By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Nancy op Noord: Vitesse – Heerenveen

 Nancy op Noord

d.d. 20 januari 2018: Vitesse – Heerenveen

En de winterslaap in de eredivisie is voorbij gevlogen. Ik dacht vorige maand nog: "nou, lekker f een paar weken rust, geen gedoe met geel-zwart, ik heb naast Vitesse ook nog een ander leven …. " Oké, dat was dus een forse miscalculatie. Het nieuws bij Vitesse volgde elkaar in hoog tempo op onder de kerstboom en tijdens het oliebollen eten.

Piet, ja, onze eigen Piet Velthuizen, is teruggekeerd uit verre oorden op z'n oude nest. Beetje meetrainen om in vorm te blijven en om zichzelf weer een tikje in de picture te zetten denk ik. Helemaal goed Piet, welkom terug en wie weet waar deze stap toe leidt!?

Dan het verhaal Fraser en een hoop heibel en ruzie met een Rus die denkt dat ie verstand van voetbal heeft. Tjezus, Oyf, kerel, ga ergens lekker druk en belangrijk doen, wodka drinken of zo en je grote berg roebels tellen, maar val onze trainer niet lastig met jouw idee van de opstelling en jouw idee van tactiek. Fraser heeft allang bewezen dat hij dat uitstekend zelf met zijn assistenten kan regelen. Daar is geen enkele bemoeienis van buitenaf voor nodig hoor, duh! Het resultaat is dus dat Fraser vertrekt aan het eind van dit seizoen. Jammer, jammer, jammer!!!

En dan moet de hele groep ook nog op trainingskamp naar Spanje, behalve … Alexander Büttner. Die was te zwaar en niet fit of zoiets! Te veel gegeten tijdens de feestdagen en daarna te weinig getraind om het basisniveau te halen!? OMG, dat kan toch niet waar zijn! Je bent een prof! Fraser zet 'm uit de selectie, Alex boos en vindt dat de hele wereld hem zijn succes niet gunt. Nou ik gun hem echt het allerbeste zolang hij tenminste ook 100% inzet toont voor onze mooie club. En die indruk krijg ik nu bepaald niet van hem …..

Gelukkig speelt Rashica nog steeds wel bij Vitesse. Hij is (nog) niet weggekaapt door een andere club. Hopelijk blijft dat zo, in elk geval tot aan het eind van dit seizoen. Denk dat Vitesse hem hard nodig heeft om de play-offs te kunnen halen en ik wil gewoon graag blijven genieten van zijn onnavolgbare en wonderschone acties op de grasmat.

En dan bereikt mij ook nog het verpletterende nieuws dat er voortaan geen Heineken meer geschonken wordt in het Gelredome maar Jupiler-bier. Ja, mensen, dan wordt de wereld nooit meer zoals ie vroeger was en dan begrijp ik ook wel dat hele volksstammen compleet ontregeld raken en dat anarchie op de loer ligt!

Maar gelukkig blijven sommige dingen ook zoals ze waren en daarmee bedoel ik natuurlijk mijn hartsvriendin bij Vitesse: Bea. Ze is er weer. Ben zo blij dat ik haar weer zie en we knuffelen elkaar een hele tijd. Ze ziet er grandioos en relaxed uit. Ze is in de vakantieperiode op familiebezoek geweest in Canada. Ondanks het feit dat het daar minus 30 graden Celsius was en dat er enorme pakketten sneeuw naar beneden vielen, scheen de zon ook veel. En daar heeft ze dus een prachtige bruine teint aan overgehouden.

Ja, en dan is het buitengewoon vervelend dat de wedstrijd om 20.45 uur begint. Bea en ik moeten het nl. nog hebben over de liefde in het algemeen en die van één man in het bijzonder, over ons werk en over de mogelijke aanschaf van een nieuwe 2e hands auto. Maar de scheids van vanavond, Allard Lindhout, is onverbiddelijk en fluit exact op tijd.

We zien dat Vitesse goed uit de startblokken komt. Onze jongens zetten meteen vol in op de aanval en dat bevalt ons uitstekend. Na 12 minuten krijgt Mount de bal van achteren aangespeeld en dribbelt er meer naar voren. Hij houdt overzicht en ziet dat Matavz zich voor het doel positioneert. Hij passt op onze spits en Matavz wil natuurlijk uithalen maar …. dat hoeft niet meer! De klus wordt nl. geklaard door Daniel Hoegh zelf. Hij schiet de bal zomaar in z'n eigen doel en hij laat z'n goalie kansloos achter. Ja hoor, dikke prima! Het staat gewoon 1-0 voor onze boys. Heerlijk, wat een buitengewoon prettig begin van deze pot.

Bea en ik staken onmiddellijk ons gesprek en vliegen op uit onze stoeltjes. We juichen keihard om dit doelpunt te vieren, mijn geel-swèrte hert fladdert van vreugde op-en-neer in mijn ribbenkast en daarna vallen we elkaar gelukzalig in de armen. Yessss! Fantastisch! Ik ben echt ontzettend blij met deze vroege goal en dit biedt natuurlijk een heel mooi perspectief voor de rest van de wedstrijd. Zo willen we onze jongens zien spelen!

En onze helden gaan door. Ze creëren veel kansen en blijven opportunistisch voetballen met veel druk naar voren. Bea en ik worden steeds enthousiaster en volgens ons is het een kwestie van f afwachten totdat één van onze mannen de bal tegen het netje tikt van Heerenveen.

Na een half uurtje voetbal is er opeens een opstootje op het veld. Dumfries (H) ligt op de grond. En ik schaam me bijna dood om het te moeten zeggen, maar Matavz vond het blijkbaar nodig om Dumfries tamelijk hardhandig en uitbundig een ellenboog in zijn gezicht te stoten. Het is de scheids allemaal ontgaan, maar ik ben bang dat de KNVB wel eens kan besluiten dat Matavz volgende week ontbreekt bij Vitesse.
Nee, Tim … da's niet slim!

Na deze grove smet op de wedstrijd, wordt het spel vervolgd. Vitesse oogt nog steeds sterker maar Bea moppert steeds meer omdat onze mannen telkens verzuimen om de kansen ook daadwerkelijk af te maken. En ik kan alleen maar zeggen dat ze gelijk heeft. Het had al lang 2-0 of 3-0 kunnen staan als we iets zorgvuldiger met onze kansen zouden omgaan.

Rond de 37e minuut loopt Van Amersfoort met de bal aan zijn voet richting Pasveer. Het is de eerste keer dat Heerenveen echt uitbreekt en alle alarmbellen gaan rinkelen. Van Amersfoort schiet hard richting Pasveer; Pasveer loopt uit en goddank blokt hij zijn schot. Bea en ik willen net f rustig ademhalen en verder kletsen als we zien hoe de bal terug komt bij Van Amersfoort. Hij aarzelt geen moment en krult de bal over Pasveer en Kashia heen. In ons doel! Aaaahhh néééééé! 1-1.Ben je de hele wedstrijd de bovenliggende partij en dat geef je het op deze manier weer weg. Godverdegodverdegodverdegodver!

Ik ben echt bloedchagrijnig en met Bea is het al niet veel beter. We zakken zwaar teleurgesteld terug in onze stoeltjes en onze conversatie tot aan de rust gaat alleen nog maar over geel-swèrt en over al onze gemiste kansen en dat wij ook niet meer weten wie er dan wel kan scoren. Schoorvoetend moeten we wel toegeven dat het een prachtige goal is van Van Amersfoort.

Als de 2e helft begint, zie ik dat Vitesse nog steeds gretig speelt met de wil om te winnen en je voelt gewoon dat er meer in zit. Helemaal goed jongens! Ik vertrouw op jullie. Kom op nou!
Er volgen o.a. grote kansen voor Matavz (net naast) en Van Bergen (net over) en Dumfries wordt nog f in zijn klokkenspel gekieteld door Miazga! Oh, lekker dan, ook dat nog!

Zo'n 10 minuten voor tijd schiet Bruns keihard richting het doel van Hahn. Maar nu staat goddomme de paal weer net op de verkeerde plek. In de rebound schiet Dabo over. Pffff…. men, dat is toch om gek van te worden!

Maar we blijven hopen, natuurlijk doen we dat. Hopen op dat gelukje dat de bal toch nogmaals zijn weg vindt naar het doel van Heerenveen. Hopen op die éne sublieme actie van een Vitesse-speler, waarmee de drie punten veilig gesteld worden. Hopen dat van al die kansen er toch nog één verzilverd wordt.

Echter, na ruim 93 minuten voetbal komen Bea en ik tot de uiterst spijtige conclusie dat Vitesse weer zo'n dag had dat het allemaal net niet lukt. In elk geval niet om 2x tot scoren te komen. En dit gelijkspel voelt aan als een verlies. Balen, echt verschrikkelijk balen!!!

Nou, doei tot de volgende wedstrijd!
X Nancy

 

Reacties 3

De Aftrap op woensdag 24 januari 2018 11:23

Leuk stuk Nancy, ga zo door!

Leuk stuk Nancy, ga zo door!
De Aftrap op woensdag 24 januari 2018 23:37

Leuk stuk

Leuk stuk
De Aftrap op donderdag 25 januari 2018 14:50

Geweldig humoristisch geschreven.

Geweldig humoristisch geschreven. :D
Gast
zondag 25 februari 2024

Scoreboard

Social updates

Vastgezet
Recent Activities
 • En zaterdag allemaal naar de training om 10:30 uur
  0
  0
  0
  0
  0
  0
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
 • Kirsten is nu vrienden met Kevin M
  Bericht wordt gecontroleerd
  Stream item succesvol gepubliceerd. Item is nu zichtbaar op uw stream
Er zijn hier nog geen activiteiten
Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Hollywood aan de Rijn
15 november 2023
Ben er ook heel bang voor
Hollywood aan de Rijn
14 november 2023
Dan gaan we naar de klote
Grote problemen voor Vitesse
05 oktober 2023
Altijd gezeik hier
In loving memory
25 september 2023
RIP Erik Peters ☆♡
Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

10 Leden
23 Bezoekers