Vitesse en de VAR

De VAR zorgt voor beroering in het profvoetbal. Aanvoerders en trainers van de eredivisie vinden dat de video-scheidsrechter terughoudend moet zijn in ingrepen. Captain Bryan Linssen van Vitesse en coach Leonid Sloetski onderschrijven die stelling.

Sloetski en Linssen waren op voorhand voorstander van de invoering van de VAR. Ze staan nog steeds achter het systeem. ,,In de basis blijf ik het een waardevolle toevoeging vinden", zegt de Russische coach.

Maar er is wel degelijk kritiek. ,,De VAR is in principe goed", stelt Linssen. ,,Maar er is wel vaak discussie. Er is ook met de VAR toch een grijs gebied."

De Limburger vindt enige terughoudendheid van de VAR op zijn plaats. ,,Doordat er vaak wordt gecorrigeerd, denkt een scheidsrechter: als ik niet fluit, komt de VAR er toch wel bij. Dat is niet goed."

De VAR moet verbeterd worden. ,,De grootste uitdaging blijft om een consistente lijn te vinden in de beslissingen", uit Sloetski zich politiek correct. ,,Dat is ook gelijk moeilijk, want beslissingen blijven mensenwerk en dus staat alles open voor interpretatie."

Linssen heeft een suggestie bij de gebruikmaking van de VAR. ,,Het zou prettig zijn als beslissingen sneller genomen worden", zegt de aanvoerder van Vitesse. ,,Het is wel een goede stap dat op de stadionschermen wordt getoond waarom de VAR een situatie na kijkt."

Bron: gelderlander.nl

 

Reacties

Toon Stoned op woensdag 13 november 2019 22:36

Kut var

Kut var
Gast
woensdag 11 december 2019

Programma Vitesse

Social updates

Pinned Items
Recent Activities
  • TszmvOlQ KYSWmFUxPc niReLNVGSspAYOl heeft zich aangemeld
    Bericht wordt gecontroleerd
    Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten

Partner


Laatste reacties

Anoek Tuncer Ook Foor en Matavz vertrekken bij Vitesse: 'Bijtekenen is geen optie'
09 december 2019
Gelijk roepen dat bijtekenen geen optie is. 🤐 👎🏻
nikos demis santi Linssen gaat ons verlaten na dit seizoen
08 december 2019
En wat denk hij .om hoger op te komen whahahahaha zit o...

Recent online