By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Verslag: Vitesse - Groningen 5-1

Nancy op Noord
d.d. 12 augustus 2018: Vitesse – FC Groningen

Nou, en dan zijn we nog geeneens 72 uur verder en dan zitten we alweer in het Gelredome.

Ik heb mijn kater van donderdag jl. tegen Basel nog maar nauwelijks verwerkt. Hele vrijdag zwaar humeurig, zaterdag nog diep teleurgesteld en vandaag raap ik mezelf bij elkaar want het is weer matchday. De opening van het nieuwe voetbalseizoen 2018-2019, de wedstrijd Vitesse vs. FC Groningen, is aanstaande, en onze geel-swèrte mannen rekenen op onze steun.

Ik reis af naar het Gelredome in de wetenschap dat Bea nog steeds in Canada bivakkeert; pas de volgende thuiswedstrijd is ze er weer, aaaarrrgggghhh! De buurman is er wel, gelukkig!

We nemen plaats op Noord, genieten van het aangename zomerzonnetje en zien ons stadion lekker volstromen. Vlak voor het begin van de wedstrijd wordt er op Zuid een imposant waanzinnig mooi spandoek onthult. Geweldig mensen, prachtig. Héééérlijk om het seizoen op zo'n fantastische wijze aan te vangen!

In de beginfase wordt de bal door beide ploegen inspiratieloos heen-en-weer getikt. Vitesse en Groningen bekijken elkaar met argusogen en er gebeurt bijzonder weinig. De buurman zit een tikkie verveeld voor zich uit te kijken en ik app een beetje met Bea die nu wel een goede wifi-verbinding heeft in Toronto.

De enige actie op dit moment in het Gelredome vindt plaats in het zgn. 'sfeervak' op Zuid. Daar wordt met geel-zwarte rookbommetjes gespeeld, met vlaggen gezwaaid, gezongen en geklapt. Wat nou geen sfeer in ons Gelredome?! Donder op joh! Ik word zo flauw van al dat gezeik. Kom lekker zelf een wedstrijd bezoeken als je 't niet gelooft!

Ik ben druk in gesprek met de buurjongen achter mij over zijn nieuwe sneakertjes, als de buurman mij met z'n boekje op de schouder tikt. Of ik f wil opletten! Huh, wat dan?
Op dat moment geeft Karavaev een voorzet op Linssen en Linssen staat voor het doel in een kansrijke positie.

Onmiddellijk gaan alle haartjes op mijn armen overeind staan, net zoals de rest van alle supporters op Noord. Officieel moet je daar blijven zitten tegenwoordig, dus … heel Noord veert op om te kijken wat Bryan in petto heeft.

Nou, hij neemt de bal aan, geeft 'm een tikje en … hij scoort! 1-0! Ja hoor, mensen, het was tot nu toe een doodsaaie pot maar ineens komt ie tot leven. Ik vlieg de buurman in de armen en we schreeuwen samen onze kelen schor. Lekker, Linssen, lekker!!!

Heel Noord is uitzinnig van blijdschap. Heel Noord brult de naam van Bryan, heel Noord zingt, lacht en applaudisseert en heel Noord gaat even later weer zitten. Ook dat is grote klasse!

Groningen speelt slordig en na de 1-0 lijken onze mannen wat meer grip te krijgen. Mooi! Onze tegenstanders laten aanvallend eigenlijk niet veel zien en ik vind het allemaal helemaal oké.

Maar dan pleurt Groningen de bal ineens naar voren, zo'n 8 minuten voor rust of zo. Van Weert (Gr.) weet de bal op miraculeuze wijze binnen te houden en geeft een voorzetje op Doan (Gr.) en wat doet die eikel … hij pielt de bal plotseling achter Eduardo. 1-1.

Godnondeju! Niet te geloven! Het is de eerste serieuze mogelijkheid van die boeren en hij hangt 'r al weer in. Strontchagrijnig ben ik! En de buurman kijkt ook alles behalve vrolijk. Nog voordat ik naar Canada kan appen, appt Canada al naar mij. Bea!
Wat er allemaal aan de hand is in Nederland (lees: Arnhem, Gelredome, Vitesse)?
Ja, duh, lekker dan, kan ik 't allemaal weer uitleggen, tjezus!

Maar goed, de wedstrijd wordt vervolgd en is nu ook geheel losgebroken. Echter, ik zie dat onze jongens door dit Groningse doelpunt enigszins uit het veld geslagen zijn. Onze helden ogen wat slapper en met vereende krachten en hernieuwde energie voert Groningen de druk op. Bezorgd kijk ik toe en ik vraag me af hoe lang dit nog goed kan blijven gaan.

De buurman bezweert me geen zorgen te maken. "Alles komt goed", zegt ie.
En verdomd, soms lijkt het alsof die man echt verstand van voetbal heeft. Een minuut voor tijd of zo schiet Büttner de bal richting Bero. Onze nieuw Slowaakse held zet zijn hoofd tegen de bal, kopt gericht en passeert Padtje gewoon. Jáááááhhhh, 2-1 voor onze jongens! Bero, briljant!

Heel Noord staat en masse weer op en het hele Gelredome barst uit zijn voegen van immense vreugde. Opnieuw knuffel ik met de buurman. Wat is dit fijn zeg! We zijn zo ontzettend blij met deze goal! Het is gewoon fantastisch om vlak voor rust f de 2-1 te cashen.

De tweede helft beginnen onze mannen goed. Ze spelen georganiseerd, zijn rustig aan de bal en in opbouw en aanvallend opzicht duidelijk de bovenliggende ploeg. Met toenemende goedkeuring zien wij hoe onze boys het spel steeds meer naar zich toetrekken. Groningen probeert wel iets terug te doen hoor, maar dat maakt verder weinig indruk.

Halverwege de tweede helft schiet Linssen de bal richting Beerens. Het enige dat ik denk is: scoor nou, knal 'm erin! Met een 2-1 voorsprong kan er nog van alles misgaan, met een extra doelpunt sta je een stuk steviger.

Beerens schiet …. tegen de benen van Warmerdam. KAK!
Beerens schiet nog een keer, maar nu grabbelt Padtje de bal weg. KAK!
De bal komt opnieuw terug bij Beerens, hij geeft een wippertje, en wat denk je …. RÁÁÁÁÁÁÁÁK! Nu wel! Geweldig gedaan Roy! Alle goeie dingen in drieën! 3-1 voor Vitesse!

Het hele Gelredome springt dolenthousiast en über gelukkig op-en-neer, iedereen juicht en zingt. Vitesse vlaggen wapperen en geel-swèrte sjaaltjes worden vol trots boven blije hoofden gehouden. Er heerst inmiddels een uitbundige sfeer op de tribunes, want iedereen weet dat de kans op een zege voor Vitesse nu binnen handbereik ligt. We laten Groningen gewoon gras vreten! Kom op nou, jongens … en door!

En of ze door gaan. Het lijkt wel of Vitesse nu helemaal ontketend is. Onze mannen spelen met overtuiging, met enthousiasme en met honger naar meer. Met pressie en mooi combinatiespel laten ze Groningen alle hoeken van het Gelredome zien. Ach mensen, hiervoor offer je toch graag je zondagmiddag op. Grandioos!

Halverwege de tweede helft lost Karavaev een kanonskogel richting het Groningse doel die Padtje nog maar ternauwernood kan wegstompen. Jammer! Net niet!

Onze helden ruiken bloed en worden nu nog fanatieker. Nauwelijks 2 minuten na het schot van Karavaev, stormt onze geel-swèrte Armada al weer af op het strafschopgebied van Groningen.

Ik merk dat ik gejaagd ga ademhalen, ik voel de adrenaline door mijn lijf spuiten, ik spring op en schreeuw enkele bemoedigende kreten richting onze jongens.

Via Karavaev, Foor en Büttner komt de bal uiteindelijk bij Beerens. Vanuit zijn ooghoeken ziet Beerens dat Clarke-Salter het strafschopgebied van Groningen binnensluipt. Beerens geeft een uitstekend passje op Clarke en je ziet meteen de potentie van deze actie. Clarke krijgt de bal op zijn hoofd, Zeefuik (Gr.) komt er verder defensief niet aan te pas, en Jake Clarke-Salter scoort ….. zijn eerste doelpunt voor Vitesse! Gefeliciteerd kerel! Echt heel goed gedaan! 4-1!

Gekkenhuis op de tribune! Alle supporters raken helemaal van de wap! Het 'tien, tien, tien, …" rolt van de tribune en de buurman en ik rollen lekker mee. Wat een wedstrijd mensen! Wat een prachtige, heerlijke pot voetbal wordt hier op de mat gelegd.

Onze mannen krijgen nu vleugels en het arme Groningen wordt volledig gefileerd. Schitterend! Waar de ploeg van Danny Buijs de kop laat hangen, schakelen onze jongens nu nog een versnelling hoger. Vitesse speelt gewoon ijzersterk!!!

Zo'n 20 minuten voor tijd is ons geel-swèrt weer eens onderweg naar de arme goalie van Groningen. Bero heeft de bal en speelt een werkelijk sublieme, magnifieke pass op Matavz. Zo perfect op maat zie je ze zelden. Tim neemt keurig aan en knalt de 5-1 op een fraaie manier binnen. Padtje kansloos, bijna sneu!

De buurman en ik brullen het uit van pure vreugde, omhelzen elkaar en daarna knuffel ik de buurjongen plat (die van die sneakers, ja).

Ook in Canada wordt er eentje helemaal lijp en gaat het dak eraf. Ik word finaal onder gespamd door een hysterische Bea. Ik maak snel f een filmpje van de feestende, extatische, verrukte en hossende menigte op Noord en stuur 'm door. Zo is ze er toch nog een beetje bij.

De minuten die resteren krijg ik nauwelijks mee. Ik kan alleen maar gelukzalig om me heen kijken en lachen naar iedereen en genieten van al het moois dat we vandaag voorgeschoteld krijgen. 5-1 mensen, wat een grandioos resultaat!

Basel, be aware! We hebben donderdag jl. misschien de slag verloren, maar niet de oorlog!

Nou, doei tot de volgende wedstrijd!

X Nancy 

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
dinsdag 22 september 2020

Scoreboard

Programma Vitesse

Ajax - Vitesse
  1.   26th sept, 2020 21:00
Vitesse - Heracles
  1.   3rd okt, 2020 16:30
ADO Den Haag - Vitesse
  1.   18th okt, 2020 14:30
Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

11 Leden
30 Bezoekers