Niet ingelogd

Inloggen Nieuw account

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Zeven relschoppers rond Europees duel Vitesse krijgen werkstraf

ARNHEM - De rechtbank van Arnhem heeft vrijdag werkstraffen van 30 tot 80 uur opgelegd aan zeven mannen die betrokken waren bij rellen voorafgaand aan het Europa League-duel tussen Vitesse en het Engelse Southampton. De schermutselingen speelden zich in de zomer van 2015 af bij uitgaansgebied de Korenmarkt in Arnhem.

De zeven mannen komen uit Arnhem (26), Bemmel (21), Driel (24), Doorwerth (31), Duiven (26), Westervoort (39) en Zevenaar (26).

Op de Korenmarkt ontstond op 6 augustus 2015 een massale vechtpartij tussen aanhangers van Vitesse en Southampton. Er werd onder meer geslagen, geschopt, met bier gegooid en met terrasmeubilair gesmeten. De politie slaagde er samen met de Mobiele Eenheid in beide supportersgroepen uit elkaar te drijven.

In totaal werden die avond zeventig mannen opgepakt. Onder hen bevonden zich meerdere Vitesse-aanhangers die werden aangehouden bij een café aan de Hoogstraat. De meesten mochten een dag na de rellen naar huis.

'Slechte naam en reputatie'

Bij het uitdelen van de straffen heeft de rechtbank rekening gehouden met diverse omstandigheden. Zo hadden veel mensen die op de terrassen van de Korenmarkt van de zon zaten te genieten gewond kunnen raken. Daarnaast was er veel extra politie-inzet nodig en bezorgden de rellen rond Vitesse - Southampton de stad Arnhem als uitgaansgebied en voetbalfans 'een slechte naam en reputatie'. In het bijzonder de supporters van Vitesse, stelt de rechtbank. Verzachtende omstandigheid was dat de rellen alweer 2,5 jaar geleden waren.

De zeven mannen die vrijdag een werkstraf hebben gekregen, waren de laatste relschoppers die vervolgd moesten worden. Vele anderen zijn eerder al door de politierechter veroordeeld of hebben van de officier van justitie een sanctie opgelegd gekregen.


Bron: De Gelderlander

 

Reacties

Reageer hieronder!
Gast
woensdag 28 februari 2024

Laatste reacties

Hollywood aan de Rijn
15 november 2023
Ben er ook heel bang voor
Hollywood aan de Rijn
14 november 2023
Dan gaan we naar de klote
Grote problemen voor Vitesse
05 oktober 2023
Altijd gezeik hier
In loving memory
25 september 2023
RIP Erik Peters ☆♡
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

7 Leden
31 Bezoekers