Fortuna Sittard-fans alleen welkom in uitvak Vitesse

Supporters van Fortuna Sittard is verboden om op 21 september, voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse, in het centrum van Arnhem of in omliggende plaatsen te komen.

Dat meldt de website van het Fortuna Supporters Collectief, www.fortunasc.nl.

Een groep van een twintigtal Fortuna Sittard-supporters, bestaande uit een aantal vrijwilligers, sponsoren en bestuursleden van het Fortuna Supporters Collectief, had het plan opgevat om voorafgaand aan de wedstrijd een bezoekje te brengen aan een brouwerij in Nijmegen, om zich daarna met hun bus aan te sluiten bij de twee bussen met supporters die vanuit Sittard richting Vitessestadion rijden, zodat men er gezamenlijk zou arriveren.

De groep kreeg daarvoor echter geen toestemming van de Arnhemse autoriteiten en de politie: men mag niet alleen het centrum van Arnhem niet bezoeken, maar ook een bezoek aan andere omliggende plaatsen – zoals Nijmegen – wordt niet getolereerd. Inspanningen van de BVO Fortuna Sittard om deze starre opstelling te versoepelen sorteerden geen effect. En dat is goed voor een stevige sneer op de website van het Fortuna Supporters Collectief aan het adres van de Arnhemse autoriteiten en politie: "Het pantser van wantrouwen, vooringenomen standpunten, desinteresse en gemakzucht was niet te vermurwen".

In het weekend van 21 september vinden in Arnhem en omliggende plaatsen tal van activiteiten plaats ter herdenking van operatie Market Garden. Waar Sittard-Geleen 75 jaar geleden al twee dagen van de herwonnen vrijheid had kunnen genieten kregen Arnhem en omstreken het zwaar te verduren tijdens de door Montgomery geleide operatie Market Garden, die grotendeels op een mislukking uitliep. Nijmegen werd weliswaar op 20 september 1944 bevrijd, maar Arnhem moest daar nog tot 12 april 1945 op wachten.

Bron: sittard-geleen.nieuws.nl
Foto: SGN

 

Reacties

Melwin Mooij op zaterdag 14 september 2019 13:49

Prima toch

Prima toch
Toon Stoned op zaterdag 21 september 2019 16:02

Beetje overdreven maar wellicht nodig

Beetje overdreven maar wellicht nodig
Gast
dinsdag 19 november 2019

Captcha afbeelding

Laatste reacties

Wilfried ten Haaf Actie Polen
18 november 2019
Top
Tymon Wevers Actie Polen
16 november 2019
Top
Lexie 026 Actie Polen
15 november 2019

Recent online