By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://ultrasarnhem.nl/

Financieel kan het zo niet doorgaan

Vitesse staat er financieel niet goed voor. De Arnhemmers komen binnenkort met de cijfers van de tekorten naar buiten, maar de nieuwe directeur Pascal van Wijk bevestigt dat er iets moet gebeuren bij de club.

"We zijn niet in balans, het is lastig. We hebben afgelopen zomer een stapje gezet, maar de fluctuaties zijn enorm. Het afgelopen boekjaar hadden we weer duidelijk een minder jaar", vertelt Van Wijk in een uitgebreid interview met Omroep Gelderland. "Gelukkig hebben we niemand hoeven te ontslaan. Maar een aantal aflopende contracten zijn niet verlengd, zowel in het voetbal als op kantoor. Het gat is nog steeds behoorlijk groot."

Vitesse heeft het geluk dat de Russische eigenaar Valeri Oyf bereid is de tekorten te dekken. "Maar dat kan niet meer jaren zo blijven. Het is dus een grote uitdaging om in balans te komen", stelt Van Wijk. "Ja, transfers kunnen je helpen. Daar kun je stappen mee zetten. Bony, Rashica en Nakamba en Van Wolfswinkel waren mooie voorbeelden. Maar de kosten en omzet zijn uiteraard ook belangrijk."

Volgens Van Wijk is alles te wijten aan de manier waarop de organisatie is ingericht. "Het stadion, kijk naar dit gebouw op Papendal. Fantastisch met alle mooie faciliteiten, maar dat heeft ook een bepaalde prijs. De kosten passen niet bij de omzet die we hebben. Ja, als je het stadion zelf in bezit zou hebben, zou je stappen kunnen maken. De huur en alle kosten die we hebben zijn gewoon stevig en dat werkt niet in ons voordeel. We moeten gezonder worden."

Bron: VP

 

Reacties 3

Arie Blokzijl op vrijdag 16 augustus 2019 14:03

Waar komt dit nou weer vandaan ineens?

Waar komt dit nou weer vandaan ineens?
Gast - Dennis op vrijdag 16 augustus 2019 16:33

Komt wel goed schatje

Komt wel goed schatje
Jos Derksen op vrijdag 16 augustus 2019 18:06

Elk jaar weer

Elk jaar weer
Gast
donderdag 24 september 2020

Scoreboard

Programma Vitesse

Ajax - Vitesse
  1.   26th sept, 2020 21:00
Vitesse - Heracles
  1.   3rd okt, 2020 16:30
ADO Den Haag - Vitesse
  1.   18th okt, 2020 14:30
Partner

Zoeken

Groepen

Laatste reacties

Donaties worden gebruikt voor
webhosting & ontwikkeling!

Partner banner

Laatste aanmeldingen

Online stats

8 Leden
38 Bezoekers