyenoord - Vitesse 3-1 (2-1)
2015/2016 Feyenoord - Vitesse 2-0 (0-0) 
2014/2015 Feyenoord - Vitesse 1-4 (1-3) 
2013/2014 Feyenoord - Vitesse 1-1 (1-0) 
2012/2013 Feyenoord - Vitesse 2-0 (1-0) 

Laatste reacties

RIP Richard Wien
09 april 2024
RIP
RIP Richard Wien
15 maart 2024
RIP Maat! Gone but never forgotten
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Mooie tijden beleefd helaas mocht ook jij niet oud word...
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Weer een echte!
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

4 Leden
21 Bezoekers