By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Vitesse tegen PSV.... Eitje toch?!

PSV kan in een onderling duel de koppositie overnemen, waar Vitesse een van de vijf ploegen is die nog ongeslagen zijn.

PSV begon het seizoen met een 1-1 gelijkspel op bezoek bij FC Twente, maar de daaropvolgende drie competitiewedstrijden werden allemaal begonnen. Vitesse is met vijf gespeelde wedstrijden in aanloop naar de zesde speelronde in de Eredivisie de koploper. De Arnhemmers wonnen dit seizoen tot dusver drie keer en speelden twee keer gelijk.

Aan de hand van de statistieken van Opta blikken we vooruit op het onderlinge duel in het Philips Stadion in Eindhoven. Gedurende het seizoen zal Goal in samenwerking met Opta vooruit blikken op de belangrijkste duels tijdens de speelrondes.

PSV pakte 31 van de mogelijke 33 punten in de laatste elf Eredivisieduels met Vitesse (W10, G1 – thuis & uit) en hield in zeven van deze ontmoetingen de nul.

Vitesse verloor in alle competities vijftig keer van PSV, vaker dan tegen elke andere tegenstander.

PSV is ongeslagen in de laatste 49 thuisduels in de competitie (W44, G5), slechts vijf keer haalde een ploeg de grens van vijftig opeenvolgende Eredivisie-thuiswedstrijden zonder nederlaag (PSV tussen november 1989-december 1992 voor het laatst, 53 duels).

PSV kreeg een tegendoelpunt in de laatste vier thuiswedstrijden in de Eredivisie, de laatste keer dat de Eindhovenaren dat in vijf thuisduels op rij in de competitie overkwam was in maart 2012.


Geen speler veroverde dit Eredivisieseizoen vaker het balbezit op de vijandelijke helft dan Erick Gutiérrez (14, net als Donny van de Beek en Hicham Faik).

Van de zeventien teams die Steven Bergwijn minstens drie keer trof in de Eredivisie was hij alleen tegen Vitesse nooit goed voor een doelpunt of assist (6 duels).

Jorrit Hendrix won 115 van zijn 149 Eredivisiewedstrijden, alleen Johan Cruijff (117) en Ruud Krol (120) boekten meer zeges in hun eerste 150 duels in de Eredivisie dan de middenvelder van PSV.

Vitesse pakte sinds mei meer Eredivisie-punten dan elke andere ploeg (17) en zag sindsdien alleen Ajax meer Eredivisiedoelpunten maken (23, zelf 19 goals).

Vitesse is dit seizoen de enige ploeg die in vijf Eredivisiewedstrijden op voorsprong stond, PSV pakte dit Eredivisieseizoen echter meer punten na een achterstand dan elk ander team (7).

Remko Pasveer speelde dit seizoen meer lange ballen in de Eredivisie (92) dan iedere andere speler.

Leonid Slutskiy, die voor de veertigste keer op de bank zit als trainer van Vitesse in een Eredivisieduel, verloor slechts 23 procent van zijn Eredivisiewedstrijden (9 van 39); alleen Ronald Koeman (20%) en Henk ten Cate (21%) hebben een lager verliespercentage als Vitesse-trainer in de Eredivisie (min. 10 duels).

Bron: Goal 

 

Reacties 1

Rawi Weeber op zaterdag 14 september 2019 01:04

Komt goed

Komt goed :D
Gast
zaterdag 23 januari 2021

Laatste reacties

Video's - Ultra Fanatiek
07 oktober 2020
Lekker
Video's - Ultra Fanatiek
07 oktober 2020
Lekker
Zo gaat dat in Arnhem
19 februari 2020
👌
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

8 Leden
41 Bezoekers