Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Airborne-wedstrijd Vitesse misschien wel de laatste met veteranen Slag om Arnhem

De Supportersvereniging Vitesse pakt zaterdagavond 21 september extra uit in de traditionele Airborne-wedstrijd. Vitesse heeft de toegangsprijs voor het duel tegen Fortuna Sittard verlaagd naar 7,50 euro.

Dat bedrag - 7,50 euro is een verwijzing naar de 75e herdenking van de Slag om Arnhem - is mogelijk geworden door shirtsponsors Burgers' Zoo en Nederlands Openluchtmuseum, meldt Vitesse. Kinderen betalen de helft van het actiebedrag voor een ticket; 3,75 euro.

De Airborne-wedstrijd is een initiatief van de Supportersvereniging Vitesse (SV) uit 2007, waar club in de loop der jaren meer en meer mee is gaan doen. Net als in het seizoen van de 70e herdenking van de Slag om Arnhem spelen de Arnhemmers ook dit jubileumjaar uitwedstrijden in een Airborne-tenue.

Misschien wel de laatste keer

Stef ten Thij van de Supportersvereniging Vitesse hoopt op de komst van in elk geval een viertal oud-strijders bij het duel. ,,Maar het zijn natuurlijk mensen van de dag. Ze zijn inmiddels bijna honderd. Ik denk serieus dat dit wel eens de laatste keer zou kunnen zijn dat veteranen de wedstrijd bijwonen."

De opzet van het eerbetoon is ongewijzigd, stelt Ten Thij, maar de SV pakt vanwege het jubileumjaar wel extra uit. Zo telt de massed pipes & drumsband 75 muzikanten (in 2018 waren het er 54) en zal er op de tribune een megaspandoek worden onthuld. Ook de abseilers van defensie zijn weer van de partij.

Andere opzet nog ongewis
Binnen de Supportersvereniging Vitesse wordt al een aantal jaren nagedacht over een andere opzet van de Airborne-wedstrijd, voor als er écht geen veteranen meer naar de herdenking in Arnhem (kunnen) komen. Hoe die er uit zal zien, is nog ongewis.

,,We zijn daarover in gesprek met familie van veteranen in Engeland", zegt Ten Thij. ,,En we zullen natuurlijk overleggen met Vitesse."

Bron: gelderlander

 

Reacties 1

Gast - Hendrik-Jan op zaterdag 10 augustus 2019 09:31

Jammer

Gast
donderdag 28 maart 2024

Laatste reacties

RIP Richard Wien
15 maart 2024
RIP Maat! Gone but never forgotten
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Mooie tijden beleefd helaas mocht ook jij niet oud word...
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Weer een echte!
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Sterkte allemaal
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

5 Leden
49 Bezoekers