Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Van de Kuit dreigt met faillissement voor Vitesse

Vitesse is het al geruime tijd niet eens met de ontwikkelingen rondom het Gelredome. De Arnhemse voetbalclub moet wel de volle mep voor de huur betalen, terwijl het daar geen gebruik van maakt. Vastgoedmagnaat Michael van de Kuit weigert dat en dreigt met een faillissement voor de voetbalclub.

De Gelderlander weet dat Vitesse de huur van april en mei 'onder protest' betaald. Nadat de club weigerde de som over te maken, vroeg Van de Kuit het faillissement van Vitesse aan. Daarop is door de eredivisionist alsnog betaald, met de boeterente van 2 procent. Dit leidde weer tot het intrekken van het faillissement door Van de Kuit.

"Vitesse betaalt maandelijks 195.000 euro aan huur aan GelreDome. Op jaarbasis betreft de huursom zo 2,35 miljoen euro. In het kort geding vordert de club nu de helft van de huur van april en mei terug. Daarbij wil de eredivisionist een halvering van de huur tot 1 september. Tot die datum zijn in Nederland geen voetbalwedstrijden toegestaan", schrijft het regionale dagblad.

Van de Kuit heeft zelfs al nagedacht om te stoppen als directeur van het stadion. Naar eigen zeggen heeft hij in april een bod van een buitenlandse investeringsmaatschappij ontvangen. Hij heeft Vitesse daarop uitgenodigd een tegenbod te doen. De Arnhemse club, die al jaren stelt het stadion te willen kopen, is daarop niet ingegaan.

Bron: vitesseinside.nl

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 17 juli 2024

Chatbox

Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Voorlopig nog geen duidelijkheid ️
17 mei 2024
Schiet maar op
RIP Richard Wien
09 april 2024
RIP
RIP Richard Wien
15 maart 2024
RIP Maat! Gone but never forgotten
RIP Richard Wien
15 maart 2024
Mooie tijden beleefd helaas mocht ook jij niet oud word...
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

11 Leden
41 Bezoekers