Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

De erfenis van Slutsky

De vijfde periode van Edward Sturing als trainer van Vitesse begon afgelopen week in het Portugese Alcantarilha, waar hij zijn stempel heeft proberen te drukken op de groep die zo'n wisselvallige eerste seizoenshelft kende. „We hebben hard gewerkt, maar iedereen is wel fit mee teruggekeerd en dat is heel belangrijk. Op zo'n trainingskamp moet je altijd oppassen dat je een groep niet overbelast", aldus Sturing, die zijn ploeg momenteel op Papendal voorbereidt op de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, waarmee zaterdag de tweede seizoenshelft voor Vitesse van start gaat.

Wat heeft u de afgelopen periode allemaal veranderd?
„Ik heb vooral gewerkt aan een andere speelwijze en daarbij heb ik voortgeborduurd op wat Joseph Oosting als interim-trainer al heeft ingezet. Ik wil via de Hollandse stijl voetballen met een 4-3-3 systeem, waarbij we dominant voetballen en meer naar voren spelen. Dat is wel een omslag, want de vorige hoofdtrainer had andere ideeën over voetbal. Daar is niks mis mee. Ik geeft altijd als voorbeeld dat Guardiola en Mourinho allebei alles gewonnen hebben wat er te winnen valt, maar dat ze dat wel op heel verschillende manieren hebben gedaan. Ik vind dat de manier van voetballen die ik voor ogen heb goed bij Vitesse past en ook bij deze spelersgroep."

Kan dat wel midden in het seizoen, zo rigoureus anders gaan voetballen?
„Jawel, maar ik ben wel blij dat ik het trainingskamp heb kunnen gebruiken om het erin te slijpen en dat Joseph Oosting die omslag al had ingezet. Het heeft tijd nodig als je zo'n compleet andere manier van voetballen erin wil brengen. Het is ook niet zo dat je dat in één trainingskamp voor elkaar hebt. Dat proces blijft doorgaan. Bovendien vraagt deze speelwijze fysiek en conditioneel iets anders van de spelers en daarom hebben we ook fysiek heel hard gewerkt om de groep daarop voor te bereiden. De vraag is nu hoe snel ze het oppakken. Ik ben heel nieuwsgierig naar de wedstrijd tegen Fortuna Sittard."

Jullie hebben de oefenwedstrijden tegen Servette Genève en MSV Duisburg verloren. Is dat iets om bezorgd over te zijn?
„Fysiek waren we in die wedstrijden niet helemaal top. Dan is het lastig om de nieuwe speelwijze helemaal tot het einde goed uit te voeren. We hebben die wedstrijden dan ook in de slotfase verloren. Het belangrijkste is dat ik goede dingen heb gezien in ons spel. En dan zullen me die nederlagen in oefenduels een zorg zijn."

Oussama Tannane is weer helemaal fit. Hoe belangrijk wordt zijn creativiteit voor Vitesse in de tweede seizoenshelft?
„In de loop van de week is hij steeds fitter geworden. Het zag er goed uit. Hij is een speler die voor creativiteit kan zorgen. In het systeem dat ik voor ogen heb, zie ik in hem een speler voor de rechterkant, maar hij is dan natuurlijk geen rechtsbuiten met krijt aan zijn schoenen, maar een speler die vanaf rechts de vrijheid heeft om naar binnen te komen. Een beetje zoals Hakim Ziyech dat bij Ajax doet."

Jullie hebben te maken met de bijzondere situatie dat een groot aantal selectiespelers, onder wie Bryan Linssen, Navarone Foor en Tim Matavz, een aflopend contract hebben. Hoe gaat u daarmee om?
„Het is wel apart dat zoveel jongens een aflopend contract hebben. Ik heb het daar wel met hen over gehad in de gesprekken die ik met alle spelers heb gehad. Voetbal is een teamsport, maar er zijn natuurlijk ook altijd individuele belangen. Daar kunnen we mee te maken krijgen. Maar als jongens een mooie volgende stap willen maken, dan is het belangrijk dat het team goed presteert. Dat is voor iedereen goed. Daarom hoop ik dat ze daar de focus op leggen de komende periode."

Bestaat het gevaar dat er deze window nog spelers vertrekken, omdat dit de laatste kans is voor Vitesse om spelers met een aflopend contract nog te verkopen?
„Op dit moment heb ik geen signalen ontvangen dat dit gaat gebeuren, maar je weet ook dat zo'n situatie snel kan veranderen. Er hoeft maar één telefoontje binnen te komen van een club die een groot bedrag wil neertellen voor een van onze spelers en het kan allemaal anders zijn. Als trainer hoop ik van harte dat de groep intact blijft. Zo'n brede selectie hebben we niet en ik weet zeker dat ik alle spelers hard nodig ga hebben de komende maanden."

Bron: telegraaf.nl/sport

 

Reacties 2

Gast - Monie op donderdag 16 januari 2020 20:09

Leuk interview

Leuk interview
Tymon Wevers op vrijdag 17 januari 2020 11:05
Gast
woensdag 17 juli 2024

Chatbox

Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Voorlopig nog geen duidelijkheid ️
17 mei 2024
Schiet maar op
RIP Richard Wien
09 april 2024
RIP
RIP Richard Wien
15 maart 2024
RIP Maat! Gone but never forgotten
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Mooie tijden beleefd helaas mocht ook jij niet oud word...
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

12 Leden
24 Bezoekers