Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

'Ik reis liever naar Derry dan naar Madrid'

Voor veel Nederlandse clubs is Europees voetbal na een seizoen hard strijden een hoofdprijs. Zeker als bij de loting een echte topploeg uit de koker komt. Tijd om historie te schrijven, zoals op 10 december 1992, toen Vitesse in Bernabéu tegen Real Madrid speelde. Rob Teerink is een rasechte Vitesse-supporter en hij was erbij op deze legendarische avond, vandaag precies 25 jaar geleden, zo vertelde hij in Staantribune #2.


"Kun je het je voorstellen? In 1989 speelden we nog in de eerste divisie. En ongeveer drie jaar later staat jouw cluppie opeens in Bernabéu tegen de Koninklijke te spelen. Dat is echt niet te geloven. Onze Hans van Arum staat dan opeens tegenover keeper Buyo. Van den Brom tegen Prosinecki. Bos en Van der Looi mochten het opnemen tegen Zamorano en Butragueño. Natuurlijk weet je van tevoren dat je kansloos bent, maar zoiets maak je toch nooit meer mee als Vitesse-fan?"


"Op de ochtend van de wedstrijd bezochten we eerst het stadion, waar we een rondleiding kregen. Konden we naast al die Europa Cups in het museum ook het veld van dichtbij zien. Want het uitvak zat helemaal in de nok van Bernabéu. Die avond zagen we niets meer dan 22 poppetjes die in de verte een wedstrijd aan het spelen waren. Heel wat anders dan Nieuw Monnikenhuize. Het was ook heel jammer dat zo weinig Vitesse-fans de reis hadden gemaakt."

"We hadden in ons vak meer vlaggen dan supporters. Bijna iedereen had namelijk extra vlaggen gekregen van thuisblijvers met de boodschap: 'Als je daar bent, hang mijn vlag dan ook even op.' Ook in Madrid verloren we met 1-0 en dus zat het Europa Cup-avontuur er voor ons op dat jaar. Konden we weer dat hele end terugrijden. Helaas kregen we die dagen in Madrid ook nauwelijks contact met de Spaanse fans, dus ondanks de naam van de tegenstander, beschouw ik deze legendarische avond niet als het mooiste wat Europa te bieden heeft. Ik heb liever dat we tegen Derry City moeten dan tegen Real Madrid."

Lees het volledige artikel over Vitesse – Real Madrid, geschreven door redacteur Thomas Rensen, in Staantribune #2. Het magazine is na te bestellen in de webshop. In de shop vind je ook het speciale Staantribune-kerstpakket (vijf magazines naar keuze m.u.v. #15, voor slechts €24,95) en alle producten tot en met 22 december ZONDER VERZENDKOSTEN!

 

Reacties 1

Lexie 026 op vrijdag 15 december 2017 11:07

Love it!

Love it!
Gast
zaterdag 09 december 2023

Laatste reacties

Hollywood aan de Rijn
15 november 2023
Ben er ook heel bang voor
Hollywood aan de Rijn
14 november 2023
Dan gaan we naar de klote
Grote problemen voor Vitesse
05 oktober 2023
Altijd gezeik hier
In loving memory
25 september 2023
RIP Erik Peters ☆♡
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

4 Leden
26 Bezoekers