By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Verslag: Vitesse - Feyenoord

 Nancy op Noord

d.d. 11 februari 2018: Vitesse – Feyenoord

Al een paar dagen loop ik rond met het gevoel dat mijn hoofd niet helemaal op mijn nek past en dat ik dingen waarneem die ik anders niet zie. Het kan zijn dat dat iets te maken heeft met het lentefeest dat men 'carnaval' noemt en waaraan ik graag mijn steentje bijdraag (al 2 avonden gevierd en nog 3 te gaan)!

Ik stond dan ook in dubio vanochtend: ga ik naar de carnavalsoptocht kijken in Ernem of toch maar naar ons cluppie in het Gelredome? Op dat moment ben ik dan blijkbaar toch iets meer V-supporter dan carnavalsvierder, want zo rond een uur of 13.30 uur reis ik af naar het Gelredome.

Op de promenade wachten Bea en de buurman mij al op en gedrieën lopen we naar noord.

Als de wedstrijd start, klapt Vitesse er meteen lekker stevig op. Het is vanaf het begin een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen niet veel van elkaar onderdoen en Beerens na 5 minuten al een goede kans creëert. Dikke prima!

Na zo'n 10 minuten is er een duel om de bal tussen Haps (F) en Bruns. Beiden vliegen redelijk fel op de bal af. Bruns trapt naar de bal, maar ongelukkigerwijs schopt hij daarbij in het gezicht van Haps. Ik koester werkelijk nul warme gevoelens voor F, maar van zo'n harde schop tegen zijn kanis word ik ook niet echt vrolijk. Als hij vervolgens met de brancard van het veld gedragen wordt, is het echt sneu voor hem. De laatste berichten luiden dat het met de blessure van Haps gelukkig meevalt.

Rond de 20e minuut loopt Bruns met de bal aan zijn voet richting het doel van Jones. Bea en ik verkeren onmiddellijk in opperste staat van paraatheid. Onze jongens hebben inmiddels een aantal goede kansen vakkundig om zeep geholpen en we vinden dat het nu toch wel eens tijd wordt voor een goal. Maar wat zien we dan?! El Ahmadi tikt Bruns van achteren aan, Bruns valt en verliest daardoor de bal.

Bea en ik schreeuwen dat het een vrije trap voor ons is. Natuurlijk! Ja, jezus, hoe moeilijk kan 't zijn!? Nou, blijkbaar tamelijk ingewikkeld dus, want scheids Higler laat het spel doorgaan alsof er niks aan de hand is! Feyenoord is snel in de omschakeling en nog geen minuut later staat Vilhena oog-in-oog met Pasveer en scoort. 0-1.

Godverdegodver, wat een tering-tyfus-zooi! Spelen we zo'n lekkere wedstrijd en krijg je zo'n onverdiend doelpunt tegen. Vanuit mijn ooghoeken zie ik dat Bea rood aanloopt van ergernis en pisnijdig met haar boekje in de rondte zwaait. Ben bang dat Higler en zij geen vrienden worden vandaag.

Ik hoor in het uit-vak de rotzooi uit Rotterdam feestvieren en ik baal zo ongelooflijk. Zwaar teleurgesteld zak ik in mijn stoeltje terug en ik zou me het liefst onzichtbaar maken. De frustratie schiet door elke vezel van mijn lijf. Wat een deceptie mensen!!

Maar goed, het leven gaat door en het voetbal ook en het hele Gelredome besluit dat we onze helden moeten ondersteunen waar we kunnen. Dus opnieuw beginnen we allemaal te schreeuwen, te klappen en te zingen. Het is één kolkende kakofonie van hartverwarmende toejuichingen en aanmoedigingen en dat mist zijn uitwerking niet op onze geel-swèrte helden.

Met hernieuwde energie en tomeloze inzet razen onze jongens over het veld. De beide ploegen zijn nog immer aan elkaar gewaagd en Vitesse werkt, sleurt, vecht voor elke bal en er zijn kansen over-en-weer. Ondanks de achterstand zijn Bea en ik het er roerend over eens dat hier een boeiende en aantrekkelijke wedstrijd op de mat wordt gelegd.

Tegen het eind van de 1e helft neemt Mount een corner; deze wordt afgeslagen maar de bal komt opnieuw bij hem terug. Mason heeft geen bedenktijd nodig en geeft een voorzetje op Kashia, die helemaal vrij staat.

Ik geef een gil van spanning en Bea knijpt van plotseling opkomende nervositeit keihard in mijn arm. We zien dat Kashia zijn hoofd tegen de bal zet en ….. scóóóóóóórt! Yesssss!! Hij zit d'r in!! Mensen, mensen, hoe geweldig is dit?! Onze captain maakt gewoon de gelijkmaker!!

Een explosie van vreugde zorgt er voor dat het dak eraf knalt in het Gelredome. Iedereen is ongelooflijk blij met deze meer dan terechte gelijkmaker. We schreeuwen en zingen onze mannen toe. Bea en ik vliegen elkaar in de armen, knuffelen, daarna nog een keer met de buurman erbij en we juichen ons helemaal lijp. Zo gaaf!!

Vitesse blijft aanvallen, is zo langzamerhand echt overheersend, en je voelt gewoon dat Rotjeknor rijp is voor de slacht. In de blessuretijd van de 1e helft wipt Linssen de bal over Jones heen, maar die is net te hoog. K*t, jammer, was graag met een voorsprong de rust in gegaan!

Ook de 2e helft is meer dan de moeite waard om aan te zien. Onze jongens blijven druk zetten, werken zich het snot voor de ogen en zijn totaal niet onder de indruk van Feyenoord of zo; combineer dit met uitstekend positiespel en mooie individuele acties van onze jongens et voilà ... een wedstrijd om in te lijsten!

Halverwege de 2e helft loopt Serero met de bal aan zijn voet over de flank van het veld. Bilal wil de bal blijkbaar ook. En wat doet die sukkel? Hij beukt als een doorgedraaide stier, met twee benen naar voren, in op Serero en kegelt hem snoeihard omver. Tjezusmaria, wat een bikkelharde overtreding. Higler neemt het enige juiste besluit dat er genomen kan worden: rood! Opzouten Bilal! Ben benieuwd hoeveel wedstrijden hij aan z'n kont krijgt? Ook 5, net als Matavz?! We wachten het af.

Maar onze boys wachten helemaal nergens op. De vrije trap wordt snel genomen en de bal wordt naar voren gerost. Beerens pikt 'm op en hij schiet richting het doel van Jones. Ik weet niet uit of hij dit nou als voorzet bedoelde of als pass, maar ik weet wel dat mijn hartslag een Olympisch record vestigt en dat de adrenaline zowat uit mijn oren spuit!

Lekker belangrijk allemaal, feit is dat Linssen oplet en bedenkt dat hij gewoon maar 'ns tegen die bal moet aanlopen. Man, man, wat heeft die Linssen een goede ingevingen! Hij kopt de bal gewoon binnen en laat Jones kansloos achter. Briljant Bryan!!! Het staat 2-1 voor de mooiste club van Nederland.

Opnieuw is het Gelredome het walhalla van ultieme feestvreugde. Iedereen is uitzinnig van blijdschap en enthousiasme en juicht en jubelt. Hoe gaaf is dit?! Natuurlijk vliegen Bea en ik elkaar weer om de hals en we zijn onbeschrijfbaar gelukkig met deze mooie goal. Met trillende knieën van emotie en opgekropte spanning zakken we weer terug in onze stoeltjes. We moeten nog zo'n 25 minuten spelen en da's nog hééél lang.

Bea en ik bibberen nog een beetje na als we zien hoe Linssen even later snoeihard op de lat schiet en een omhaal maakt die over gaat. Godogodogodogod … het zou zo fijn zijn als die 3e goal voor ons ook zou vallen.

Ik sta bol van de stress en met Bea is niet veel beter. Ik hoor mezelf steeds diep zuchten, maar het brengt me nauwelijks verlichting. Ik heb mijn nagels voor de verandering een keer gelakt want anders had ik die ook helemaal afgebeten. Natuurlijk zijn onze mannen veel beter, maar je kunt die gasten uit de lelijke Maasstad ook niet helemaal uitvlakken!

Zo'n 10 minuten voor tijd krijgt Beerens de bal en rent als een speer richting het doel van Feyenoord. Malacia (F) gaat in de achtervolging maar kan hem nauwelijks bijbenen. Hij moet dus wel aan de noodrem trekken en tackelt Beerens van achteren. Tja, geen vreselijk overtreding of doodschop of zo, maar Malacia haalt wel een doorgebroken speler neer en daarmee wordt ons de kans tot scoren ontnomen. Opnieuw treedt de scheids kordaat op: rood, ook voor Malacia. Hulde voor Higler!

Zo'n 5 minuten voor tijd komt dan eindelijk onze verlossing. Beerens geeft een voorzet op alweer … Linssen en hij stijgt (ook letterlijk) boven zichzelf uit deze wedstrijd. De kleine man springt het hoogst en scoort alweer met de kop! Het is ongelooflijk! 3-1 voor ons!

Iedereen op de tribune bereikt zo langzamerhand het punt van ultieme blijdschap en de hallelujastemming die door het stadion dendert maakt bij ons allemaal euforische gevoelens los. Iedereen juicht, zingt, danst en klapt. Geel-zwarte vlaggen en sjaals dansen voor onze ogen en Bea en ik laten elkaar niet meer los. We zijn zo onwaarschijnlijk opgelucht met deze 3e treffer. We weten nu gewoon zeker dat we winnen; het gaat echt niet meer mis nu!

En ja hoor, enkele minuten later fluit Higler voor het eind van de wedstrijd. Het voltallige publiek staat op en geeft onze boys een staande ovatie. Hartstocht, passie, onbeteugelde inzet en uitstekend voetbal hebben we vanavond gezien. Onze geel-swèrte helden hebben niet alleen die rookies uit Rotterdam voetballes gegeven, maar ook hun Vitesse-supporters een geweldig mooie middag! Super! Dank daarvoor!

Ik heb begrepen dat Linssen nog carnaval gaat vieren. Hij mag van mij Prins Carnaval zijn en in de polonaise voorop lopen. Ik sjouw er met liefde achteraan!
Ik groet jullie allemaal met een donderend, wervelend 3 x ALÁÁÁÁÁÁÁFFFF!!!!!

Nou, doei tot de volgende wedstrijd!
X Nancy

 

Reacties 2

Lexie 026 op maandag 12 februari 2018 20:22

Hijs weer fijn

Hijs weer fijn :)
nikos demis santi op dinsdag 13 februari 2018 10:42

Lekker hoor dat is echt vites.lekker wissel valling.hat ook maar van ADO gewonnen was je nu vierde.zo gaat het nou altijd.wen er nooit aan

Lekker hoor dat is echt vites.lekker wissel valling.hat ook maar van ADO gewonnen was je nu vierde.zo gaat het nou altijd.wen er nooit aan
Gast
dinsdag 11 augustus 2020

Scoreboard

Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

11 Leden
43 Bezoekers