By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Karavaev tegen AZ meteen aan de bak

Het antwoord van Leonid Sloetski op de vacature op links bij Vitesse is Vyacheslav Karavaev. De Russische back kan in de topper tegen AZ meteen aan de bak. De neo-international staat tegenover de Alkmaarse ster Calvin Stengs.

Karavaev (24) geldt bij Vitesse als vervanger van Max Clark. Nu de Brit door een jukbeenbreuk voor meerdere weken wegvalt, is de Rus voor coach Sloetski 'het beste alternatief' op de linkervleugel. Julian Lelieveld start tegen AZ op rechts. In principe is de ingreep een noodmaatregel. De Arnhemse eredivisionist heeft buiten Clark geen linksbenige back in de selectie.

Terug in de tijd

De verhuizing voor de kraker tegen AZ, de voorbije jaren een geduchte concurrent in de subtop van de eredivisie, maakt Karavaev niets uit. Hij stapt terug in de tijd. Voor de aimabele Moskoviet drijft de herinnering aan FK Jablonec boven. Het avontuur in de luwte van het Tsjechische voetbal.

,,Dat was mooie tijd", verhaalt Karavaev. ,,Ik heb vaker op links gespeeld. Bij CSKA Moskou. Bij Sparta Praag. Maar bij Jablonec (seizoen 2015-2016, ter.) stond ik voor een langere, aaneengesloten periode op links. Om alle scepsis voor te zijn: ik ben rechtsbenig, maar ik kan op links goed uit de voeten."

Vakinhoudelijk vertoeft hij in de omgekeerde wereld. ,,Het is even wennen, omdat je als rechtspoot op links tegendraads staat", legt Karavaev uit. ,,De bal buitenom geven, zoals op rechts, is dan even lastig. Maar dat is mindset. Concentratie. Ik kan de bal met links ook wel voorgeven, hoor. En ik kan met rechts nu natuurlijk naar binnen komen. Zoals de meeste buitenspelers tegenwoordig voetballen."

Polen

De periode Jablonec ligt al jaren achter hem. Maar voor Karavaev is de variant op links bij Vitesse niet vreemd. ,,Op het trainingskamp in Polen, deze zomer, werd er al mee geëxperimenteerd. Ik was hierop dus voorbereid. In Polen ging alles goed. Afgelopen week op de trainingen ook. Ik zie geen probleem."

Karavaev gaat het gevecht met Stengs aan in de slotdagen van de spelersmarkt. Het beoogde transferkanon is, ondanks alle lovende kritieken, nog steeds bij Vitesse. Op maandag 2 september, om 23.59 uur sluit de window in Nederland. En over de grens, in Rusland, Duitsland of Spanje, gaat ook het slot op de handel. Het miljoenenspel met de Russische international is Arnhem tot nog toe voorbij getrokken.

'Ik ben gelukkig in Nederland'

,,Ik kan niet zeggen of ik bij Vitesse blijf", reageert Karavaev. ,,Nu speelt er niets, maar alles kan in een split-second veranderen. De transferwindow is nog enkele dagen open. Alles kan nog heel erg spannend worden. Of doodstil. Ik maak me er niet druk om. Dat is voor het management."

,,Ik ben gelukkig in Nederland en richt me op het voetbal. En daar is de clash met Stengs zeker interessant. Hoe ik hem dan uitschakel? Het beste is dat hij vooral achter mij aan moet lopen. In plaats van andersom, dat ik in de verdediging moet. Ik zal dus mijn eigen stijl hanteren. Lekker aanvallen over de vleugel. Nu op links. De theorie heb ik wel. Nu nog de praktijk."

'Zware, interessante pot'

Vitesse is gewaarschuwd voor de kracht van AZ, zegt Karavaev. ,,De aanval steekt gewoon goed in elkaar. AZ heeft Europese vermoeidheid in de benen (na de donderdagse wedstrijd met verlenging tegen Royal Antwerp, ter.). Maar ook vreugde. Dit wordt een heel zware, interessante pot."

Daarin dreigt de bank voor Riechedly Bazoer. De spelmaker van Vitesse heeft afgelopen week niet voluit getraind. Sloetski heeft de voorbereiding zodoende nadrukkelijk met Navarone Foor en Matus Bero in de as van het veld afgewerkt. Oussama Tannane en Jay-Roy Grot staan dan op de flanken.

Bron: gelderlander

 

Reacties 2

Yde van Roij op zondag 01 september 2019 09:25

Maak ons blij

Maak ons blij :)
Jos Derksen op zondag 01 september 2019 15:57

Laat maar wat zien

Laat maar wat zien
Gast
donderdag 24 september 2020

Scoreboard

Programma Vitesse

Ajax - Vitesse
  1.   26th sept, 2020 21:00
Vitesse - Heracles
  1.   3rd okt, 2020 16:30
ADO Den Haag - Vitesse
  1.   18th okt, 2020 14:30
Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

10 Leden
27 Bezoekers