Verslag: Vitesse – Ajax (beker)

Nancy op Noord
d.d. 12 februari 2020: Vitesse – Ajax (bekerduel)

En de hele dag ben ik er al druk mee, eigenlijk al de hele week: op het werk, bij mijn vrienden, thuis … de bekerwedstrijd tegen 020 in de kwartfinale.

Foto: Wil Kuijpers
Lees Meer
  8703
  4
Laatste reacties
Natte Nel
Leuk geschreven!
zaterdag 15 februari 2020 15:24
Gast — Hendriks
Leuk
zaterdag 15 februari 2020 15:26
Dijkstra
👍
zaterdag 15 februari 2020 15:27
8703
4

Verslag: Vitesse - VVV

d.d. 22 december 2019: Vitesse – VVV

VAKANTIE!!!!!

Ja, mensen ik heb vakantie!

Lees Meer
  8820
  0
8820
0

Verslag: Vitesse - Feyenoord

Nancy op Noordd.d. 8 december 2019: Vitesse – Feyenoord en de VAR

"Oosting … huh … wie???"
Lees Meer
  8670
  3
Laatste reacties
Malte Paffen
Leuk geschreven 💛🖤
donderdag 12 december 2019 21:07
Jos Derksen
Top
zaterdag 14 december 2019 10:50
Edwin Selles
😍👌
woensdag 18 december 2019 21:57
8670
3

Verslag: Nancy op Noord

Nancy op Noord
d.d. 8 november 2019: Vitesse – FC Groningen

Wat een verpletterend nieuws kwam afgelopen week tot ons!

Lees Meer
  8599
  0
8599
0

Fuck alle haters

Ik begin mij aardig te ergeren aan die Twitterhelden en op andere socialmedia die alleen maar lopen te zeiken. Vitesse speelde niet goed, met dit zooitje red je het niet. De shirtjes zijn lelijk en bla bla bla.

Lees Meer
  9625
  5
Laatste reacties
Gast — Tim
Groot gelijk
zondag 11 augustus 2019 13:11
Corina van Kreij
Was slecht geregeld inderdaad.
zondag 11 augustus 2019 14:03
Melwin Mooij
Zo is dat
zondag 11 augustus 2019 16:37
9625
5

Verslag: Vitesse – Ajax

Nancy op Noord
d.d. 3 augustus 2019: Vitesse – Ajax

En ja hoor … we mogen weer! De Nederlandse ere-divisie gaat ook beginnen voor onze geel-swèrte-mannen! Meteen d'r op en d'r over tegen 020. Men, ik heb er zo'n zin in!

Lees Meer
  9985
  6
Laatste reacties
Gast — Dennis
Leuk geschreven
maandag 05 augustus 2019 17:11
Linda
Top!
donderdag 08 augustus 2019 16:59
Danielle Harskamp
Love Nancy! ♥
donderdag 08 augustus 2019 19:19
9985
6

Voetbal International: ‘Vitesse is nog lang niet klaar’

Voetbal International op bezoek in Arnhem, dat is geen nieuws, Vitesse bereidt zich voor de openingsclash zaterdag 3 augustus a.s.. 'Vitesse is nog lang niet klaar' is de titel. VI heeft ook weer een van de amateurclubs bezocht. In de rubriek Langs de velden staat dit keer een foto van het complex van ESA, genomen met een drone.

Lees Meer
  10446
  2
Laatste reacties
Sjaak Laken
Dat zullen we morgen wel zien
vrijdag 02 augustus 2019 08:49
Linda
donderdag 08 augustus 2019 16:59
10446
2

Allahs afbakbar

Lees Meer
  10252
  0
10252
0

Verslag: Vitesse - FC Zwolle

Nancy op Noord

d.d. 20 april 2019: Vitesse – PEC Zwolle

Oh mensen, wat een prachtig weer op deze Paaszaterdag! De zon schijnt uitbundig, ik heb een paar dagen vrij, ik heb al onbehoorlijk grote hoeveelheden chocolade paaseieren genuttigd, Vitesse speelt vanavond tegen PEC en Bea en de buurman zitten al op hun plaats.

Lees Meer
  10652
  1
Recente reactie op dit bericht
Franz Risthaus
Heerlijk om te lezen dit
maandag 22 april 2019 10:51
10652
1

Verslag: Vitesse - Feyenoord

Nancy op Noord: Vitesse – Feyenoord (10 maart 2019)

Kom ik vorige week 's avonds thuis, check ik nog f mijn facebook, en wat lees ik ineens … ik ben fan van de maand februari geworden: de zgn. Bella Roma-fan!

Huh … ik?!

Lees Meer
  10589
  2
Laatste reacties
Gast — Veronica
Erg leuk om te lezen
woensdag 13 maart 2019 00:09
Judith Kapel
?
donderdag 08 augustus 2019 20:55
10589
2

Scoreboard

Social updates

Vastgezet
Recent Activities
 •   Jos Derksen reageerde
  Sturing legt de zweep over Vitesse: ‘Ik vraag elke training alles. Dat..
  Sturing legt de zweep over Vitesse: ‘Ik vraag elke training alles. Dat kun je als voetballer wel twee uur per dag opbrengen’

  Zijn stem schalt ook in zijn zevende interimperiode (!) ouderwets over Papendal. Edward Sturing moet bij Vitesse voor nieuw elan zorgen. Maar de clubicoon werkt wel met de oude kwalen van een gemankeerde spelersgroep. Er ligt een monsterklus in Arnhem. Te beginnen met Ajax.

  Cultuurbewaker. Clubicoon. Uithangbord. Met Edward Sturing (60) krijgt Vitesse in alles weer karakter. En dat vindt binnen de eredivisionist, na het eigenhandige vertrek van coach Phillip Cocu, in brede kring goedkeuring. Ernems Trots keert terug naar zijn roots. Naar voetbalromantiek.

  Geest van Bert Jacobs
  Op Papendal waart zo de geest van wijlen Bert Jacobs weer rond, de grondlegger van het Vitesse-succes in de jaren 90 van de vorige eeuw. Hij geldt als inspirator voor Sturing, een product uit die bloeiperiode van de club. De tijd met Frans ‘kappen en draaien’ Thijssen. ‘Mister Vitesse’ Theo Bos. John van den Brom en Martin Laamers. En dan kan de blockhead verdwenen zijn bij de clubicoon en het haar tegenwoordig wat dunner, de karakteristieke gelaatstrekken zijn als vanouds fanatiek en de spelopvattingen nog immer vanuit het hart.

  Het vuur bij de interim is alom aanwezig.

  ,,Bert Jacobs is inderdaad een inspiratiebron voor mij geweest”, vertelt Sturing voor zijn vuurdoop als interim-coach tegen Ajax in de Arena enthousiast. ,,Ik ben met zijn spelopvatting en visie opgegroeid. Dat is het initiatief nemen. Aanvallen. Druk zetten. Ik ben niet bepaald een trainer van veel geduld, die lekker achteruit gaat hangen en wacht totdat er ergens een keer een kansje komt. Dat zit niet in mijn aard.”


  Nu sta je met mij niet gelijk te huilen, maar ik ben geen geboren komiek. In humor was Bert Jacobs echt veel beter

  Edward Sturing, interim-trainer Vitesse
  Sturing verzit even. ,,Ik vond het als voetballer altijd veel leuker het initiatief te nemen. Om zelf lekker te voetballen. Je energie eruit te gooien. Ik denk dat voetballers nu ook liever de bal hebben om er leuke dingen mee te doen, dan vooral af te wachten. En ja, dan verlies je een keer. Maar dat doe je achteruit hobbelend ook. José Mourinho wacht en slaat dan toe. Dat is zijn speelwijze. Pep Guardiola wil de bal hebben en aanvallen. Beiden hebben ze succes. En beiden verliezen ze ook. Er is geen gouden formule. Alleen een voorkeur.”

  Hotseknotsbegonia
  Sturing is geen kopie van Jacobs, de uitvinder van de term hotseknotsbegonia (vrij vertaald: oerslecht voetbal). De culttrainer, in 1999 overleden, blijft onvergelijkbaar. ,,Ik heb gouden tijden met Jacobs meegemaakt”, vertelt Sturing met een lach op zijn gezicht.

  ,,Dat is een erfenis. Hou het voetbal simpel. Bert zei altijd: ‘Een elftal is een huis. En als de fundering niet goed is, stort de hele rotzooi in.’ Je moet zorgen dat de achterkant goed is. De fundering. Waar staat het huis op? Zit dat goed in elkaar, dan blijft het dak ook zitten. Ja, het is eenvoudig. Maar we moeten voetbal ook niet ingewikkelder maken dan noodzakelijk.”

  Sturing wijst op de humor van Jacobs. ,,Je kon met Bert geweldig lachen”, zegt de Eerbeker. ,,Nu sta je met mij ook niet gelijk te huilen, maar ik ben geen geboren komiek. In humor was Bert Jacobs echt veel beter. Legendarisch, zelfs. Die humor was ook zijn kracht. Dat verbond mensen. Teams. Hij kon echt een groep maken.”


  De zweep is er deze week bij Vitesse over gegaan, ja. De spelers hadden wel eens ademnood

  Zweep
  Sturing is vooral de fanatiekeling. Op het veld vliegen de vonken ervan af. ,,Mijn werkwijze past bij mijn karakter”, stelt de interim vast. ,,De zweep is er deze week bij Vitesse over gegaan, ja. De spelers hadden wel eens ademnood. Maar dat heeft vooral te maken met de wijze waarop ik wil trainen. Met mijn visie. Dat is energie. Pressing. De bal veroveren. Omschakelen. Alles in hoog tempo. Dat is intensief. Daar moet iedereen even aan wennen.”

  ,,Er staat een andere trainer voor de groep, met een andere filosofie. Ik vraag elke training alles. Ik denk dat je dat als voetballer wel twee uur per dag kunt opbrengen. Als ik de trainingen terugkijk, lijkt het mij dat iedereen deze week plezier heeft gehad. De energie was alvast geweldig. Precies zoals ik wilde.”

  Rol van psycholoog
  Niet alleen op het veld laat de coach zich gelden. Als interim bij een degradatiekandidaat neemt hij ook de rol van psycholoog aan. Vitesse staat onderaan in de eredivisie, wint geen wedstrijden, krijgt aan de lopende band goals tegen en scoort niet. Sturing is de stuurman van een mentaal wrak.

  ,,We hebben de afgelopen week veel gesprekken gevoerd”, vertelt hij. ,,Maar we hebben vooral ook met plezier gewerkt. Dat is de basis. Spelers moeten er lol in hebben te voetballen. Ik heb dat. De assistenten Nicky Hofs en Tim Cornelisse ook. Met plezier en complimenten is het niveau afgelopen week al omhoog gegaan. Deze jongens kunnen echt wel voetballen. Ik geef ze alle vertrouwen. We moeten de ommekeer op positieve wijze bewerkstelligen.”

  Dat is de theorie. Die is altijd mooi. De praktijk wil wel eens weerbarstiger zijn. ,,De week was goed”, zegt Sturing. ,,Ik zie werklust, instelling en beleving. Iedereen is coachbaar. Maar ik had de groep ook pas op donderdag compleet. Toen sloten de internationals aan. Dan heb je voor Ajax-uit twee trainingen. Ajax is zo de favoriet. Maar in voetbal wint de favoriet niet altijd.”

  Toveren
  Voor Sturing wordt het duel in de Arena ‘uiteindelijk ook een verrassing’. Want in een week kan niemand toveren. Ook de clubicoon niet.

  ,,Voor Vitesse is elke wedstrijd een enorme klus. We staan op de achttiende plaats. We vliegen elke wedstrijd aan om een resultaat te boeken. Want dan kun je nu zeggen ‘Ajax-uit is moeilijk’. Maar Fortuna Sittard en Almere City zijn voor ons niet minder zwaar. Wij moeten weg van die onderste plek. Het liefst op zaterdagavond al. De opdracht is zo ook simpel. Dan moeten wij een hoger niveau halen, dan tot nu toe in de competitie.”

  Bron:  https://www.gelderlander.nl/

  > Lees meer ...
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
 • Toon Stoned is nu vrienden met Jos Derksen
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten
Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Hollywood aan de Rijn
15 november 2023
Ben er ook heel bang voor
Hollywood aan de Rijn
14 november 2023
Dan gaan we naar de klote
Grote problemen voor Vitesse
05 oktober 2023
Altijd gezeik hier
In loving memory
25 september 2023
RIP Erik Peters ☆♡
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

12 Leden
34 Bezoekers