By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Het rechterrijtje is nabij

Column Hans Witjes

Hartelijk dank aan selectie en staf van Vitesse dat zij in de wedstrijd tegen Willem II het bewijs hebben geleverd dat het de laatste tijd doorlopend gebruikte excuus van vermoeidheid klinkklare nonsens was. De spelers waren naar eigen zeggen nu fris en hadden er zin in, maar leverden een prestatie die even belabberd was als die in een grote hoeveelheid eerdere duels.

De Gelderlander ging de laatste weken volledig mee in het kulargument van Fraser en zijn mannen, maar spreekt nu ineens van alarmfase 1. Het was toch niet zo moeilijk om al veel eerder te zien dat Vitesse structureel slecht presteert, met een enkele uitschieter naar boven.

Fraser uitte afgelopen week indirect flinke kritiek op het supporterslegioen. Hij liet doorschemeren dat hij vond dat de fans op slechtere momenten niet achter de ploeg bleven staan. Het geeft aan dat hij niet begrijpt waar het om gaat. Vitesse heeft de begroting en de ambities van een subtopper, maar presteert daar lang niet naar. Dat er te veel punten worden verloren, is al vervelend, maar wat de aanhangers vooral ergert, is het zouteloze, saaie spelletje dat op de mat wordt gelegd.

Intussen moeten we helaas vaststellen dat veel van de nieuwe spelers te weinig brengen. Matavz had gisteren een stuk of vier goede acties, maar dat is voor hem veel. De andere nieuwe spits, Castaignos, is ijverig, maar heeft geen enkel rendement. Linssen en Bruns vallen tegen en ontstijgen het modale niveau niet. Ali is gekocht van Chelsea, maar niemand weet waarom, want hij is nog steeds de grote onbekende, die nauwelijks minuten maakt. Doelman Pasveer gaat te vaak in de fout en dat kost regelmatig punten, ook tegen Willem II. Büttner is geen schim van de speler die hij voor zijn vertrek naar Manchester United was. Faye heeft het als linksback een paar keer aardig gedaan, maar is een veel middelmatigere speler dan hij zelf denkt. Van Serero had ik een uitblinkersrol verwacht die hij te weinig waarmaakt, wat niet wegneemt dat hij een goede speler is. En dus is het onbegrijpelijk dat Fraser hem op de bank liet beginnen.

Ik kom daarmee op een teer punt. De trainer laat in woord en daad steeds meer zien dat hij niet degene is die een wending ten goede tot stand kan brengen. Zoals ik net opmerkte, vallen veel spelers tegen, maar dat neemt niet weg dat het elftal bij een andere tactiek veel beter uit de verf zou komen. Veel vroeger druk zetten, de tegenstander tot fouten dwingen in plaats van ze zelf te maken. Dat lukt niet zomaar, dat vergt samenwerking en daar moet op worden getraind. Dat gaat onder deze trainer niet gebeuren. Hij vindt dat Vitesse in de meeste wedstrijden dominant is geweest. Een misvatting, want de bal steeds naar achteren spelen en achterin traag rondschuiven, heeft niets met dominantie te maken. Dat is alleen goed voor het nietszeggende percentage balbezit. Vooral de zogenaamde kleine ploegen lachen zich rot om deze speelwijze, want zij krijgen tegen Vitesse alle tijd om zich gestaffeld op te stellen en wachten geduldig op fouten die ze kunnen afstraffen.

Dat is niet nieuw, vorig seizoen was het precies eender. De bekerwinst en de vijfde plaats die vorig seizoen werd behaald omdat op FC Utrecht na de hele subtop faalde, hebben veel verbloemd. De euforie van de laatste tien minuten op 30 april in De Kuip en het gevoel daarna zijn onvergetelijk, maar de club is niet in staat gebleken om op de golven van dat succes te blijven deinen. AZ was toen de grote verliezer, maar kijk eens hoe aantrekkelijk die ploeg nu speelt en hoe hoog die staat. De Zaankanters hebben een speelstijl en niveau waar Vitesse op dit moment niet aan kan tippen. En dat niet alleen, de werkelijkheid is nog veel harder. Het rechter rijtje is nabij.

Arnhem, 13 december 2017
Vitesse-Willem II 2-2

12. Ogbeche 0-1, 23. Matavz 1-1, 58. Rienstra 1-2, 88. Linssen 2-2.

Bron: Arnhem Sports 

 

Reacties 3

De Aftrap op donderdag 14 december 2017 16:11

Erg verrassend weer

Erg verrassend weer
De Aftrap op donderdag 14 december 2017 18:31

Ga tegenwoordig met tegenzin naar het stadion.
Deze column legt de vinger op de zere plek(ken)
Ga liever met verlies naar huis maar met een mooie pot voetbal dan dit saaaaaaaie spelletje, om over de inzet van die gasten nog maar niet eens te beginnen.
Dit heeft niks te maken met "tegenzitten", maar alles met strijd en beleving!

Ga tegenwoordig met tegenzin naar het stadion. Deze column legt de vinger op de zere plek(ken) Ga liever met verlies naar huis maar met een mooie pot voetbal dan dit saaaaaaaie spelletje, om over de inzet van die gasten nog maar niet eens te beginnen. Dit heeft niks te maken met "tegenzitten", maar alles met strijd en beleving!
Lexie 026 op donderdag 14 december 2017 23:31

Zo jammer weer.

Zo jammer weer.
Gast
dinsdag 27 februari 2024

Scoreboard

Social updates

Vastgezet
Recent Activities
 • En zaterdag allemaal naar de training om 10:30 uur
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
 • Kirsten is nu vrienden met Kevin M
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten
Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Hollywood aan de Rijn
15 november 2023
Ben er ook heel bang voor
Hollywood aan de Rijn
14 november 2023
Dan gaan we naar de klote
Grote problemen voor Vitesse
05 oktober 2023
Altijd gezeik hier
In loving memory
25 september 2023
RIP Erik Peters ☆♡
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

11 Leden
18 Bezoekers