Vitesse begon het vijfde Europese duel uitstekend. Nadat Tim Matavz een bal maar rakelings had naast geschoten in de vierde minuut, opende Linssen in de dertiende minuut de score. De ruim 1.700 meegereisde en fanatieke supporters zagen hoe de vleugelaanvaller een vrije trap via de onderkant van de lat tegen de touwen schoot: 0-1.

Daarna volgden er meer mogelijkheden voor Vitesse om de score uit te breiden. Zo werd een afstandsschot van Mason Mount overgetikt door de Romeinse doelman en redde de keeper ook op een hard schot van Linssen. Na bijna een half uur spelen redde Pasveer uitstekend nadat de thuisploeg er gevaarlijk doorheen kwam. De gelijkmaker viel kort voor rust. Alberto schot een voorzet in één keer hard en laag in de korte hoek: 1-1.

In de tweede helft bleef Vitesse strijden voor wat het waard was. Linssen was daarbij nog het dichtste bij een doelpunt. Zijn schot, na een pass van Mount, werd echter geblokt. In de slotfase was Vitesse nog dichtbij de overwinning, maar de voorzet van invaller Mitchell van Bergen werd geblokt.

Doordat OGC Nice won van SV Zulte Waregem, zit Europese overwintering er niet meer in voor Vitesse. Wel speelt Vitesse nog één thuiswedstrijd in de groepsfase van de UEFA Europa League. Donderdag 7 december komt het Franse OGC Nice, onder meer van Wesley Sneijder, op bezoek in GelreDome.

Vitesse speelt zondag weer in de Eredivisie. Dan staat een thuisduel vs ADO Den Haag op het programma (aanvang 16.45 uur). Voor dit duel geldt het speciale ouder-kind arrangement, dat te verkrijgen is via Vitesse.nl/ouderkind.

 
Bron: Vitesse / Foto: AD
 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 20 oktober 2019

Captcha afbeelding

Social updates

Pinned Items
Recent Activities
 • 0
  0
  0
  0
  0
  0
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
 • Justin Sangers is nu vrienden met Ultras Arnhem
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten

Groepen