Vitesse en de VAR

De VAR zorgt voor beroering in het profvoetbal. Aanvoerders en trainers van de eredivisie vinden dat de video-scheidsrechter terughoudend moet zijn in ingrepen. Captain Bryan Linssen van Vitesse en coach Leonid Sloetski onderschrijven die stelling.

Sloetski en Linssen waren op voorhand voorstander van de invoering van de VAR. Ze staan nog steeds achter het systeem. ,,In de basis blijf ik het een waardevolle toevoeging vinden", zegt de Russische coach.

Maar er is wel degelijk kritiek. ,,De VAR is in principe goed", stelt Linssen. ,,Maar er is wel vaak discussie. Er is ook met de VAR toch een grijs gebied."

De Limburger vindt enige terughoudendheid van de VAR op zijn plaats. ,,Doordat er vaak wordt gecorrigeerd, denkt een scheidsrechter: als ik niet fluit, komt de VAR er toch wel bij. Dat is niet goed."

De VAR moet verbeterd worden. ,,De grootste uitdaging blijft om een consistente lijn te vinden in de beslissingen", uit Sloetski zich politiek correct. ,,Dat is ook gelijk moeilijk, want beslissingen blijven mensenwerk en dus staat alles open voor interpretatie."

Linssen heeft een suggestie bij de gebruikmaking van de VAR. ,,Het zou prettig zijn als beslissingen sneller genomen worden", zegt de aanvoerder van Vitesse. ,,Het is wel een goede stap dat op de stadionschermen wordt getoond waarom de VAR een situatie na kijkt."

Bron: gelderlander.nl

 

Reacties 1

Toon Stoned op woensdag 13 november 2019 22:36

Kut var

Kut var
Gast
zaterdag 25 januari 2020

Scoreboard

Programma Vitesse

Vitesse - FC Emmen
  1.   26th jan, 2020 12:15
Den Haag - Vitesse
  1.   1st feb, 2020 18:30
FC Groningen - Vitesse
  1.   8th feb, 2020 18:00
Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Arnhemmers schuwen Ajax niet op jacht naar De Kuip
25 januari 2020
Komt allemaal goed haha
Arnhemmers schuwen Ajax niet op jacht naar De Kuip
24 januari 2020
Whahahahahahaha hopen dat die Marok nog niet fit is dan...
Vitesse haalt Noorse middenvelder met ijzersterke wedstrijdmentaliteit
24 januari 2020
Jat liever spits erbij gezien ben je weer klaar

Laatste aanmeldingen