By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Alle Russen weg uit technische staf

Eredivisieclub Vitesse gaat het verder doen zonder de Russische stafleden. De broers Vasili en Aleksy Berezutskiy en Oleg Yarovinski leggen hun functie in de technische staf neer.

ANP sport

Zij verklaren zich solidair met de vertrokken hoofdcoach Leonid Slutskiy. De assistenten Raimond van der Gouw en Nicky Hofs blijven wel aan in Arnhem.

Het vertrek van de Berezutskiy-broers en rechter hand Yarovinski lag al in de lijn der verwachtingen. Voor Slutskiy eindigde het avontuur bij Vitesse met een pijnlijke nederlaag bij Heerenveen (3-2). Alleen door de inmiddels vertrokken Russische coach was het trio in Arnhem actief.

Even wachten nog

Vitesse neemt de komende dagen de tijd om de staf opnieuw in te vullen. Edward Sturing is de topkandidaat voor het hoofdtrainerschap op interim-basis. Technisch directeur Mohammed Allach gaat niet in op lopende zaken. Zowel hij als algemeen directeur Pascal van Wijk houden een radiostilte.

Allach gaf wel een schriftelijke verklaring. 'Leonid heeft alles gegeven voor Vitesse', viel daarin te lezen. 'Hij ging door het vuur voor onze club en het team. Daarom betreur ik het ten zeerste dat hij de situatie niet heeft kunnen kantelen. Ik respecteer zijn beslissing en wens hem veel succes in zijn verdere loopbaan.'

Slutskiy geeft ook een officiële, schriftelijke, verklaring. 'Ik heb er alles aan gedaan om het tij te keren, maar helaas moet ik concluderen dat het mij niet lukt', vond de Rus. 'Op dat moment moet je denken aan de club en de supporters. Daarom kan ik niet anders dan deze beslissing nemen. De club heeft iemand anders nodig, die de zaak weer op de rit kan krijgen. Het was een fantastische tijd in Arnhem, maar ook dit hoort bij het voetbal.'

West-Europa nog niet veroverd

Slutskiy ziet bij Vitesse zijn 2e avontuur in West-Europa de mist in gaan. Na successen bij CSKA Moskou (3 landstitels) en de functie als bondscoach van Rusland heeft hij slechts 6 maanden gewerkt bij Hull City. Het verblijf in Arnhem duurde 1,5 jaar.

In zijn 1e jaar slaagde de Moskoviet er daarbij niet in Vitesse naar Europees voetbal te loodsen. Dit seizoen kende een sterke start, maar het voetbal was ook armoedig. Uiteindelijk sneuvelde Slutskiy op een reeks van 5 nederlagen op rij.

De Berezutskiy-broers, allebei veelvuldig international Van Rusland, begonnen bij Vitesse hun loopbaan als trainer. Yarovinski maakte met Slutskiy ook al het mislukte avontuur bij Hull mee.

Bron: sportnieuws / ANP sport

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
zondag 27 september 2020

Scoreboard

Programma Vitesse

Vitesse - Heracles
  1.   3rd okt, 2020 16:30
ADO Den Haag - Vitesse
  1.   18th okt, 2020 14:30
Vitesse - PSV
  1.   25th okt, 2020 14:30
Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

9 Leden
31 Bezoekers