By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Tannane op jacht naar eerherstel bij Vitesse

Oussama Tannane (25) laat bij Vitesse een moeilijk halfjaar achter zich. De breuk met FC Utrecht heeft hem pijn gedaan. Na een emotionele periode geeft hij bij zijn officieuze debuut voor de Arnhemse club meteen zijn visitekaartje af als basisspeler.

Oussama Tannane staart vanaf het bankje voor de dug-out over het veld van Stadion am Böllenfalltor. Naar de hijskraan en graafmachine aan de andere kant. Er wordt een compleet nieuwe tribune uit de Duitse grond gestampt, van het cultstadion met sintelbaan blijft bitter weinig over. 


De bouwput van SV Darmstadt 98 is deze zaterdag het theater van Tannanes rentree. De oefenwedstrijd van Vitesse tegen de Tweede Bundesligaclub (1-0 winst) is zijn eerste duel sinds eind januari.

,,De afgelopen maanden hebben wel wat met mij gedaan'', zegt Tannane. ,,Het was een heel emotionele periode.''

De breuk met FC Utrecht hakt er flink in
Hij behoort sinds een week tot de Vitesse-selectie. De aanvallende middenvelder, vorig seizoen op huurbasis actief bij FC Utrecht, is voor drie jaar overgenomen van het Franse AS Saint-Étienne. Fit is Tannane (25) nog niet. Zijn overgewicht is de erfenis van het moeilijke afgelopen halfjaar. De breuk met FC Utrecht, begin februari, heeft er flink ingehakt.

,,Ik vond het moeilijk dat ze me wegstuurden en heb veel moeite met de manier waarop dat ging. Ik vond de sanctie te zwaar."

Tannane wil niet ingaan op wat er is gebeurd bij FC Utrecht. Hij zou weggestuurd zijn na twee incidenten op het trainingsveld met ploeggenoot Sean Klaiber. ,,Ik wil dat achter me laten'', zegt hij.

,,Maar ik heb er wel problemen mee dat de club met bepaalde spelers anders omging dan met mij. Als andere jongens iets deden, werd dat door de vingers gezien. Maar als Tannane wat deed, was het meteen een groot verhaal.''

Als andere jongens iets deden, werd dat door de vingers gezien. Maar als Tannane wat deed, was het meteen een groot verhaal.

Sean Klaiber, Ploeggenoot van Tannane

Het etiket van lastige jongen

Tijdens de 'Tannane-crisis' bij FC Utrecht wordt zijn verleden opgerakeld in de media. Incidenten op het trainingsveld bij Heracles Almelo en Las Palmas (Spanje) komen ter sprake. Tannane heeft het etiket van lastige jongen.

,,Zo makkelijk gaat dat. Iedereen heeft een mening over me. En dat mag ook zeker. Maar je kunt volgens mij pas over iemand oordelen, als je hem goed kent. Als je weet hoe iemand in elkaar zit."

De meningen en kritiek raken Tannane. ,,Natuurlijk zeggen spelers vaak dat dat niet zo is. Het is voetbal. Je moet sterk in je schoenen staan. En dat doe ik ook zeker. Maar je krijgt het wel mee en het doet toch wat met je.''

Jagen op eerherstel

Vitesse moet een nieuwe start zijn. De geboren Marokkaan jaagt op eerherstel. ,,Natuurlijk wil ik laten zien wat ik in mijn mars heb. Maar je moet jezelf ook niet te veel onder druk zetten. Ik moet vrij in mijn hoofd zijn. Dan laat ik het vanzelf zien. Hopelijk wordt het een mooi seizoen. Het voelt in elk geval goed. Mijn koppie is weer leeg.''

De leider van de club

Trainer Leonid Sloetski overlaadt Tannane met vertrouwen. De coach ziet in hem een leider. De Amsterdammer moet van Sloetski de opvolger worden van Martin Ødegaard.

Tannane krijgt net als de Noorse smaakmaker van vorig seizoen een vrije rol als rechtermiddenvelder en is verantwoordelijk voor alle spelhervattingen.

Tegen Darmstadt zorgt Tannane voor het hoogtepunt van de wedstrijd. Met een fraaie steekpass zet hij Tim Matavz na 25 minuten alleen voor de doelman: 0-1. ,,Het voelt lekker, zo'n vrije rol. Ik heb altijd op '10' gespeeld. Ik heb het inzicht daar wel voor. Zo'n pass vind ik eigenlijk mooier dan zelf een goal maken."

Meters maken

Verdedigen, achter zijn tegenstander aanrennen. Dat is wel wennen. Na veertig minuten hangt zijn tong op z'n schoenen. ,,Ik zal de komende weken nog heel veel meters moeten maken, want ik ben nog niet 100 procent fit. Maar ik ben blij met het vertrouwen van de trainer. Dat wil ik terugbetalen dit seizoen.''

Bron: gelderlander.nl

 

Reacties 1

Gast - Jaris op maandag 22 juli 2019 18:16

We gaan het meemaken

We gaan het meemaken
Gast
dinsdag 22 september 2020

Scoreboard

Programma Vitesse

Ajax - Vitesse
  1.   26th sept, 2020 21:00
Vitesse - Heracles
  1.   3rd okt, 2020 16:30
ADO Den Haag - Vitesse
  1.   18th okt, 2020 14:30
Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

5 Leden
40 Bezoekers