By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Hoe opent Vitesse tegen Ajax?

In het Gelredome begint voor landskampioen Ajax over een paar dagen het nieuwe Eredivisie-seizoen. Tegenstander Vitesse beleefde een moeizame voorbereiding (zeven duels, drie nederlagen, één zege) en trainer Leonid Slutsky lijkt nog te dubben over zijn formatie en basiself. Achter de schermen spelen ondertussen de nodige transferperikelen.

Met de komst van Oussama Tannane en Riechedly Bazoer zorgde Vitesse deze zomer voor twee verrassingen. De middenvelder van VfL Wolfsburg schermde met belangstelling uit buitenlandse competities, maar hij kiest doelbewust voor speeltijd en vertrouwen bij een subtopper uit de Eredivisie. Je zou het ook haast vergeten: Bazoer is pas 22 jaar.

Tannane, voor drie jaar vastgelegd door geel-zwart, is de directe opvolger van smaakmaker Martin Ödegaard. Vitesse neemt een gokje met de linkspoot: hij staat bekend als een enfant terrible, slaagde na een goede periode in Almelo niet bij Saint-Étienne en Las Palmas en vertrok afgelopen jaar middenin het seizoen op uiterst vervelende wijze uit Utrecht. Net als Bazoer had Tannane (25) ongetwijfeld kunnen cashen bij een obscuur clubje in een of andere nietszeggende competitie. Ook hij kiest nu dus voor eerherstel. Dat belooft wat voor Vitesse.

Achterhoede

Maandag werd besloten dat proefspelers Miquel Nelom en Bilal Ould-Chikh geen contract krijgen. Het inmiddels gestaakte verblijf van de linksback en de vleugelaanvaller duidt erop dat de formatie uit Arnhem voor die twee posities binnen de selectie op zoek is naar versterking. Met name in de achterhoede is de spoeling dun. Het aflopende contract van Alex Büttner werd niet verlengd, Maikel van der Werff speelt inmiddels in Amerika, Arnold Kruijswijk beëindigde zijn loopbaan en Jake Clarke-Salter keerde terug naar Engeland. Max Clark is nu de enige beschikbare linksback waar Slutsky uit kan kiezen.

Danilho Doekhi (21) en PSV-huurling Armando Obispo (20) gaan samen mogelijk een piepjong duo vormen, met aanwinst Tomas Hajek en Rasmus Thelander als alternatieven. Rechtsback Vyacheslav Karavaev werd in januari nog gelinkt aan Zenit Sint-Petersburg. Technisch directeur Mo Allach heeft ongetwijfeld een schaduwlijstje klaarliggen, mocht een buitenlandse club voor 2 september de portemonnee trekken voor de Rus.

Sowieso zal de telefoon van Allach tijdens de laatste weken van de transfermarkt roodgloeiend staan. Verschillende spelers mogen vertrekken, anderen azen op een afscheid. Roy Beerens en Thomas Bruns komen niet voor in de plannen van Slutsky en zijn op zoek naar een nieuw onderkomen. Ook Thulani Serero en Thelander hebben volgens de Gelderlander een transferwens. Daarnaast staat Navarone Foor schijnbaar open voor een nieuwe uitdaging. Bryan Linssen, afgelopen seizoen topscorer met 12 treffers, maakte na een prima jaar geen geheim van zijn ambitie om de stap naar het buitenland te maken. Vooralsnog speelt de Limburger gewoon in Arnhem.

Twijfels

Op basis van de inmiddels voltooide oefencampagne lijkt Slutsky te dubben tussen 4-3-3 en 4-4-2. Een formatie zonder pure vleugelaanvallers is op papier misschien niet logisch, gezien de komst van pure buitenspeler Tannane en de aanwezigheid van Linssen en Chelsea-huurling Charly Musonda, spelers met extra kwaliteiten en scorend vermogen. Ook Foor kan op de flanken uit de voeten.

Voorin beschikt Vitesse echter over een luxeprobleem: met Oussama Darfalou, Tim Matavz, Thomas Buitink en de van Leeds United gehuurde Jay-Roy Grot bevat de selectie vier centrumspitsen. De aanwezigheid van het kwartet pleit in die zin juist weer voor 4-4-2. Met twee in plaats van drie centrale middenvelders is waarschijnlijk Foor de pineut.

Bron:  voetbalprimeur

 

Reacties 1

Johan Bakels op woensdag 31 juli 2019 11:27

Gewoon 3 punten

Gewoon 3 punten :D
Gast
zaterdag 23 januari 2021

Laatste reacties

Video's - Ultra Fanatiek
07 oktober 2020
Lekker
Video's - Ultra Fanatiek
07 oktober 2020
Lekker
Zo gaat dat in Arnhem
19 februari 2020
👌
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

7 Leden
34 Bezoekers